Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

#DanskDesignStøtter

Lauritz.com, BO BEDRE, Bolig Magasinet og Costume Living er gået sammen om en støtteauktion, hvor pengene ubeskåret går til Røde Kors

AUKTIONEN ER ÅBEN. SE DEN HER!

Den største humanitære katastrofe i flere årtier udspiller sig lige nu i Mellemøsten, og det er umuligt ikke at være påvirket af de voldsomme billeder og skæbnehistorier, som man ser og hører fra Syrien.

Støtteauktion for Røde Kors

Op til Røde Kors' landsindsamling 4. oktober er Lauritz.com, BO BEDRE, Bolig Magasinet og Costume Living gået sammen med nogle af de største danske designfirmaer om en støtteauktion for bl.a. ofrene for krisen i Syrien. Det beløb, vi får ind fra designauktionen, vil ubeskåret gå til Røde Kors' vigtige hjælpearbejde.

Flere designfirmaer har allerede nu valgt at donere designmøbler og -accessories til auktionen, som vil begynde på Lauritz.com fra d. 25. september til og med 4. oktober. Frem mod auktions-opstart vil endnu flere firmaer donere design til auktionen, så vi kan sikre flest muligt støttekroner til Røde Kors.

Find auktionen lige her

Donationer til auktionen

Herunder kan du se et udvalg af de fine ting, der allerede nu er doneret til auktionen. Vi vil løbende opdatere denne, når nye produkter kommer til, frem mod auktionens opstart.

Bidrag fra Carl Hansen & søn

Y-stolen – en klassisk smuk og let skulpturel spisestol, som også er velegnet til bare at slappe af i. Ved hjælp af damp er rygbøjlen nænsomt bøjet, og det giver bevægelsesfrihed og god komfort. Håndværksmæssigt er stolen et lille mesterværk. Mere end 100 led i fremstillingen er ægte håndarbejde, og sædet bliver flettet i hånden af 120 meter papirgarn. Hans J. Wegner har designet Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949, og stolen er produceret uafbrudt siden 1950.

Carl Hansen & søn bidrager med fire Y-stole.

Vejl. udsalgspris 6.526 kr. per styk for følgende variant: eg i sort med sort flet.

Bidrag fra Le Klint

Caché er en lampeserie designet af Aurélien Barbry. Lampeserien har et stilrent og moderne design forarbejdet i en ultrahøj håndværksmæssig kvalitet med fine messingdetaljer. Den plisserede lampeskærm giver lampen en særlig karakter og tilfører Le Klint's klassiske DNA som ligger i det unikke foldehåndværk.

Pendlen har en vejledende udsalgspris på 3.495 kr.

Bidrag fra &tradition

Bidrag fra &tradition

'Cloud one seater' designet af Luca Nichetto for &tradition.
Vejl. udsalgspris 17.995 kr.
Bidrag fra &tradition

Bidrag fra &tradition

‘Catch chair’ designet af Jaime Hayon for &tradition.
Vejl. udsalgspris 5.995 kr.

Bidrag fra Paustian

Paustian donerer en Paustian 'Spinal Chair 80', designet af Paul Leroy, og polstret med Kvadrat/Raf Simons Sonar Tekstil samt et Paustian EH Coffee Table, designet af Eberhart furniture.

Samlet værdi: 9.826,-

Bidrag fra Fritz Hansen

Bidrag fra Fritz Hansen

60 års jubilæumsudgaven af Arne Jacobsens velkendte 7'er stol er inspireret af forestillingen om, at "modsætninger tiltrækkes", da netop dette er et af temaerne indenfor indretning og design. Jubilæumsudgaven - en særudgaver, som kun kan købes i 2015 - en maskulin udgave med mørkeblå, lakeret skal og pulverlakerede, blankpolerede ben. Og en feminin udgave i sart lyserød lakering med 24 karats guldbelagte ben.

Fritz Hansen bidrager med både en stol i mørkeblå og en i lyserød.

Vejl. udsalgspris 4.500 kr. pr. stol.

