Stor Bolig- og Designauktion til fordel for Røde Kors

I forbindelse med Design Awards er BO BEDRE gået sammen med Lauritz.com og Røde Kors og afholder en stor Bolig- og Designauktion. Alle pengene går ubeskåret til Røde Kors' hjælpearbejde herhjemme og i resten af verden.

AUKTIONEN ER ÅBEN. SE DEN HER!

Rundt omkring i verden udspiller der sig lige nu nogle af de største humanitære katastrofer i nyere tid. I Afghanistan har både børn og voksne mistet livet i konklikten, i Syrien har tusindvis af børn endnu ikke levet et liv uden krig, og i Haiti har mere end 1200 mennesker mistet livet efter et voldsomt jordskælv.
Det er svært ikke at blive påvirket af de skæbnehistorier, man ser og hører, og derfor er vi stolte af endnu en gang at afholde en auktion, hvor alle pengene går til Røde Kors. Røde Kors er verdens største humanitære organisation med omkring 13 millioner frivillige fordelt på 192 lande.

Støtteauktion for Røde Kors

Op til Røde Kors' landsindsamling den 3. oktober er BO BEDRE og Lauritz.com gået sammen med nogle af de største danske designfirmaer om en støtteauktion til fordel for Røde Kors' humanitære arbejde. Det beløb, vi får ind fra designauktionen, vil ubeskåret gå til Røde Kors' vigtige hjælpearbejde.

Flere designfirmaer har allerede nu valgt at donere designmøbler og -accessories til auktionen, som vil løbe på Lauritz.com fra den 14. september til og med den 28. september.

Find auktionen lige her

Donationer til auktionen

Herunder kan du se og læse om de fine ting, der allerede nu er doneret til auktionen. Møbelproducenter som blandt andre Carl Hansen & Søn, VIPP, Ferm Living, FLOS, Louis Poulsen og House of Finn Juhl er alle at finde på listen. Auktionen er en enestående mulighed for at få et drømmemøbel og samtidig gøre en god gerning.

© MUUTO

Bidrag fra Muuto

Around Coffee Table designet af Thomas Bentzen for Muuto er et moderne sofabord og sidebord med en unik identitet, der i valg af materialer og i håndværket udpræget udtrykker skandinaviske referencer. Around Coffee Table er stabilt og holdbart, og den brede kant om bordet vil sørge for at holde kaffe og andre drikkevarer fra at spilde på gulv eller tæppe.

Egetræ. Vejledende udsalgspris 2.549 kroner.

© Skpvby Møbelfabrik

Bidrag fra Skovby Møbelfabrik

Stabelbar taburet af massivt overskudstræ. Fra små dele af overskudstræ kom ideen og designet til taburet #840. Restdele fra runde og ellipseformede borde giver liv til en stabelbar og bæredygtig taburet – skabt udelukkende af overskudsdele fra produktionen.

Tre sammensatte dele giver sædet et dynamisk og interessant mønster, som kombineret med de skarpe ben giver taburetten et unikt og skulpturelt udseende.

Brug taburetten som ekstra siddeplads, som bord eller blot som smukt udstillingsmøbel.

Pendlen har en vejledende udsalgspris på 1.525 kroner.

© Magnus Olesen

Bidrag fra Magnus Olesen

Model 107 blev designet i 1950’erne af Ib Kofod-Larsen og oprindeligt produceret af Magnus Olesen i 1956. Stolens detaljer afspejler det originale, klassiske design fra Danish Modern æraen.

Stolen repræsenterer Ib Kofod-Larsens designtilgang, når den er bedst: at designe en behagelig, lidt fyldig loungestol og alligevel give den et elegant og let look, så det tunge kommer til at virke let.

I respekt for det originale design og håndværk blev Model 107 relanceret i en klassisk version og opdateret med yderligere varianter, der taler til den moderne designelsker, som denne terracottamalet lounge stol.

Vejledende udsalgspris 32.380 kroner.

© N. Eilersen

Bidrag fra N. Eilersen

Bas – den komfortable og multifunktionelle sofa.

I 2020 fejrede N. Eilersen A/S 125-års jubilæum, og lancerede en helt ny sofa ved navn ’Bas’. Sofaen er designet af Jens Juul Eilersen.

Bas betyder lav på fransk, og det beskriver den nye sofa på bedste vis. Sofaen er en lav lounge-sofa, der i modsætning til mange andre Eilersen lounge-sofaer ikke er dyb, den måler blot 93 cm i dybden.

Denne model består af to moduler, der hver måler 125 x 93 cm, den er polstret i Eilersen Cotton 16 tekstil. Bemærk sofaen er lysegrå, billedet af den gule version er blot for at vise sofaen.

Sofaen har en vejledende udsalgspris på 28.644 kroner.

