Patricia Urquiola og Cassina har skabt stolen Gender til Milano-messen 2016
© Cassina

Nye feminine former hos Cassina på møbelmessen i Milano

Cassinas nye kollektion er i særklasse, og især en ny stol af Patricia Urquiola gjorde indtryk på BO BEDREs nyhedsredaktør.

Patricia Urquiola bløder formerne op hos maskuline Cassina

Den prominente spanske designer og arkitekt Patricia Urquiola blev tidligere i år ansat som Art Director hos italienske Cassina. Det har allerede sat sine spor hos møbelmastodonten, som hidtil har været kendt for et temmelig maskulint og stramt udtryk.

På årets store begivenhed indenfor møbeldesign, den internationale møbelmesse i Milano, viste Cassina nemlig en mere feminin og blød side frem, som uden tvivl er en direkte påvirkning af Patricia Urquiola. To af de mest spændende produkter er da også fra hendes egen hånd:

Sofa-systemet Beam er en serie af sofaer, der fås både som enkeltstående model, med plads til fire personer, eller i moduler, der kan sættes sammen til større enheder. Beam kommer i flere tekstiler fra en ny serie, Gea, der er designet af Giulio Ridolfo, men fås også en eksklusiv udgave beklædt med Cassinas bedste kvalitet naturlæder.
Navnet Beam kommer fra sofaens understel, der som stråler strækker sig i hele sofaens længde, og giver sofaen et let, næsten svævende udtryk. En fiks detalje er, at Beams armlæn kan skubbes 30 grader ned, så man bedre kan slænge sig i den, når man bare har brug hænge i stedet for at sidde.

Mest indtryk gjorde dog et andet design fra Patricia Urquiolas hånd - lænestolen Gender, der er en overlegen leg med former og farver.
Den er bygget op af to uafhængige former, hvor den ene består af skallen, der omfavner den siddende, mens den anden form definerer det område, man sidder i.

Stolen har en 'dragt' på bestående af læder og tekstil

Gender er betrukket med en 'dragt', der er syet i et stykke, og som er lavet af en kombination af læder og tekstil.
Denne dragt er en fremvisning af sy-håndværket, når det er best, og Cassina forklarer, at det er en meget svær og omstændelig proces at fremstille.

Men det er også det, der gør Gender til noget helt særligt. Lænestolen fås i flere farvekombinationer, der alle er farvestrålende, og markante, og som understreger, at Gender er et møbel, der bevæger sig på grænsen til at være kunst.