© Annette Von Einem

Blomsterdesignerens år

Blomsterdesigneren, Annette Von Einem, tager dig med gennem året der gik og åbner op for, hvad 2017 bringer i hendes blomstrende verden.

Blomstrende isskulpturer, Haut Couture blomstershow, Chicago, Finland, Designdage og seminar i både ind- og udland. Jeg ved ikke, hvordan din kalender 2017 tegner sig, men min er allerede booket fuldt op. 2016 har været et fantastisk år. 2017 tegner endnu vildere.

© Annette Von Einem

2016 i ord og billeder

Måske husker du min sag med store puffede hortensia i sensommeren, eller det flotte julenummer med den cool adventskrans på forsiden. Måske oplevede du mine blomsterdekorationer til "Mit Hjem er Mit Slot" i Haveselskabets Have på Frederiksberg. Måske du tog turen til Sverige til Sofieros 150 års jubilæum, og så mit blomstershow og det spektakulære blomsterdesign, der prydede Sofiero Slot? Året 2016 har været tæt pakket med fantastisk spændende udfordringer, hvor jeg har fået muligheder for at arbejde med utrolige blomsterdekorationer og designs, og stået for dekorative og kreative fortællinger i en lang række forskellige arrangementer for både firmaer og private.

© Annette Von Einem

Der var buketter og dekoration til det internationale modemagasin ELLEs Style Award, udenlandske seminarer, romantisk bryllupsevent og designdage. Det var året hvor jeg bragte et stykke danmarkshistorie til Singapore til den store internationale konkurrence Singapore Garden Festival, Designers Window, og dommerpanelet kvitterede med sølvmedalje for mine fortællinger om digteren H.C. Andersen. Det var også året, hvor den internationalt kendte designer Alfredo Häberlin kontaktede mig med ønsket om at bruge et af mine blomsterdesigns på hans website – jeg var helt høj!

© Annette Von Einem

Året 2016 var året hvor jeg fik æren af at bidrage med juledesign for tredje år i træk på BO BEDREs juleforside, og året hvor jeg kan prale af at være ambassadør for Lyngby Porcelæn – elsker deres vaser. Den elegante slanke form skaber den perfekt buketvase.

Det har været et fantastisk succesfuldt år for firmaet både i Danmark og på internationalt plan. Det betyder, at jeg allerede har haft mega travlt med at planlægge de mange kommende opgaver i et så detaljeret omfang, at jeg allerede nu er booket fuldt op i 2017 – ja faktisk flere år frem i tiden. Vildt!

Se videoen fra det flotte jubilæumsshow på Sofiero Slot her.

Blomstrende isskulpturer, Haut Couture blomstershow og hemmeligheder

Jeg kickstarter året med at flyve til Finland, hvor jeg skal stå for et seminar på den finske blomsterskole – det er master-klasserne, og jeg glæder mig. Det kræver meget forberedelse at undervise, og ikke mindst på master-niveau. Det er meget dygtige elever. Ofte lærer jeg også selv noget nyt på disse seminarer.

© Annette Von Einem

Jeg lærer helt sikkert noget nyt, når jeg selv sætter mig på skolebænken i Malmø hos min kollega og gode ven, den svenske blomsterdesigner Per Benjamin. Per afholder et to-dags kursus, hvor nordiske og internationale florister mødes til spændende arbejde med store hotel installationer. Vi skal arbejde med is og blomster, og vi skal også stå på ski.

Efter Malmø, kommer Oslo i marts. Den norske blomsterskole ”BLOK” fejrer 20 års jubilæum, og jeg er inviteret et at skabe et stort flowershow. Emnet er ”Efter is og frost kommer spirende forår”.

© Annette Von Einem

Maj måned bliver for vild. Vores fagblad ”Blomster” fejrer 100 års jubilæum, og det markeres med en stor Blomsterfest for branchen og blomsterinteresserede. Jeg, og min svenske kollega Per Benjamin, står for det store flowershow, hvor vi arbejder med fantastiske, overdådige, kæmpestore showbuketter og scenedekorationer, og hvor blomsterdesignet bliver en del af modellernes tøj.

Maj er også havemåned, hvor du kan opleve mit blomsterarbejde til "Mit Hjem er Mit Slot" i Haveselskabets Have på Frederiksberg. Jeg har fået æren og fornøjelsen af at stå for havens udsmykning for tredje år i træk.

© Annette Von Einem

Der er rigtig mange spændende opgaver at se frem til, og én af de opgaver jeg glæder mig allermest til kan jeg slet ikke fortælle noget om. Endnu. Jeg står midt i min til dato største udfordring, og det er så vildt spændende. Jeg tænker det er ok lige at nævne, at det er her i Danmark. Jeg glæder mig til dele resultatet med jer, og håber at kunne sige det højt på min næste blog.

Til gengæld kan jeg godt afsløre, at jeg er i fuld gang med at videreudvikle på mit eget designbrand. Min debut som produktdesigner var min serie af stativer til juledekorationer. Serien består af tre størrelser, og stativerne fås i guld eller sort, og mit navn er indgraveret. Idé og design blev modtaget meget positivt i både event- og hotelbranchen, men flere af mine dekorationer har også fundet plads i private hjem rundt om i landet.

Se videoen af de flotte hoteldekorationer her.

Sådan helt privat er det nu lykkedes at få skuret lim og glimmer af fingrene efter to måneders hektisk julearbejde med lim, kogler, glimmer, grene, mos og meget andet, der er klistret og klæber, eller er vådt. Jeg har simpelthen fået ordnet både hænder og negle, fransk manicure, oh la la - og jeg er pakket og klar til juleferie. Det er som altid i Østrig, hvor jeg og min familie holder jul, og står på ski. Jeg er så parat til pisterne, og ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår! Vi ses i 2017.

Psst. Glæd dig til BO BEDRE her i foråret. Det er hemmeligt, så jeg siger ikke mere, men det er smukt, skønt, oser af forår, og handler om blomster.

© Annette Von Einem

Et par tips til julen

Til sidste får i lige et par blomstertips til julen med på vejen.

  • Forlæng bukettens levetid julen over. Snit stilken skråt med en skarp kniv. De må aldrig klippes over med en saks, da det maser stilken, og blomsten har svært ved at suge vand op.
  • Helt enkelt: Vask vasen af, hver gang du skal bruge den. Buketten holder længere i en ren vase fri for bakterier.
  • Skab en skøn buket med silkefyr og hvide amaryllis. Amaryllis hører julen til. Det er en stor smuk blomst, der tager sig fantastisk ud i vaser. Desværre har stilken det med at blive blød og knække. Det kan undgås med et lille trick. Amaryllis har en stor hul stilk, og du kan forlænge blomstens levetid ved at stikke en bambuspind op gennem stilken. Det stiver stilken af, så den ikke knækker så let, når den bliver blød.
  • Dæk op med lys. Levende lys skaber den skønneste stemning, og får bordets pynt til at glimte og skinne. Placér dem på dit julebord i flere højder, og husk at tjekke at de står sikkert.