Samarbejdet er i fuld igang
© IKEA

Nyt designsamarbejde mellem IKEA og Tom Dixon

Et nyt designsamarbejde skal udvikle moderne livsstilsprodukter og nye produktionsmetoder. Vi løfter sløret for tankerne bag det nye samarbejde.

Et designsamarbejde mellem IKEA og Tom Dixon skrider frem. Her skal den britiske designer og designstuderende fra The Royal College of Arts i London udforske potentialet i projektet 'DELAKTIG'. De udforsker i fællesskab gængse materialevalg og opfattelser, der eksisterer, når man tænker komfort.

Designsamarbejdet er sat i værk for at udfordre den nuværende møbelstand med multifunktionelle møbler. DELAKTIG er et projekt, der balancerer flere behov og funktioner i en skål. Samarbejdet handler ikke udelukkende om design, men også i høj grad om at udfordre traditionelle produktionsmetoder og redefinere begrebet komfort.

Samarbejdet bliver indledt med en uges workshop, hvor 30 designstuderende får lov til at eksperimentere og komme med deres egne idéer. De studerende skal sammen eksperimentere og udforske potentialet i DELAKTIG. Workshoppen skal ende med en udstilling, hvor det efterfølgende arbejde bliver taget til efterretning.

Projektet skal opfattes som et led i IKEAs plan om at udvikle moderne livsstilsprodukter til hjem, hvor pladsen bliver mindre og mindre.

IKEA stiller nye krav og visioner til den moderne livsstil, der kommer til at herske i storbyerne. Resultatet af DELAKTIG-kollektion vil se dagens lys i august 2017.

Men hvad samarbejdet ender ud med, ligger stadig i det uvisse. Vi ser i hvert fald frem til det!