Design Awards 2019: Årets Møbel

Prisen gives til et møbel, som er afklaret både æstetisk, funktionelt og teknisk. Det skal være originalt samt have en høj og gerne lang brugsværdi. Se de nominerede her.

Design Awards 2019: Årets Møbel

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Nordic Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres "Årets Møbel”. Se de nominerede her.

© Brdr. Krüger

Jari spisebord

Design: OEO Studio
Producent: Brdr. Krüger

Inspirationen til det organiske og asymmetriske spisebord, som oprindelig er tegnet til Nomas søsterrestaurant Inua i Tokyo, er hentet i naturen. Jari er det japanske ord for småsten, og formen er inspireret af den unikke facon, stenene får, når de gennem århundreder ruller frem og tilbage i de vuggende bølger. Den organiske, asymmetriske form tvinger os til nytænkning, og uanset hvor lige du stiller bordet, vil det altid stå skævt og unikt. Jari er helt sit eget: anderledes og nyt, men uden at stikke af og råbe op. Den blå bejdse gør kun træet og formen endnu smukkere.

© Won

Coin bord

Design: 365 North
Producent: Won

Runde borde hitter: Vi samles om et fælles punkt, vi er ligeværdige og ser hinanden i øjnene. Coin er en meget moderne version af det runde spisebord. Det har et kunstnerisk og skulpturelt udtryk og er et bord, man tager stilling til. Det er sammensat og står både let og fast på samme tid med sin tynde bordplade balancerende på en kegle af cool metaller.

© Fredericia

Post stol og bord

Design: Cecilie Manz
Producent: Fredericia

Enkelt, smukt og funktionelt. Cecilie Manz Post-collection er strippet ned til det mest nødvendige, minimalistiske og rene. Det er nordisk design, når det er bedst. Både bord og stol har et let og samtidig solidt udtryk. Form og funktion er gennemtænkt, så der er mest mulig benplads ved bordet, og stolen er komfortabel, uden at den fylder mere end højest nødvendigt. Håndværket er i top, og de bløde linjer viser træet fra sin bedste side og gør møblerne til en næsten sanselig oplevelse – det er svært at holde fingrene for sig selv.

© Naver Collection

Ro skrivebord

Design: Hans Sandgren Jacobsen
Producent: Naver Collection

Et yderst elegant, lille møbel, som stille stråler på sine spinkle ben. Det har et raffineret formsprog med smukke rundinger og gemmer på en praktisk og næsten hemmelig skuffe. Det er snedkerarbejde og godt håndværk på højeste niveau – gennemarbejdet og detaljeret og absolut værdigt til en plads i stuen.

© Erik Jørgensen

Konami sofa

Design: Damian Williamson
Producent: Erik Jørgensen

En klassisk sofa med et enkelt og tidløst udtryk. Benene er spinkle og elegante, skallen fin og tynd, men puderne er tykke og siddekomforten helt i top. Stikningerne giver den et raffineret look, og Konami er smuk både forfra og bagfra, så giv den endelig den plads, den fortjener, og lad den stråle som stuens naturlige midtpunkt. Det er på alle måder lykkedes Damian Williamson at begå en ny klassiker for Erik Jørgensen.

© Ferm Living

Rico loungestol

Design & producent: Ferm Living

En superskulpturel loungestol med skønne, bløde former, der trækker referencer til 1950’erne. Den er smuk både alene og i flok, og vi kan sagtens se den hjemme i stuen, i soveværelset eller på udebane i lobbyen på et elegant, internationalt hotel. Den er smuk forfra som bagfra og har et meget stærkt, personligt udtryk samtidig med, at den inviterer og favner. Den er ganske enkelt cool.

© Nordic Tales

Tabula bord

Design: Jonas Højgaard
Producent: Nordic Tales

Et smukt og nytænkende bord, som prikker til kreativiteten og både kan bruges som spisebord og skrivebord. Det er lækkert håndværk med et let og stærkt formsprog. De smukke skuffer giver plads til at udstille og style, og dermed får møblet et yderst personligt udtryk og tvinger én til at åbne op, tage stilling og vise, hvad man er optaget af lige nu – i morgen er det måske noget helt andet – det vil bordet vise. Et møbel, som rammer tiden perfekt.

© Fritz Hansen

JH97 stol

Design: Jaime Hayon
Producent: Fritz Hansen

Jaime Hayon har med JH97 formået at lave et møbel, hvor hans sprælske, legende tilgang til design på succesfuld vis møder Fritz Hansens klassiske, danske håndværk. Loungestolen er yderst komfortabel, men samtidig let og luftig i udtrykket. Inspirationen kommer fra naturen, og især pelikanens næb og krop har lagt kurver til designet. Det er en stol, som kan skifte udtryk, alt efter hvilken polstring man vælger, og dermed passer smukt ind i mange forskellige hjem.