WeCycle Furniture stol
© WeCycle Furniture

En barndomsdrøm blev en realitet: WeCycle Furniture indgår samarbejde med Magasin

Danske Wecycle Furniture, hvis tidløse og ansvarlige møbler er designet med et nordisk og minimalistisk udtryk, flytter i uge 34-35 ind i Magasins udstillingsvinduer på Kongens Nytorv.

En hjertesag fra barnsben

Didde Christiansen, kvinden bag WeCycle Furniture, har været altid fascineret af genbrug og upcycling og har fra barnsben af restaureret gamle møbler sammen med både sine forældre og bedsteforældre. Passionen for det tidløse og holdbare kommer derfor ikke fra fremmede, og i ønsket om at skabe tidløse design uden en udløbsdato blev WeCycle Furniture skabt.

WeCycle Furniture er et opgør med køb-og-smid-væk-kulturen, hvor tendenser typisk kun overlever en enkelt sæson eller to.

Alt er skabt i et bæredygtigt design med et simpelt, nordisk og minimalistisk udtryk af jute og genbrugsmaterialer, der ellers ville være blevet kasseret, som for eksempel træ fra byggeprojekter og læder fra gamle sofaer.

WeCycle Furniture bænk Didde Christiansen
© WeCycle Furniture

Drømmebænken i genbrugstræ

Som nyuddannet designer var økonomien ikke til dyre, flotte designermøbler. Så da Didde lige var flyttet sammen med sin kæreste i en lejlighed på Christianshavn, og ønsket var en spisebordsbænk i specialmål, stod det klart, at hun selv måtte gå til værks.

Med hjælp fra sin lillebror, som på daværende tidspunkt var under uddannelse som tømrer, blev drømmebænken bygget i 100% genbrugstræ købt i den grønne hal ved Christiania.

"Jeg fik enormt god respons på bænken fra min familie og venner, og flere var interesserede i, at jeg skulle lave en til dem også. Derfor tænkte jeg, at hvis de var interesserede i bænkene, var der måske også andre, der var," fortæller Didde og fortsætter:

"Jeg tog derfor nogle billeder af bænken nede i baggården og satte den til salg på Den Blå Avis. Der gik ikke mere end et par dage, før at jeg havde solgt min første bænk."

Det blev startskuddet til WeCycle Furniture.

Møbler, der er fremstillet i en anden tid, vil altid have en historie med sig og af respekt og ydmyghed for tidligere håndværk, sætter jeg en stor ære i at give det nyt liv — Didde Christiansen

De efterfølgende måneder stod Didde nede i cykelkælderen hver eneste aften for at imødekomme den store efterspørgsel. To måneder senere søgte hun ind ved Sydhavns Genbrugscenter, som har et projekt for iværksættere med bæredygtige idéer. Her fik Didde adgang til professionelle maskiner og lagerplads, og herefter tog det fart.

Et samarbejde, hun ikke turde drømme om

Kun fire uger efter Didde Christiansen var sprunget ud som nystartet iværksætter med WeCycle Furniture, tikkede en besked ind på Instagram fra en indkøber hos Magasin.

Indkøberen havde fulgt med hos Didde længe og var begejstret for WeCycle Furnitures bæredygtige tilgang til tidløse møbler. Så begejstret, at Magasin gerne ville indgå i et samarbejde med Didde.

"Jeg havde ikke i min vildeste fantasi turde drømme om at få muligheden for at lave et samarbejde med Magasin. Dét, at Magasin har valgt at tro på mine produkter, har virkelig givet mig blod på tanden til at arbejde endnu hårdere for at få mine møbler ud i verdenen," forklarer Didde begejstret.

I uge 34 og 35 vil møbler fra WeCycle Furniture pryde udstillingsvinduerne i Magasin på Kongens Nytorv. Det vil i samme begrænsede periode være muligt at købe et udvalg af møblerne i Magasin på Kongens Nytorv eller online på magasin.dk.