Bidrag fra Erik Jørgensen Møbelfabrik

Bidrag fra Erik Jørgensen Møbelfabrik

'Corona Spectrum' har gennemgået en elegant forvandling og fås nu i en række inspirerende farvekombinationer, hvor stel og polstring enten matcher eller kontrasterer hinanden. Corona Spectrum er farverig, tidssvarende og ung.

Erik Jørgensen Møbelfabrik bidrager med en rød Corona Spectrum.

Vejl. udsalgspris 24.073 kr.

Bidrag fra Menu

Bidrag fra Menu

Menu bidrager med dette minimalistiske og stilrene 'Snaregade' bord (Ø: 140 cm), samt 4 stk. 'Afterroom' stole.

Samlet værdi af ca. 20.000 kr.

Bidrag fra One Collection

Finn Juhls 'Karmstol' er en lille, elegant stol, der udmærker sig ved, at man sidder godt på mange måder, hvilket er typisk for Finn Juhl. Det specielle ryglæn, der er afsluttet med en vandret karm, fungerer perfekt som armlæn eller bogstøtte, hvis man sætter sig omvendt på stolen.

Karmstolen er fremstillet i eg med ryg og karm i teak eller valnød.

Vejl. udsalgspris fra 5.300 kr.

Bidrag fra Bent Hansen

Med skamlen 'Stool' har du altid siddeplads til en ekstra gæst. Det lille møbel passer ind i ethvert rum. Skamlens ungdommelige udtryk er perfekt til fx børne- eller ungdomsværelset, og i entréen sidder man behageligt, mens skoene bindes. Stool er dansk produceret og designet af prisbelønnede Anne Boysen.

Bent Hansen bidrager med et stk. Stool. Betræk i stoffet Hallingdal 110 fra Kvadrat. Ben i massiv, sæbebehandlet egetræ. Vejl. udsalgspris 2.099 kr.

Bidrag fra Arttiles

Arttiles bidrager med boks af 16 håndtrykye porcelænsfliser i serien 'Wood you love me'. Fliserne måler styksvis 15x15 cm, og er nummeret og signeret af kunstnerne.

Vejl. udsalgspris 2.370 kr.

Bidrag fra Trip Trap

Trip Trap bidrager med 'Drachmann bænk 165' i teak. Bænken er designet af Bernt Santesson og måler b: 165 x d: 58 x h: 86.

Vejl. udsalgspris 9.995 kr.

Bidrag fra By Lassen

Frame kombination bestående af 5 x 'Frame' i hvid i henholdsvis str. 10, 14, 20, 28 og 42 cm.

Vejl. udsalgspris i alt 5.863 kr.

Bidrag fra Bell Xpress

'Gravy' er en elegant og innovativ bordlampe, der leverer et blødt og ensartet lys via LED-kantlysoptik. Det flade, skiveformede hoved, kan kippes 360gr, og armen kan skubbes frem og tilbage og placeres præcis, hvor man har brug for lyset. Regulering af lysstyrken og tænd/sluk foregår via finger touch på midten på undersiden. Den smukke og iøjnefaldende kombination af træ og aluminium gør, at lampen tilpasser sig både privatboligen og kontoret.

Vejl. udsalgspris 2.400 kr.

Bidrag fra Please wait to be Seated

Please wait to be Seated bidrager med en 'Planet lamp', som ekstra ordinært vil være signeret af designeren Mette Schelde.

Vejl. udsalgspris 4.986 kr.

Bidrag fra DANISH™

I forbindelse med lancering af online magasinet Danish, blev der lavet en udstilling i samarbejde med Frame magazine, hvor 10 danske designvirksomheder lod 2 internationale designere reframe/genfortolke deres ting. Herunder Lightyears 'Caravaggio' lampe designet af Cecilie Manz. Den fortolkede hollandske Niek Pulles fra Heyniek studio på en helt ny måde.

Vejl. udsalgspris 4.445 kr.

Bidrag fra Georg Jensen

Georg Jensen bidrager med 'Henning Koppel' kande, 1.9L i rustfrit stål.

