Design Awards 2018: Årets Kunsthåndværker

Prisen gives til en designer, der mestrer sit håndværk og med kreativ tæft formår at overraske og nytænke sit felt. Se de nominerede her.

Design Awards 2018: Årets Kunsthåndværker

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet og Costume Living de bedste designs og designere i årets løb. I den forbindelse kårer vi "Årets Kunsthåndværker". Se de nominerede her.

Kasper Kjeldgaard

Han har virkelig fået et gennembrud med sine mobiler og meget kunstneriske installationer under Mindcraft 18 i Milano i år. Han har holdt fast i sin tro på sine skulpturelle og hængende tredimensionelle objekter – lang tid før at mobilerne fik fat i os danskere igen. Han har tilført noget, som vi ikke har set magen til. Hans arbejde med materialer er helt unik. Og i Milano var han ét af de navne som fik allerstørst opmærksomhed. Hermès havde i hvert fald et godt øje til ham. Vi glæder os til at følge ham, og tror på at han har en stor international fremtid.

Josephine Alberthe

Modigt. Abstrakt. Fabulerende. Hun er virkelig et talent, der adderer noget til den nutidige sfære. Hendes keramiske objekter og skulpturer har noget dragende og iscenesættende over sig. Meget organisk og arketypisk, men alt andet end traditionelt.

Ania Design Studio

I en tid, hvor vi ser en strøm af keramikerne skiller Ania Design Studio sig ud i sit formsprog. Meget nordisk og minimalt, enkelt og skarpt, men med det lille “ekstra” som gør at det skiller sig ud i mængden. Less is more. Hendes stentøj står dekorativt stærkt, men er samtidig flerfunktionelt og praktisk. Og så er vi vilde med navnene på hendes produkter, Karen, Anna, Kalle, Ibsen og Olsen, blot for at nævne nogle.

Tilde Grynnerup

Hun er i den grad svær at sætte i bås. Hun arbejder med tekstiler, træ, broderier, maleri, grafik, fashion, tekster. Det er avangarde og performance. En multikunstner, der bevæger sig i mange retninger, men som samtidig skaber interiør, der kan være i de fleste hjem. Hendes pude Distraction med de mange, dekorative knapper er et interessant og sjovt bud på et hverdagsitem, der pludselig bliver et lille kunstværk. Der er energi og vildskab, og det kan vi godt lide.

Ursula Nistrup

En kunsthåndværker med en spændende, videnskabelig og eksperimenterende tilgang til sit fag. Der arbejdes med skulpturer, installationer, fotografi, tekster, performance og tegning. Hendes fokus er materialet og dets potentialer. Hun arbejder med hvordan lyde, indtryk, materialer og påvirker os sensorisk og emotionelt. Hendes foto-serie Caves og hendes Resonating Pillars har gjort dybt indtryk på os. Hun udforsker og udfordrer, og vi er nysgerrige!

Cecilie Elisabeth Rudolph

Der er masser af passion i tekstildesigneren, hvad enten hun laver lampeskærme, print, vægdekorationer eller broderer … eller skaber identitets-branding for kunder, ja, så gør hun det med sådan en helt særlig fornemmelse, sirlighed og sensibilitet. Hun er en ung kvinde, men også en fin gammel dame, og der er masser af attitude og humor – både over hende og de ting hun skaber i sit studio C.E.R. Studio. Hun tør, hvor andre tøver. Med hendes seneste lampeskærme med print får hun gjort lampeskærme fashionable med et updatet 70’er-flashback, som især de yngre generationer er vilde med.

Morten Løbner Espersen

Han har været med i mange år, men er måske mere aktuel end nogensinde. Hans både mindre og gigantstore værker rammer tiden on-point lige nu. Vaserne er hans foretrukne udtryksform, men også de skulpturelle objekter er eftertragtede på gallerierne. Så selv om han allerede har en lang og fornem karriere med soloudstillinger og grupperudstillinger, både herhjemme og internationalt, så nominerer vi ham i år for hans fantastiske håndværk og faglighed i en tid, hvor mange kommer lettere til kommerciel succes. Er han kunstner eller kunsthåndværker, spørger nogen måske. Vi erkender at svaret balancerer mellem begge – men vi vælger at anderkende ham som en eminent kunsthåndværker i årets kategori, især for hans arbejde med former og farver, og fordi han følger med tiden.

Kaja Skytte

De fleste af os lærte hende at kende for hendes artistiske vægdekorationer, Wall Structures, måske allerførst for hendes hængende planteplaneter. Senere kom uroer og mobiler til, og senest større design som en rumdeler. Som arkitekt er hun skolet i andet og mere end dekoration, men hun har fundet sit sprog, en signatur, som vi genkender.

Stem på årets Læserfavorit og deltag i konkurrencen om en fed præmie.