PH 3½-2½ Gulvlampe i kobberudgave
© Louis Poulsen

PH lampen i en ny smuk version

Poul Henningsens ikoniske treskærmsystem runder et vigtigt år og det fejrer Louis Poulsen med at lancere PH 3½-2½ gulvlampen i en særlig udgave.

Limited Edition af Poul Henningsen-ikon

I en designmæssig kontekst er Poul Henningsen en herre, man ikke løber om hjørner med. Poul Henningsens treskærmsystem fylder 90 i år. Louis Poulsen benytter lejligheden til at lancere en limiteret udgave af PH 3½-2½ i kobber.

PH 3½-2½ kan indgå i mange forskellige sammenhænge. Den er en sikker ledsager til lænestolen og det naturlige valg som den sekundære lyskilde til stuen, hvis man vel at mærke værdsætter kobber.
Ikke desto mindre kan den stå i det hellige hjørne i hjemmet, hvor den atter kan sprede lys og velvære.

Lysmageren fra Ordrup

Poul Henningsens videnskabelige og kritiske tilgang gjorde, at han var én af de mest betydningsrige lysmagere, der fik lov at kredse inden for belysningskunstens manege. Han tog udgangspunkt i den logaritmiske spiral, hvor han kom frem til en form, der gav ham mulighed for at kontrollere lampens blænding og skyggedannelse.

Med treskærmsystemets nærmest epidemiske udbredelse, skabte Poul Henningsen lyspunkter i tilværelsen. Det vidner historien og eftertidens afsked med PH om.

PH udviklede i sin tid en belysningsfilosofi, som kom til at danne rammen for den belysningskultur, vi kender i dag. En lysmager, der i den grad nørklede med problemstillingerne inden for lyskilde verdenen, hvilket han løste med teknisk snilde.

Gulvlampen er den perfekte ledsager til lænestolen
© Louis Poulsen

PHs treskærmsystem er et vigtigt levn forud dansk designs storhedstid

PH 3½-2½ er udrustet med det tredelte skærmsystem, som er designet til at reflektere lysets hovedpart i en nedadgående retning og selvfølgelig sende blændfrit lys. Forud for skærmsystemet ligger der et funktionalistisk princip om, at design skal fungere i praksis, hvilket det store udvalg af PH-lamper er et indlysende svar på.

Gulvlampen gør en god figur. Den giver et veldoseret lys og har et tidløst design over sig. Kvaliteten lyser ud af designet. Et stærkt kendetegn af PH.

PH 3½-2½ Gulvlampe har det velkendte, tredelte skærmsystem
© Louis Poulsen

Lad der være lys

PH viede sit liv til at fordele lyset på en hensigtsmæssigt måde. At fjerne unødvendige belysningssteder var målet. Og han kom i mål.

PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen, hvilket vil sige, at PH 3½-2½ har en overskærm på ca. 35 cm.

Gulvlampen kommer med to forskellige topskærme, én i mundblæst opalglas og én i ubehandlet, blankpoleret kobber.

Man skal dog være opmærksom på, at PH 3½-2½ gulvlampen i kobber kun er tilgængelig i en begrænset tidsperiode, som strækker sig fra den 1. oktober - 31. december 2016.

PH 3½-2½ Gulvlampen i kobber har en vejledende udsalgspris på 12.995 kr.