Designerens 5 bud på fremtidens klassikere

Den danske designer, Chris Liljenberg Halstrøm giver her sine 5 bedste bud på fremtidens møbelklassikere.

Designklassiker

Ifølge en af Danmarks dygtigste designere, Chris Liljenberg Halstrøm, så kan man ikke kalkulere sig frem til en designklassiker, men man kan gøre sig umage for at frembringe lødige møbler, der kombinerer funktion og æstetik med sublime materialer og udsøgt håndværk – og så kan kun tiden vise, om designet går i glemmebogen eller ender som et skattet arvestykke.

Læs meget mere om Chris Liljenberg Halstrøm og hendes designs her.

5 bud på fremtidens klassikere:

Taburet designet af Chris Liljenberg Halstrøm for Skagerak
© Skagerak

1. Chris L. Halstrøms Georg-taburet for Skagerak
Jeg er stolt af min taburet, som allerede har været på markedet i otte år. Det er Skageraks motto, at deres møbler skal kunne gå i arv; ikke til børnene, men til børnebørnene – for det er først dér, man er klar til at give dem videre. Det kan jeg godt lide at tænke på, når jeg designer møbler.

Stol designet af Jonas Lindwall for Stolab
© Stolab

2. Jonas Lindwalls Miss Holly-stol for Stolab
Den har et legende og indbydende udtryk uden at blive det mindste fjollet. Den kan indgå i mange sammenhænge og blive ved med at være interessant for øjet.

Hugo Passos sofabord
© Fredericia Furniture

3. Hugo Passos’ Piloti-sofaborde for Fredericia Furniture
Bordet er så fint og underspillet i sit udtryk, at man kan anvende det på mange måder gennem et langt liv. Jeg ønsker mig i hvert fald et.

Urne designet af Camilla Monsrud
© Camilla Monsrud

4. Camilla Monsruds urner
Døden er et svært tema. Ikke desto mindre har Camilla konfronteret det uomgængelige med sine smukke urner, som kan sættes i jorden, kastes i vandet eller stå på hylden. De minder mig om at være til stede i livet, og at døden er naturlig – så hvorfor ikke nyde det smukke objekt, mens man kan?

Beoplay A1 fra B&O
© B&O

5. Cecilie Manz’ Beoplay A1 for B&O
Det er svært at tale om klassikere inden for tech-produkter, fordi udviklingen går så stærkt, men jeg synes, at der er en underfundig tidløshed over den lille højttaler, som jeg håber kan transformeres til også at passe til fremtidens behov på dette felt.