Af alle designere, der har arbejdet med Georg Jensen gennem årene, var Henning Koppel blandt de mest anerkendte. Hans designs spillede en vigtig og indflydelsesrig rolle i Georg Jensens varemærke, især i anden halvdel af det 20. århundrede. Designeren havde erfaring som skulptør før han skiftede fokus til smykker, korpusdele og bestik. Kanden er en af de mest berømte dele og blev første gang formet i 1952. Den er diskret, men sanselig, med et elegant forlænget håndtag og en fremhævet tud.

Vejl. udsalgspris 2.599 kr.

Bidrag fra Georg Jensen

'Bernadotte' termokande, 1.0L i rustfrit stål.

Prins Sigvard Bernadotte, søn af den svenske konge Gustav VI, designede gennem sit liv en række sølvvarer. Han tilførte alle sine designs den skandinaviske følsomhed. Den originale kande stammer fra 1938. På det tidspunkt var funktionalitet et vigtigt træk i designverdenen. Han bevarede gennem hele sit liv æstetikken, og fandt konstant på nye måder hvorpå skønhed kunne kombineres med brugbart design. Termokanden var hans sidste design, som bevarer den originale form i en unik kombination hvor gammelt møder nyt.

Vejl. udsalgspris 1.499 kr.

Bidrag fra Georg Jensen

'Copenhagen' lysestage i rustfrit stål.

Lysestagen er et sandt mesterværk designet af Søren Georg Jensen. Søren er Georg Jensens søn, og designet stammer fra 1960. I 2007 blev stagen relanceret i rustfrit stål. Stagen måler h: 44 x b: 25 x d: 9,5 cm.

Vejl. udsalgspris 4.199 kr.

Bidrag fra Halvskov & Dalsgaard Design

'Tangle Magnum' er den nye gulvvase i den succesfulde Tangle serie designet af Halskov & Dalsgaard Design for Stelton.
Tangle Magnum tilføjer et element af luksus til dit hjem, med det smukke bølgede båndforløb af kobber coated metal, der smyger sig omkring glasset. Den er flot som vase på både gulv og bord, og har sin egen stærke personlighed. Nyd den som den er - også uden blomster.
Vasen måler 35,5 cm i højden og har en diameter på 19 cm.
Vejl. udsalgspris 1.499 kr.

Bidrag fra Eva Solo

Eva Solo bidrager med et stk. 'Fire Globe'. Der er ikke noget så stemningsfyldt som at samles om et bål med dets smukke flammer og intense varme, og med det nye dekorative ildsted Fire Globe fra Eva Solo er det nemt og sikkert at tænde bål direkte på terrassen eller i haven. Det sorte mat emaljeret stål fremhæver smukt de gyldne flammer og ildstedet sørger for den perfekte stemning og lunende varme, når aftenen bliver lidt kølig. Ben er lavet af Aluminium.

Vejl. udsalgspris 1.999 kr.

Bidrag fra Frandsen Group

Frandsen Group bidrager med et stk. 'VP Globe' i størrelsen ø: 50 cm. VP Globe er designet af den danske verdensberømte designer, Verner Panton i 1969. Lampen er fremstillet af transparent akryl, og de 5 reflektorer er lavet af aluminium med lakeret overflade (hvid, blå og orange), hvilket giver et smuk og dekorativt lys i rummet.

Vejl. udsalgspris 11.495 kr.

Bidrag fra Garant

Garant bidrager med et 'Branch' tæppe i størrelsen 140 x 200 cm og farven antracit. Branch er et super lækkert løst tæppe fra kollektionen Sivana. Alle Sivana-tæpper er håndvævede efter gamle indiske traditioner, og det er din garanti for et tæppe i høj kvalitet. Tæppet er velegnet især i stue og spisestue, hvor det vil fungere som et både hyggeligt og stilfuldt element.

Vejl. udsalgspris 2.999 kr.

Bidrag fra Lucie Kaas

Lucie Kaas bidrager med en serie spurve fra Gunnar Flørning Collection, som man så kan byde på samlet. Den lille spurv måler 8 cm er fremstillet af egetræ. Mellem spurv måler 12 cm, er fremstillet af tropisk kastanje. Den store spurv har måler 18 cm, er fremstillet af egetræ.

