Louise Campbell portræt
© bobedre.dk

Louise Campbell

Louise Campbells navn har været på alles læber, siden hun slog igennem, og det er der en grund til. Hendes fantasifulde design formår gang på gang at overraske og rykke grænserne for, hvad møbeldesign kan.

Fulde navn: Louise Campbell
Dato: 1970-
Uddannelse: Designer fra Danmarks Designskole, 1995

Louise Campbell er dansk designs bud på Alice i Eventyrland. Hendes fabulerende design giver stof til fantasien og forvandler hverdagens brugsgenstande til uhøjtidelige fortællinger.

Ingen materialer eller teknikker er fredede, når Louise Campbell eksperimenterende design skal realiseres, og det er muligvis kombinationen af leg og kompromisløshed, der har sikret Louise Campbell en solid succes siden etableringen af hendes egen tegnestue i 1996.

Hendes design spænder fra belysning som Collage lampen til nyfortolkningen af klassisk porcelæn Elementserien fra Royal Copenhagen, men det er især hendes stole, der har vakt opmærksomhed.

Prince chair er den ene af to designet til Kronprins Frederik i forbindelse med en konkurrence fremstillet i laserskåret metal og vandskåret gummi, der kombinerer kniplingemønster med rå materialer.

Hendes møbler er således ligeså meget skulpturelle fortællinger som funktionelle møbler, som stolen Retreat, der spiller på edderkoppespindets struktur.

Louise Campbell har allerede modtaget et utal af priser som Thorvald Bindesbøll medaljen (2007), Prins Eugen medaljen (2009), IF Gold Medal Award (2004), Finn Juhls Arkitekturpris, Red Dot Award (2003), Bo Bedres Elementpris (1999) samt Bo Bedres Møbelpris (1997).