© Sphero, The Force Awakens

Nu kan du købe BB-8 – den sødeste Star Wars-robot

Hele verden venter på den nye Star Wars-film, The Force Awakens, som får premiere til december. Den største (lille) stjerne kan fås nu – nuttede BB-8. Se robotten i aktion her!

R2-D2, den lille klodsede, men herligt effektive, robot fra Star Wars-filmene er en helt for flere generationer, selvom den ikke er af kød og blod. Robotten skrumler glad efter sine venner og formår at redde dem fra den ene fare efter den anden. Der er altid en ny hjælpe-gadget, der kan hentes frem fra robottens rumlende – og ofte rygende - korpus, og vi elsker at se denne lille antihelt i aktion.
Men nu får R2-D2 en konkurrent til titlen som 'mest nuttede robot'. Mød BB-8, som
ret beset kun består af to kugler, der drejer 380 grader om sig selv, men HVOR de drejer ...

Star Wars-fans og teknologi-freaks over hele verden jubler i disse dage over et nyt legetøj, som er på markedet. Robotproducenten Sphero har skabt BB-8, allerede før The Force Awakens får verdenspremiere d. 17. december. Der er naturligvis allerede en masse Star Wars-merchandice klar til julesalget, fx fra Lego, men denne lille robot er noget helt særligt.

Læs også: Fremtidens science fiction-bygninger

Den styres via en app (se videoen herunder), og den har et helt særligt og troværdigt bevægelsesmønster. Designerne hos Sphero fik lokket nogle helt afgørende og eller hemmeligholdte scener ud af filmselskabet, og de har på det grundlag udviklet et legetøj, som gadget-elskere går amok over i disse dage.
BB-8 ruller ikke bare rundt og siger lyde. Den kan styres med holografiske fotos og scener via din smartphone. Robotten reagerer på dine bevægelser og valg af scener, og den bevæger sig fuldstændig, som filmskaberne tænkte det. Hvis du ønsker dig en BB-8 i julegave eller vil forære den væk, skal du punge ud med ca. 1500 kr. Den sælges foreløbig kun online via fx engelske sites, men det ændrer sig nok hurtigt, når danske butikker får øjnene op for det geniale design.

R2-D2, som får en utrolig charmerende konkurrent i robotten BB8. Den nye antihelt folder sig ud i Star Wars The Force Awakens, der har premiere d. 17. december.