Bag kulissen hos en tidligere barnepige ved hoffet

Hun blev som bare 18-årig ansat som barnepige for de danske prinser. I dag står Ann-Alicia Thunbo bag Husmoderen.dk - en af Danmarks største husholdningsblog. Kom med indenfor i hendes arbejdsrum.

Ann-Alicia Thunbo Ilskov blev ansat i Kongehuset som 18-årig. Her arbejdede hun i fem år, både som barnepige for Prins Felix, Prins Nikolai, Prins Christian og Prinsesse Isabella, samt som stuepige i Prins Joachims Hof.

I 2010 startede hun bloggen, Husmoderen.dk, som sidenhen er blevet en af Danmarks største husholdningsblogs. Hun er kendt, som husholdningsekspert fra TV2s Go’ Morgen Danmark, TV2 Fri, DR1 og P4. I 2012 udgav hun bestselleren, “Hold da helt hus,” på Politikens Forlag.

HVORFOR SER DIT ARBEJDSRUM NETOP SÅDAN UD?

Jeg er så heldig, at mit arbejdsrum ikke bare består af et rum - det er hele mit hus. Jeg skriver jævnligt artikler og afprøver råd forskellige steder i huset. Jeg har brug for at sidde forskellige steder, netop for enten, at se rummet fra en anden vinkel, eller for at få en anden udsigt, som kan inspirere mig i mit skrivearbejde. Men når jeg skal skrive artikler eller på nogle af mine bøger, så vælger jeg altid en plads i huset, som jeg føler er mest huleagtig. Jeg elsker vores første sal, fordi de skrå vægge får mig til at slappe af og føle, at verden er langt væk. Det giver en dejlig ro og giver mig de bedste forudsætninger, for at kunne koncentrere mig og være produktiv.

HVORDAN KAN MAN SE, AT DET ER DIT ARBEJDSRUM?

Det kan man se, fordi der oftest er ryddet op. Jeg har meget svært ved at få gang i en god arbejdsrytme, hvis min arbejdsplads er rodet. Der kan godt rode moderat andre steder i huset, men jeg er ikke god til at koncentrere mig, hvis det roder der, hvor jeg sidder og skriver. Så kan jeg slet ikke samle tankerne. Desuden tror jeg på, at rod i det fysiske rum også kan være med til, at øge stress og skabe endnu mere rod psykisk. Derfor er det væsentligt for mig, at der er styr på “kontoret,” som jo så er mit hjem.

HVAD ER VIGTIGST FOR DIG AT HAVE I DIT ARBEJDSRUM?

Det kan man se, fordi der altid står en god drøj håndcreme, en læbepomade og så ligger der en oplader lige i nærheden. Når man udover at skrive meget, elsker at være aktiv praktisk gris som jeg gør får jeg ofte meget tørre hænder og jeg skriver dårligt, hvis jeg kan mærke, at hænderne er tørre og irriterede.

HVAD INSPIRERER DIG?

Jeg bliver meget inspireret af billeder og musik. Jeg elsker Pinterest, det sætter tit gang i mine tanker. Derudover nyder jeg velskreven journalistik og særligt artikler, som funderer over enten historien eller den tid vi befinder os i. Jeg nyder at få rystet mit verdensbillede og se ting fra forskellige sider. Rent lavpraktisk så bliver jeg meget inspireret af gå/løbeture i det fri sammen med min hund. En time på landevejen giver mig rigtig meget energi, og så nyder jeg særligt synet af andre menneskers huse og vinduer, og bliver meget inspireret af hvordan folk dekorerer deres vinduer. Så drømmer jeg mig ind i det hus og tænker over, hvem mon bor der, hvordan er deres liv, hvad er deres udfordringer, glæder, sorger mm.

HVAD ER DET STØRSTE DU HAR OPNÅET I DIT ARBEJDSRUM?

Det største, som jeg har opnået må være udgivelsen af min bog, “Hold da helt hus.” Den blev en bestseller indenfor meget kort tid og udkommer snart i 4. oplag. Det kom som en kæmpe overraskelse for mig, at den blev et hit, fordi jeg tænkte, “hvem gider købe en bog om pletter og husmortips?”, men det var der alligevel nogen, der gad. Jeg skrev den i øvrigt samtidig med, at jeg var gravid og skrev min Bacheloropgave til universitetet, så der tilbragte jeg utallige timer foran computeren, enten i sofaen, i min seng eller ved skrivebordet. Det er mine tre yndlingsposter, når jeg skal arbejde igennem.

HVAD ER EN KLASSISK OVERSPRINGSHANDLING I DIT ARBEJDSRUM?

Uden at det skal lyde helligt, så er jeg faktisk meget dårlig til overspringshandlinger. Min mand har prøvet at lære mig nogle manøvre for at få mig til at tage den lidt med ro en gang imellem, men det er ikke lykkedes så godt endnu. Jeg holder meget af, at være i gang, og så snart jeg sætter mig ned for at slappe af bliver jeg ramt af nye gode ideer. Men hvis jeg skulle vælge en ting, så ville det være noget så nørdet som at researche til mit næste projekt. Det er jo sådan, at det næste projekt, altid er mere spændende, end det man har gang i lige nu. På den måde er det altid sjovere at sidde og grave i det nye, selvom man først burde færdiggøre det, der ligger på bordet lige foran én.