© Wiinberg

Kun hos BO BEDRE: Nyt bord til Noma

Jonas Lyndby Jensen blev inspireret af et Noma-besøg, da han skulle lave sig afgangsprojekt. Nu, 8 år senere, kommer bordet til at stå på Nomas seneste sideskud Restaurant Barr.

I 2009 var Jonas Lyndby Jensen ved at forberede sig til sit afgangsprojekt på Danmarks Designskole – og samtidig blev han inviteret til middag på den verdenskendte restaurant Noma i København. Denne middag gjorde så stort indtryk på ham, og han blev så betaget af den totaloplevelse, det var at spise på restauranten, at han besluttede sig for at bruge sine indtryk i afgangsprojektet.

Resultatet blev bordet Riverstone, der har fået sit navn fordi det skal ligne en sten, der har ligget i en flod og blev afrundet gennem århundreder. Efterfølgende har Jonas Lyndby Jensen haft kontakt med flere producenter i både ind- og udland, der har været interesseret i at få bordet i produktion. Men processen er hver gang strandet, uden at det har ført til mere, og Jonas Lyndby Jensen havde mere eller mindre opgivet projektet. Lige indtil han fik kontakt til Wiinberg, som gerne ville arbejde videre med ideen.

– Jeg arbejder som møbelsnedker for tiden, fordi jeg oplever, at det er utroligt svært at få hul igennem til producenterne, når man er helt ny. Derfor blev jeg dobbelt glad, da jeg fik at vide, at det nu skal stå på Nomas Restaurant Barr. Dermed er ringen fra ideens undfangelse til det færdige projekt sluttet, siger Jonas Lyndby Jensen.

Han designede også en stol til adgangsprojektet, og den er nu ved at blive sponsoreret via crowdfunding. Målet er, at at den kommer i produktion senere på året.

Du kan se flere projekter af Jonas Lyndbty Jensen på hans portfolio.

© Wiinberg
© Wiinberg