Design Awards 2018: Årets Designer

Prisen går til en designer, der har sat et tydeligt aftryk på designscenen med karakteristisk, originalt og holdbart design. Se de nominerede her.

Design Awards 2018: Årets Designer

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet og Costume Living de bedste designs og designere i årets løb. I den forbindelse kårer vi "Årets Designer". Se de nominerede her.

Jonas Trampedach

Med stolen Ypperlig for Hay sidste år ramte han præcis det han selv er. En af Danmarks nyere designere, som nu trænger sig på i toppen. Hans serie af borde kaldet Rivet bevæger sig mellen kunst og design og forlanger, at man som betragter lægger mærke til dem. Hans designsprog er enkelt og stærkt og i den sammenhæng vil vi fremhæve den nye barstol Cornet for Hay.

Mia Lagerman

Er hun kunstner eller designer? Hun er begge dele. Mia Lagerman skaber nye objekter og møbler som er i sin helt egen verden. Med den nye serie af Cabinet-skabe beviser hun, at et klassisk møbel som havde sin storhedstid i det 19. århundrede sagtens kan få en særlig pondus i 2018. Hun bruger lædersnore til højst utraditionelt at lukke et skab med eller giver et andet frugtmotiver i glas. Der er et ironisk blik i serien af disse velkomponerede skabe. Hendes lækre bænk Bench 22nd st. beviser, at skønheden virkelig findes i detaljen.

Gamfratesi

Den dansk-italienske designduo er her, der og allevegne og vi tøver ikke med at udnævne dem tilhørende verdenseliten. Og hvad enten det gælder yderst vellykkede nye sofaer for De Padova og Hay eller vævede opbevaringsborde for Poltrona Frau tilfører de noget legende og eksperimenterende – med et skandinavisk touch – til disse solide firmaer. Hertil kommer de nye finurlige objekter parret har skabt for Japan Creative, der viser GamFratesis enorme spændvidde.

Cecilie Manz

Når Cecilie Manz designer giver hun de fleste baghjul. Tag for eksempel køkkenet Degree i fineret oregon pine, som indgår i den efterhånden store køkkenkollektion hos danske Reform. Hendes bidrag er exceptionelt smukt – helt enkelt bruger hun træets årer til at give et grafisk udtryk til køkkenet. Hendes nye højttalere for B&O Play fortsætter den stærke kollektion, som nu kan kalde sig en dansk designklassiker. Med til billedet af et stærkt design år hører også rumdelere for finske Nikari, hvor lameller af træ danner en lille skov i rummet.

Lars Vejen

Lars Vejen har på fornemmeste vis formået at bruge det bedste fra den danske designtradition og så kombineret dem med fremragende japanske håndværkstraditioner. Hans produktion er bred – lige fra en smuk Asa-keramikserie for Satoshi Masuda Pottery, dørhåndtag i stål og birkebark for Randi eller Enso-lampeserien for Kohseki. Det gælder for alle produkter – og vi kunne fremhæve mange flere – at detaljegraden er meget høj og materialeforståelsen helt i top.

Kevin Hviid

Kevin Hviids designsprog har noget haut couture over sig – nok allerbedst udtrykt på årets Mindcraft-udstilling, hvor hans stol Billy vakte berettiget opsigt med sit optiske bedrag, men også hans markante og farvestrålende svingende sofa for det danske modefirma Ganni er helt unik. Loungestolen Cocoon, som han har designet sammen med Martin Kachayas, glemmer man ikke når man først har set den. Inspirationen er klar fra 1960erne, men det er lykkedes at ramme tidsånden lige nu i plet.

Isabel Ahm

Med den nye stol Ahm for Please Wait to be Seated markerer Isabel Ahm sig med et moderne komfortabelt siddemøbel. Også lænestolen Off i egetræ rækker med sit udtryk op mod himlen. Skrivebordet Rúna for Warm Nordic referer poetisk til Danish Modern-bølgen fra 1950’erne og 60’erne. Isabel Ahm viser sig som et fremragende eksempel på en designer, der erkender arven fra sidst dansk møbelarkitektur havde en højtid – hun formår at arbejde videre på traditionen og udvikle designsproget.

Stem på årets Læserfavorit og deltag i konkurrencen om en fed præmie.