Design Favoritter 2022: Småmøbler - her er de nominerede

Stem på din favorit, og deltag samtidig i lodtrækningen om gavekort til en samlet værdi af 25.000 kroner.

Design Favoritter er Danmarks nye interiørpris, der hylder det bedste tilbehør til boligen – og vinderne vælger du!

I år er Bolig Magasinet og BO BEDRE gået sammen om at udvælge de nominerede design, og det er nu op til dig at stemme på dine favoritter.

Hvem synes du skal vinde i kategorien Småmøbler? Når du stemmer deltager du samtidig i lodtrækningen om et gavekort på 1000 kr. til lækkert design. Vi udlodder i alt 25 gavekort til en samlet værdi af 25.000 kr.

Se de nominerede herunder, og stem på din favorit.

Focus skrivebord fra ILVA

Det yder ikke ILVAs skrivebord retfærdighed at nævne det i samme sætning som ordet "hjemmearbejdsplads". Men når vi nu alligevel gør det, er det fordi 'Focus'-skrivebordet er et tveægget svær, der balancerer funktionalitet og smukt design perfekt. Her er en mulighed for at dedikere et frimærke derhjemme til dit arbejde, uden det spolerer enhver æstetik. Det væghængte design gør bordet diskret og brugen af jalousilågerne i lavt format til at skjule laptop og notesbog bag, er både nyt og alligevel velkendt på en måde, der får bordet i egetræsfiner til at spille smukt sammen med mange af de designklassikere, vi elsker herhjemme. At skrivebordet, så samtidig dublerer som entrémøbel eller sminkebord… Ja, det er da en ægte designfavorit!

Stem og vind!

Fivesquare hylde fra We Do Wood

We Do Wood må have haft det på fornemmelsen første gang, de kunne sætte deres prototype til vægs. Det her er godt! For det er lige præcis hvad deres ‘Fivesquare’ hylde er! Tænk at skabe så lille, men funktionelt et møbel! Det er svaret på indretningsbønnerne i mange små hjem. ‘Fivesquare’ har en næsten magisk evne til at forvandle den umulige væg i den smalle entré, det lille køkken, bag døren, på københavnerbadeværelset og meget mere, til brugbare kvadratmeter. Af samme årsag bevæger det minimalistiske møbel sig med hastige skridt mod flokken af nyklassikere, der vil have en relevans mange år ud i fremtiden.

Hang in there fra UMAGE

Hvis du nogensinde har stået overfor at skulle indrette entréen, der praktisk talt ikke er der, så var det uden tvivl UMAGEs nye ‘Hang in there’ knagehybrid, du manglede!

Det er lykkes for Thor Høy at designe en 3-i-1’er til entréen, som ikke giver dig saks, fil og neglerenser, men derimod bøjlestang, knage og hylde på omtrent 10 kubikcentimeter. Det er kvadratisk, praktisk og enormt godt gået! Føj dertil pulverlakeret stål og børstet messing, og så er det en pladsbesparende løsning, der ikke bare er funktionalitet, men som kan bidrage med en faktisk designmæssig kvalitet.

Stem og vind!

Kotai bænk fra OYOY Living Design

‘Kotai’-bænken fra OYOY Living er et smukt eksempel på, hvad miljøskånende flatpack-møbler kan være. Ved at designe møblet, så det kan pakkes som en pandekage og samles af den fremtidige ejer, spares en masse ressourcer. Kunsten er at designe til en flad begyndelse uden at det også ender med et design, der giver en flad fornemmelse, når det er samlet. Og det er virkelig lykkes med ‘Kotai’-bænken, der som resultat er fri for skruer og krummelurer, og får lov at stråle i al sin minimalisme og japandi-ynde. Den er clean og klar i sit design og egner sig i næsten alle hjemmets rum: for fodenden af sengen, i entréen, ved spisebordet.

FM 630 skamlen af Friis & Moltke fra Anno Studio

Småt kan virkelig også være godt. Det er FM 630 skamlen af Friis & Moltke et klart bevis på. Det nyetablerede Anno Studio har relanceret den klassiske skammel, du med garanti genkender fra klasselokalet eller måske forsamlingshuset. Det er formsprog skåret ind til benet. Men i nye kulørte klæder bliver FM 630 ført ind i vores moderne samtid med Yves Klein blå, støvede rosa nuancer, army og grå som adgangsbillet. Genialt i en tid, hvor det er populært at indrette sig med en neutral base, der løftes med velvalgte farvestrejf - fx på en fin skammel, der kan bruges i ethvert rum - og som tilmed er lavet af genanvendt stål og resttræ.

Stem og vind!

MEET skammel fra Kristensen & Kristensen A/S

Den familieejede virksomhed Kristensen & Kristensen står blandt andet bag én af de smukkeste og mest interessante skamler, vi har set i nyere tid. Disciplinen med at designe en skammel er temmelig undervurderet i sin sværhedsgrad. For med så få elementer, hvad kan man så egentlig lege med? Ret meget, viser det sig.

Cecilie Kamp er lykkes med at retænke taburetten med et trekantet sæde, som nærmest svæver over sine tre ben. Desuden gør brugen af flade og rundede sider samt en bred vifte af træsorter, skamlen kan erhverves i, ‘Meet’ til en alsidig og interessant favorit, der kan bruges som natbord, sidebord eller siddeplads. Hvad vælger du?

ANT spisebordsbænk fra Kristensen & Kristensen A/S

Klinger ordet spisebordsbænk knap så elegant i dine øre, så er det på tide med en opdatering af dit indre møbelkatalog. Kristensen & Kristensen er nemlig klar med en spisebordsbænk, som på alle måder kan agere værdig bordherre for nogle af de elskede designklassikere om spisebordet. For selvom en bænk i udgangspunktet bare består af fire ben og et sæde, så kan det gøres gennemført og forførende lækkert, som med ‘Ant’-bænken, der virkelig kommer til sin ret med gennemarbejdede samlinger og overgange, der får træet til at føles som ét. Tilføj dertil messingdetaljer og voilá.

Stem og vind!

LÆS OGSÅ