© Louis Poulsen

Bidrag fra Louis Poulsen

Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Dette samarbejde varede helt til hans død i 1967.

Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger med glødepæren som lyskilde. PH 2/1 stammekrone er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 30 lamper, heraf 3 til udendørs brug.

Lampens vejledende udsalgspris er 14.695 kroner.

© LYFA

Bidrag fra LYFA

Charmerende bordlampe fremstillet af 3-lags-opalglas på en luksuriøs træstander af enten valnød eller eg. ERGO er designet af Bent Karlby i 1971 og giver omgivende lys samt masser af karakter, uanset hvor den står.

Vejledende udsalgspris 3.499 kroner.

© Ferm LIVING

Bidrag fra Ferm Living

Ferm Livings Arum-gulvlampe leger med kontrasterne og udmærker sig ved sin asymmetriske skærm, der hviler på en slank metalstang og en fod af sandsten. Den buede kronbladslignende lampeskærm er malet hvid på undersiden for at sprede lyset på en blød og ambient måde.

Brug den til at lyse op i et mørkt hjørne eller placer den ved siden af en loungestol for at give lys til læsningen af din yndlingsbog, mens du justerer skærmen til den perfekte vinkel.

Vejledende udsalgspris 4.999 kroner.

© VIPP

Bidrag fra VIPP

Det firkantede Cabin bord er et stort spisebrod til køkkenet eller stuen. Bordet har en aflang form med et stel af udståret træ. Bordpladen er i massivt egetræ med afrundede kanter, der får bordet til at fremstå blødt og let i sit design. Bordet kan fåes med en olieret overfaldebehandling eller lakeret med en klar lak.

Vipp Cabin Collection er en serie af møbler i smuk egetræ i et enkelt design. Møbelserien består af spisebord og stole i solidt egetræ.

Vejledende udsalgspris for bordet er 29.950 kroner.

© TAKT

Bidrag fra TAKT

T07 Sling Lounge Chair er designet af Sam Hecht og Kim Colin. Designet er modigt og nyskabende og leger med lænestoles traditionelle former. Resultatet er et nyt design, der dog har tydelige referencer til dets familie af læne- og loungestole og er tilpasset den moderne livsstil.

Produceret i olieret eg og linned.

Vejledende udsalgspris 4.895 kroner.

© FLOS

Bidrag fra FLOS

Bon Jour Unplugged fra FLOS er en genopladelig lampe der giver et fantastisk lys, og som kan medbringes næsten alle vegne. Med i haven en sen sommeraften, som læselys i soveværelset, en lampe til teenageværelset. Mulighederne er uendelige.

Det er muligt at købe skærme i andre farver og struktur, så man har mulighed for at sætte et mere personligt præg på lampen.

Vejledebde udsalgspris 2.360 kroner.

© Reflections Copenhagen

Bidrag fra Reflections Copenhagen

Reflections Copenhagen har designet denne gigantiske og kunstneriske vase i en legende og geometrisk form. Vasen er smuk med en vild blomsterbuket men står som et enestående og unikt kunstværk i sig selv også.

Amarillo vasen er en del af Reflections Copenhagens masterpiece collection.

Vejledende udsalgspris 13.750 kroner.

© Onecollection

Bidrag fra Onecollection A/S

53-sofa fra House of Finn Juhl.

53-sofaen har altid været et af Finn Juhls mest populære og efterstræbte møbler. Sofaen blev præsenteret på Københavns Snedkerlaugs årlige udstilling i 1953 og var oprindeligt tegnet af Finn Juhl til snedkermester Niels Vodder.

Topersoners sofaen er kendetegnet ved et elegant og skulpturelt udtryk, der integrerer træmøblets lethed og elegance i et polstret korpus, der omfavner den siddende person og sikrer god komfort. Finn Juhls karakteristiske designgreb med at adskille det bærende fra det bårne er også praktiseret i 53-sofaen, hvor armlænet bevæger sig elegant over polstringen og skaber illusionen af, at det svæver frit. Sofaen er fremstillet med stel i valnød og er polstret i hånden i tekstilet Helia fra Kvadrat i farven 433. Sofaen var desuden nomineret til Design Awards i kategorien Årets Relancering.

Vejledende udsalgspris 66.960 kroner.

© Lauritz.com

Bidrag fra Royal Copenhagen

Det elegante tesæt er unikt og kun fremstillet i få eksemplarer hos Royal Copenhagens produktion i Danmark i 2004 med henblik på salg i Japan. Sættet er håndmalet i den sjældne og historiske purpurfarve, som har en varm og intens glød. Farven håndmales ovenpå porcelænet efter, at det er glaseret og brændt i ovn. Stil og formsprog har klare asiatiske referencer, og den lille kande og små kopper er oprindeligt designet servering af traditionel grøn the.

