Line designer de smukkeste quiltede vægtæpper

“Jeg prøver på at lave noget, der er en gammel teknik, men på en nutidig måde.”

JOU Quilts
© JOU Quilts

Moderne vægtæpper

Hvis du stadig er én af dem, der forbinder patchwork, quilt og vægtæpper med noget der hører til i 1970'erne, så lad os præsentere dig for Line Meldgård Hviid og hendes brand JOU Quilts.

Line laver de smukkeste quiltede vægtæpper, og du er ikke et sekund i tvivl om, at det ikke er et levn fra fortiden, der er blevet hængt op på væggen.

– Jeg prøver på at lave noget, der repræsenterer vores tid, noget der er en gammel teknik, men på en nutidig måde, fortæller hun om designet.

Selvom designet er nutidigt, bestræber Line sig på, at det samtidig skal være tidløst, så tæpperne får et langt liv.

– Jeg synes, der hviler et ansvar på os designere i forhold til samfundet og fremtiden, forklarer Line, som er meget opmærksom på, at hun ikke vil bidrage til en brug-og smid-væk-kultur.

– Selv hvis man bliver træt af at have det hængende, så håber jeg, at man tager det ned og lader det få liv på en ny måde. Måske syer man det om til en jakke, en taske eller en pude.

Line designer selv tæpperne og får dem produceret i Indien, hvor hun har fundet en lille systue, der håndsyer tæpperne i økologisk bomuld. Det giver noget ekstra til designet, mener hun.

– Man kan tydeligt mærke, at det er noget der er lavet i hånden, der er noget historie i produktet, allerede når det lander, fortæller hun.

JOU Quilts
© JOU Quilts

Jou udtales [you]

JOU Quilts
© JOU Quilts
JOU Quilts
© JOU Quilts

Designsamarbejder

I november lancerede JOU Quilt det første designsamarbejde, et samarbejde med Sussie Frank, stylist, influent og designer, der står bag @detlillesorte, et sommerhus med egen Instagramprofil.

Resultatet er et limited edition vægtæppe med et legende design af pastelfarvede trekanter, der kunne give associationer til konfetti, vimpler og glade dage. Selve quilten er lavet i bølger, hvilket giver et andet look end den klassiske quilt i lige baner.

– Jeg synes, det er helt vildt sjovt at have nogen at sparre med og se, hvad der sker, når man forener to brands, fortæller Line, der også løfter sløret for at der er flere designsamarbejder på vej i fremtiden.

JOU Quilts
© JOU Quilts
JOU Quilts
© JOU Quilts

Kollektion med vokseværk

De væghængte tæpper er udgangspunktet, men Line har planer om at JOU Quilts også skal favne mere og bredere end tæpperne. Første skud på stammen af andre produkter, er en fin, quilted krave, ligeledes i økologisk bomuld.

Hvis du ikke har mod på et stort tæppe (eller lige skal spare sammen først), kan du starte med ét af Lines mini-quilts, som hun sælger eksklusivt gennem sin Instagramprofil. I en fin ramme, er de en perfekt tilføjelse til din billedevæg.

Du finder de quiltede tæpper og kraven på jou.dk.

LÆS OGSÅ