Donationen har en samlet værdi af 2197 kr.

Bidrag fra StrikAholic

StrikAholic vil gerne støtte indsamlingen til at hjælpe flygtninge ved at donere et stk. Puzzle Plaid i grå. Plaiden måler 150x150 cm.
Vejl. udsalgspris 1.449 kr.

Bidrag fra Dyrberg/Kern

Halskæden hedder SHEBA og er fra Designers’ Limited kollektionen. Det er en guldbelagt statement halskæde i stainless steel med Swarovski elements i forskellige farver. Længden er 45 cm + forlængerkæde.

Vejl. udsalgspris 2.699 kr.

Bidrag fra Jensencph

Jensenscph bidrager med et stk. billede af Jesper Nørgaard Jensen uden ramme. Billedet måler 30x40 cm.

Vejl. udsalgspris 12.500 kr.

Bidrag fra Woud

'Coupé Vertical Shelf' i sort. Hylden er fremstillet i pulverlakeret metal. Målene er 370x135x1030mm
Vejl. udsalgspris 3.475 kr.

Bidrag fra Woud

'Coupé' rektangular hylde i sort. Hylden er fremstillet i pulverlakeret metal. Hylden måler 53 x 13,5 x 56 cm.
Vejl. udsalgspris 2.065 kr.

Bidrag fra Woud

Woud bidrager ydermere med to stk. 'Stone' loftslampe i grå.
Vejl. udsalgspris pr. stk. 2.595 kr.

Bidrag fra Maria Bruun & Anne Dorthe Vester

Maria Bruun & Anne Dorthe Vester bidrager med den allerførste prototype fra udstilligsprojektet 'Objects of Use', som oprindeligt var skabt til galeriet Etage Projects i 2014. Dernæst blev det udtaget til Forårsudstillingen på Charlottenborg og blev hædret med den Nationale Solopris. Værkerne er netop nu udstillede på Trapholt.

Objects of Use er det hele og ingenting. Det er midt imellem. Midt imellem arkitekt og designer, form og funktion, brugsgenstand og kunst.

Bidraget er Object #2, der er en ud af 7 objekter fra serien. Den består af en base i lys stentøj, egetræs ben og flade, samt messing detaljer. Fladen har en diameter på 35 cm.

Vejl. udsalgspris 7.500 kr.

Bidrag fra Bolia

Bolia bidrager med en 'Saga-lænestolen' designet af Anna og Signe. Omdrejningspunktet for de to designere har været god ergonomi, hvilket er lykkes til perfektion. Saga er et smukt møbel, der på elegant vis kombinerer den lette stålfod og den bløde top. Dansk design og gennemtænkte funktioner går op i en højere enhed. Saga-lænestolen er lavet i dark brown Quattro-læder med ben af mat stål.

Vejl. udsalgspris 13.000 kr.

Bidrag fra ILVA

Snooze vandt ILVA’s Designpris 2013. Og det er ikke det eneste, der gør møblet til noget særligt. Snooze introducerer en ny møbelkategori med funktioner, der er unikke og uundværlige i det moderne hjem. Snooze er et imødekommende og humoristisk alternativ til den klassiske sofa, lænestolen og daybed’en. Designet af Jeppe Kastberg Olesen og Anders Gordon.

Vejl. udsalgspris 9.999 kr.

Bidrag fra SeasonsbySidselZ.dk

Plakaten med et kort over Tisvilde er indrammet af en grå træramme. Plakaten måler 70x100 cm.

Vejl. udsalspris 1.650 kr.

Bidrag fra Novel Cabinet Makers

Dette Triangle REFLECTION mirror by Novel Cabinet Makers har en grøn malet metalramme og facetslebet spejlglas. Spejlet er i målene: H70 cm./ W 65.5 cm. / D 2 cm.
Vejl. udsalgspris kr. 2.995,00

Bidrag fra MUUTO

Fiber stolen er designet af Iskos-Berlin for Muuto og er en alsidig stol skabt af et innovativt skalmateriale af genanvendelig plast og træfibre. Med sans for detalje er hver linje og kurve designet for at balancere maksimal komfort med minimal plads.