Tekanden er malet og udformet i Musselmalet Helblonde og er prydet med flotte håndværksmæssige detaljer såsom en håndudstukket blondekant, en elegant hank i siden og et lille sneglehus på toppen af låget. Musselmalet Halvblonde udgør dekorationen for sættet med de to små kopper uden hank. De har en detaljerigdom fra det håndmalede musselmønster, der ligger ovenpå glasuren, hvilket skaber en uventet taktilitet til det delikate porcelæn.

Vejledende udsalgspris i alt 7.300 kroner.

© Carl Hansen & Søn

Bidrag fra Carl Hansen & Søn

CH07 Skalstolen er tegnet i 1963, men designet var forud for sin tid og måtte derfor vente tålmodigt på sin plads i rampelyset i en række årtier. I dag betragtes den som et af Hans J. Wegners mest ikoniske og banebrydende design. Da Carl Hansen & Søn relancerede Skalstolen i 1998, resulterede en ny tids interesse for stolens design i en næsten øjeblikkelig anerkendelse overalt.

Denne CH07 Skalstol er mat sortmaletFSC®-certificeret bøg, finér og polstret i grå Remix 173. Stolens vingeformede sæde og krumme ryg båret af et stel med tre buede ben giver designet et let og svævende udtryk. Det karakteristiske sæde og ryglæn er fremstillet i formspændt krydsfiner og forsynet med polstring, som giver ekstra komfort. Stolens ben er lamineret op af flere lag finer, og de to forreste ben er udført som ét sammenhængende element, hvilket er med til at give stolen dens enestående, stabile form.

Skalstolen er en klar manifestation af Hans J. Wegners mantra om, at en stol altid skal være god at sidde i og ikke skal have nogen bagside, men skal kunne beundres fra alle sider.

Vejledende udsalgspris 17.475 kroner.

© Normann Copenhagen

Bidrag fra Normann Copenhagen

Phantom er en elegant lampe med dramatiske silhuetter inspireret af arketyper af klassiske lysekroner.

Lampen er konstrueret af et stålskelet, hvor omkring den elastiske resin sprøjtes i tætte tråde, som en silkeorm danner sin kokon.

Phantom lampen udsender et indirekte, diffust lys, som skaber en varm og stemningsfuld belysning.

Vejledende udsalgspris 8.999 kroner.

© ILLUM
© ILLUM

Bidrag fra ILLUM

Jim Lyngvild udstilling: Vorherre bevares

Jim Lyngvilds billedserie ”Vorherre Bevares” er oprindeligt skabt til Faaborg Kirke, som et samarbejde mellem Lyngvild og det lokale menighedsråd. Hvert fotografi forestiller Lyngvilds nyfortolkning af bibelske historier. Syv fotografier i billedserien blev udstillet i Faaborg kirke fra den 9. marts 2020 til den 1. september 2020.

ILLUM har nu fået trykt 13 fotografier fra ”Vorherre bevares” serien. Fotografierne er unikaer (1.4) og signeret af Jim Lyngvild.

Vejledende udsalgspris 30.000 kroner.

© GUBI

Bidrag fra GUBI

GUBI bidrager med border B-Table, designet af Marcel Gascoin.

Marcel Gascoin forestillede sig det foldbare bord til de kompakte, moderne boliger bygget i efterkrigstidens Frankrig. Med mangel på plads kreerede Gascoin en multifunktionsoverflade, der behændigt kunne omdannes fra det typiske firkantede bord til et større cirkulært morgenbord ved blot at folde en buet sektion op på hver kant.

B-Table (1950) er nu relanceret af GUBI med tilføjelse af magnetiske låse til en glattere overgang, og fremstår som en moderne klassiker, perfekt til hjemmearbejde, arbejde på en bærbar computer og spisning.

Vejledende udsalgspris 23.695 kroner.

© Verpan

Bidrag fra Verpan

Spiral-lampen er et godt eksempel på Verner Pantons eksperimerende tilgang til form og farver, men lampen blev også et studie i, hvordan et objekt kan interagere med sine omgivelser gennem reflektioner, lyd og bevægelse. Spiral-lampen har et skulpturelt udseende og består af plastikspiraler i forskellige størrelser og længder, der skaber et levende udtryk - både når lampen er tændt og slukket.

Vejledende udsalgspris 9.995 kroner.

© Mikael B.

Bidrag fra Mikael B.

'Vores Danmark II'. 2021. Giclée print på specialfremstillet italiensk bomuldslærred med håndmalede detaljer med akryl- og spraymaling. H. 127 cm. B. 157 cm. Originalt signeret og nummereret · Mikael B logo skabelon signering med spray · Medfølgende Certifikat.

Galleripris 16.800 kroner.

GÅ TIL AUKTIONEN HER