Royal Copenhagens nye farve er resultatet af et årelangt farveeksperiment

Royal Copenhagen har i den seneste tid præsenteret en lang række klassikere i nye farver. Senest lancerede brandet to kollektioner i sort, og nu ser en ny, frisk farve dagens lys.

Farveeksperimenter er en fast del af arbejdsgangen hos Royal Copenhagen, der tidligere i år lancerede to nye kollektioner i sort - en farve, der havde været længe undervejs.

Det samme gør sig gældende med det nyeste skud på farvestammen: En frisk, feminin hindbærrød, der cementerer Royal Copenhagens rejse mod en mere dynamisk og varierende brug af farver.

Farven er måske ny, men faktisk har den længe været i støbeskeen... Royal Copenhagen har nemlig tradition for at gå tilbage i historien for at skabe fremtidens design.

I slutningen af 1800-tallet fandt et par nye farver vej til klassikeren Mønster Nr. 1, der også går under navnet Musselmalet Riflet. Blandt farverne fandtes en hindbærrød, der blev forhandlet i den eksklusive butik Tiffany's i New York, og som nu - over 100 år senere - har været inspirationskilden til den nye farve, som Royal Copenhagen har valgt at kalde koral.

Senior Designer hos Royal Copenhagen Rikard Leander fortæller, at designteamet har været længe om at give den hindbærrøde farve et mere underspillet og anvendeligt udtryk:

– Ved at klæde de klassiske mønstre i koral tilføjer vi en farve, der opleves moderne og tidløs på samme tid. Det er en farve, der står stærkt i sin egen ret samtidig med, at den spiller fint sammen med den blå. På den måde udvides mulighederne for at kombinere dele på tværs af stel, som vi ved, at mange af vores samlere sætter pris på.

LÆS OGSÅ: Efter tre år i støbeskeen: Royal Copenhagen lancerer nyt, eventyrligt stel

Royal Copenhagen Halvblonde Koral
© Royal Copenhagen
Koral Musselmalet Halvblonde sukkerskål med låg
© Royal Copenhagen

To kollektioner med koralfarve

Den lyserøde farve lanceres i to kollektioner: Koral Musselmalet Halvblonde og Koral Riflet Blonde og består af fire kopper, to små tallerkner, et varieret udvalg af serveringsfade, en sukkerskål samt en vase. Desuden tilføjes yderligere fire nye steldele til Koral Riflet Blonde den 15. august.

Fra 1. maj kan du finde stellene i Royal Copenhagens butikker samt hjemmeside, og fra 15. maj forhandles Koral Riflet Blonde hos udvalgte kædeforhandlere.

Se billederne af de fine stel i galleriet her.

LÆS OGSÅ