Design Awards 2018: Årets Lampe

Prisen gives til en lampe, der forener god formgivning, nytænkende materialevalg og optimal belysning, der fungerer naturligt i et moderne hjem. Se de nominerede her.

Design Awards 2018: Årets Lampe

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet og Costume Living de bedste designs og designere i årets løb. I den forbindelse kårer vi "Årets Lampe". Se de nominerede her.

© Le Klint

ARC

Design: Manér Studio.
Producent: Le Klint

Inspirationen kommer fra den monumentale arkitektur i Grundtvigskirken i København og er dygtigt fortolket af den unge designduo Manér Studio. Arc bygger bro mellem Le Klints designarv og er samtidig nytænkende i både materialer og udtryk. De unge talenter har skabt en serie, hvor hver enkelt af de fem lamper har hvert sit udtryk og samtidig en klar sammenhæng. Arc er både en funktionel lampe, men i høj grad også et smukt, lysende designobjekt.

© Muuto

Tip Lamp

Design: Jens Fager.
Producent: Muuto

En lampe, som formår at skabe blikfang på trods af det forenklede udtryk, hvor alt er skåret ned til det minimale. Den er maskulin med sine stramme linjer og samtidig petite og feminin. En moderne klassiker, som sagtens kan begå sig i stuen eller soveværelset i en tid, hvor arbejdet oftere og oftere rykker hjem i privaten og sætter nye krav til arbejdslyset.

© &tradition

Journey

Design: Signe Hytte.
Producent: &tradition

Her møder de bløde, runde former de skarpe og kantede. Journey giver ikke kun lys, men også noget visuelt til rummet, og lampens udtryk skifter karakter alt efter fodens farve. Den kan bruges i et væld af sammenhænge. Hæng den på væggen i entréen og oplys rummet, sæt den i bogreolen og lad den sprede hygge eller placér den på natbordet som en smuk lysende skulptur på toppen af en stak bøger. En lille lampe fyldt med overraskende mange udtryk og muligheder.

© Munk Collective

Blind

Design: Johansen Faurschou.
Producent: Munk Collective

Denne lampe er tænkt funktionel og indbyder til interaktion. Med et enkelt greb med hånden kan skærmen hejses op eller sænkes ned, og dermed ændres både udtrykket og lysstyrke. Idéen er enkel og forfriskende i en tid, hvor muligheder for lysdæmpning bliver flere og flere og ofte ganske tekniske. Designmæssigt rummer Blind både det tunge og lette i en fin balance og fanger tidens store tendens, hvor mega-lamperne gerne må dominere rummet, og hvor den gængse opfattelse af proportioner bliver udfordret.

© Nuura

Blossi

Design: Sofie Refer.
Producent: Nuura

Blossi-bordlampen er et stærkt bud på årets lampe fra den nye, danske lampeproducent Nuura. Designet af Sofie Refer er enkelt og elegant, og den smukt afrundede glasskærm gør lampen nærmest svævende let. Ved hjælp af et specialudviklet LED-modul sender lampen lyset ud i glasskærmen og mod det gyldne metal, hvilket giver et blødt, indirekte lys i rummet.

Stem på årets Læserfavorit og deltag i konkurrencen om en fed præmie.