Det kongelige musselmalede mønster med den fine historie

Igennem 240 år har Royal Copenhagens ikoniske musselmalede mønster – dekoration nr. 1 – prydet bordene, og det jubilæum fejrer firmaet nu med en stor udstilling

Det er det mest ikoniske mønster i dansk designhistorie, og det kan i år fejre 240 års jubilæum. Med sine poetiske linjer og stramme, klassiske mønster har dekoration nr. 1 – som mønsteret retmæssigt hedder – fulgt danskernes middagsborde. Og selv den dag i dag står mønsteret som rygraden i Royal Copenhagens imponerende kollektion af smukke designs.

Gennem rokoko-tide og alle de designmæssige tidsaldre, som Danmark har set, har mønsteret kunne fastholde sin position, og det fortæller lidt om, hvor tidløst mønsteret i virkeligheden er. Og netop denne tidsrejse hylder Royal Copenhagen netop nu i deres Flagship Store på Amagertorv i København, hvor man kan se det mønstrede porcelæns rejse igennem de sidste 240 år.

Udstillingen er kurateret af europæisk etnolog Lone Rahbek Christensen, og kan ses til 27. september i åbningstiden i hovedbutikken. For design- og historie-interesserede kan vi godt love en udstilling ud over det sædvanlige!