Vejl. udsalgspris 2.595 kr.

Bidrag fra HANDVÄRK

"Vores mål med sofabordet var, at skabe et helt nyt udtryk, mens vi stadig holdt fast i det enkle og strømlinede nordiske formsprog, der gennemsyrer HANDVÄRK.
Designet blev et stort, lavt sofabord, der følger internationale tendenser med messing og sten. Det er både stramt og markant, mens brudstykker af naturen inddrages med den slebne hvide marmor, der ligger inddelt i 4 stykker - nærmest som et moderne kakkelbord"
Bordplade 92x92 cm. Bord: 96x96 cm – H32 cm. Vægt 38kg.
Vejl. udsalgspris 5.460 kr.

Bidrag fra Louise Roe

Louise Roe donerer dette Baby Alpaca Plaid i “Herringbone" strik. Dete r i farven Grey Melange. Det er lavet af 100% baby alpaca wool og er i str. 120x160 cm.

Vejl. udsalgspris 1.899 kr.

Bidrag fra Normann Copenhagen

Dette Block Rullebord er i farven Light Greyi str. 35 x 64 x50 cm.

Vejl. udsalgspris 1.599 kr.

Bidrag fra Kvadrat

Denne Kvadrat/Raf Simons pude der doneres er i str. 55 x 75 cm i farven Noise.

Vejl. udsalgspris 1.845 kr.

Bidrag fra Kvadrat

Dette Kvadrat/Raf Simons plaid "Tronic" er lavet af cashmere og har farverne grøn & blå.

Vejl. udsalgspris 4.125 kr.

Bidrag fra Philips

Ved hjælp af Philips Hue Starter kit med 3 LED pærer samt Bridge og en Philips Hue Go trådløs lampe kan du nu kontrolére belysningen trådløst i dit hjem via din smartdevice. Leg med lyset, indret med lyset. Vælg mellem 16 millioner farver eller benyt en af 4 forudindstillede lysrecepter ”Relax”, ”Energize”, ”Reading”, ”Concentrate”. Styr lyset hjemme … også når du er ude!

Vejl. udsalgspris 2.248 kr.

Bidrag fra Ole Lynggaard Copenhagen

Unik Lotus ring designet af Charlotte Lynggaard fra Ole Lynggaard Copenhagen. Ringen er bearbejdet i 18 karat guld med blade i rosa guld og unik udvalgt ædelsten i smoky quartz.

Vejl. udsalgspris 15.900 kr.

Bidrag fra Fredericia Furniture

Stingray gyngestolen er designet af Thomas Pedersen. Den er fuldpolstret og i tekstilen Remix 183 af Kvadrat. Stel er Krom

Vejl. udsalgspris 25.931 kr.

Bidrag fra Copenhanger

Copenhanger Classic / oak er produceret i Danmark af FSC-certificeret egetræ. Copenhanger er en svævende stumtjener formgivet med klare referencer til den skandinaviske designtraditions funktionelle æstetik af Lise Vilslev og Mathilde Møberg.

Den er udarbejdet af 11 træknopper, der snor sig som en harmonisk spiral omkring en 85 cm. rundstok, og ophænget består af en 2 meter stærk lædersnor – en længde, som sikrer, at den også kan bruges i højloftede rum.

Vejl. udsalgspris 1.500 kr.

Bidrag fra Georg Jensen Damask

Der doneres TAFFEL dug i str. 140x310 cm. samt 8 stk. TAFFEL fold servietter i str. 50x50 cm. Begge i farven whithe.

TAFFEL kollektionen er designet af Margrethe Odgaard og er en hyldest til at gøre sig umage. At gøre måltidet til en særlig stund, hvad enten man dækker til spaghetti bolognese eller bryllup. Både dug og servietter er med indvævede guidelines til borddækning og servietfoldning. Designet er inspireret af det royale taffel hos Det Kongelige Danske Hof og baseret på dets lange traditioner.

