Design Awards 2019: Årets Lampe

Prisen gives til en lampe, der forener god formgivning, nytænkende materialevalg og optimal belysning, der fungerer naturligt i et moderne hjem. Se de nominerede her.

Design Awards 2019: Årets Lampe

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Nordic Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres “Årets Lampe”. Se de nominerede her.

© Louis Poulsen

Flindt Wall

Design: Christian Flindt
Producent: Louis Poulsen

Flindt Wall er enkel og ekspressiv, funktionel og æstetisk, klassisk og teknologisk nytænkende. Den enkle, runde form er udskåret på en sådan måde, at lyset, som udgår fra toppen, både kaster lys opad, oplyser sin egen flade, såvel, som den breder sig horisontalt i rummet og oplyser gulvet – og det uden at blænde. Resultatet er et rent og enkelt stykke design med sofistikerede egenskaber – som desuden både kan bruges inde og ude.

© Light-Point

Lantern Collection

Design: Marie Holsting
Producent: Light-Point

Denne moderne fortolkning af en klassisk lanterne kombinerer et stramt, grafisk og arkitektonisk udtryk med et levende spil mellem skygge og lys. Den er mobil, funktionel og enkel i sit udtryk, og samtidig giver den en følelsesmæssig respons, som vi forbinder med den klassiske lanterne, hvis lys blafrer i vinden.

© Stellar Works

Hotaru

Design: OEO Studio
Producent: Stellar Works

Som en enkel, elegant og minimalistisk skulptur står den i rummet med en række dragende konnotationer: Dens leg med balance stimulerer det indre barn og udfordrer idéen om, hvad der er fysisk muligt. Dens elegante sammenfletning af nordisk og asiatisk æstetik skriver den ind i Stella Works brandværdi. Og dens kreative leg med analoge formsprog refererende til armen på en vinylspiller, giver den en særlig personlighed, forbundet til skaberens kærlighed til musik.

© Luceplan

Illan

Design: Zsuzsanna Horvath
Producent: Luceplan

Der er noget ved Zsuzsanna Horvaths Illan lampe for Luceplan, som får én til at stoppe op. Blandt tusindvis af lamper på årets Milano-messe, var vi mange, som blev draget af lampens unikke udformning. Som en uro over en vugge hænger den fra loftet og virker sært beroligende, dragende og meditativ. Det er et stykke poetisk lampemagi udviklet gennem nytænkende teknologi.

© Tom Rossau

TR36 Collection

Design & producent: Tom Rossau

Den klassiske Tom Rossau-lampe med de taktile overflader og det organiske formsprog er i den nye kollektion TR36 tilført grafiske, geometriske former i sort stål, hvilket skaber et forfriskende modspil. Det er et blændende eksempel på, hvordan man på succesfuld vis respekterer arv, historie og brand-dna, samtidig med at man tør eksperimentere og gå helt nye veje.

© Le Klint

Caleo

Design: Rikke Frost
Producent: Le Klint

Rikke Frost har formået at lave en lampe, som til perfektion passer ind i Le Klints klassiske kollektion og samtidig tilfører den noget stille revolutionerende. Det er en nyfortolkning af Le Klints foldeunivers og en hilsen til østens origami. Og det er et originalt formsprog, som inviterer til interaktion og en leg med lys i rum, som understøtter en alsidig brug.