Vejl. udsalgspris 2.704 kr.

Bidrag fra Zilmers

Unika kunstværket "Anaana" værket med motivet af ammende inuit mor er forgyldt med 24 karat bladguld. Det har str. 20x20 cm.

Vejl. udsalgspris 1.500 kr.

Bidrag fra Ole Palsby Design

ICHI Dinner i Matte er fra Ole Palsby Design og fås i 16 dele.

Vejl. udsalgspris 2.500 kr.

Bidrag fra Stelton

Med den nye Stockholm kollektion har den svenske designduo Bernadotte & Kylberg skabt en ikonisk serie af vaser og skåle – der er små kunstværker i sig selv. Kollektionen er inspireret af farverne, overfladerne og mønstrene fundet i den svenske skærgård og Østersøen. Hvert mønster er håndlavet, hvilket giver hver skål og vase sit eget udtryk.

Vasen er lavet af Aluminium og kold emalje i Aquatic mønster. Den har målene D: 203 mm. H: 240 mm.

Vejl. udsalgspris 1.500 kr.

Bidrag fra KML design

En MOODBOKS er en værkstøjskasse fyldt med materialeprøver (tekstil, læder, tapet, sten, metaller, linoleum, træ og farveprøver) samt en hørbetrukket opslagstavle, hvorpå man kan arbejde med moodboards. Konceptet er udviklet af stylist Katrine Martensen-Larsen - som også nøje har udvalgt alle materialerne.

Boksen vejer cirka 7 kilo og har målene: 31 x 43 x 14 cm.

Vejl. udsalgspris 1.800 kr.

Bidrag fra Liggestolen.dk

'TheWaltz' gyngestolen er fremstillet af naturlig rattan, som er bejdset sort.

Vejl. udsalgspris 4.200 kr.

Bidrag fra Sika-Design

'Hanging Egg' chair by Nanna & Jørgen Ditzel. Den har en 150 cm. lang chain med fittings.

Vejl. udsalgspris 13.745 kr.

Bidrag fra ferm LIVING

'Section' kelimtæppet er i 80% uld og 20% bomuld med et karakteristisk grafisk udtryk og rolige, diskrete gråtoner som gør tæppet let at inkorporere i din egen personlige indretning. Vores kelimtæpper er håndvævede, og hvert tæppe er derfor unikt. Den anvendte uld er godkendt af Woolmark.

Vejl. udsalgspris 3.499 kr.

Bidrag fra Cane-Line

'SIDD' Loungestolen er designet af Johannes Foersom & Peter Hiort-Lorenzen. Stålstellet og det stærke flet i Cane-line Rope smelter sammen i farverne hvid eller brun, mens armlæn i bøjede rattanstokke står som en rå og eksklusiv detalje. Stolen fungerer også rent uden det lyse armlæn som kontrastelement. Minimalistisk dansk design i nyt og kreativt tilsnit med høj komfort.

Vejl. udsalgspris 2.999 kr.

Bidrag fra Cane-Line

Det populære 'on-the-move' letvægtsbord i aluminium er designet af designduoen STRAND+HVASS. Bordet er let at flytte med sig rundt - ude som inde – med sit håndtag, der går op igennem den aftagelige bakkebordplade. Med sit enkle og stilistiske look, er bordet elegant til brug inde som ude. Ved brug ude er bordet er designet, sådan at regnvand nemt kan rende af.

Vejl. udsalgspris 1.649 kr.

Bidrag fra Montana

'Panton One' stolen er designet i 1955 af Verner Panton. I forbindelse med 60-års jubilæet i 2015 har de ikoniske stole fået nye farver. Denne stol er med sort stel og sort håndflettet sæde.

Vejl. udsalgspris 3.085 kr.

Bidrag fra Montana

'Panton One' stolen er designet i 1955 af Verner Panton. I forbindelse med 60-års jubilæet i 2015 har de ikoniske stole fået nye farver. Denne stol er med hvidt stel og hvidt håndflettet sæde.

Vejl. udsalgspris 3.085 kr.

Relaterede Artikler