Dansk design-gyngestol øger livskvaliteten for personer med demens

Gyngestolen bidrager positivt til en hverdag, hvor der kan spares på medicinen.

Munin - gyngestol til demente
© Farstrup Furniture

Dansk design tager hånd om samfundsrelevante behov

Farstrup Furniture og designtalentet Lise Vester har i samarbejde udviklet en gyngestol, der øger livskvaliteten for personer med demens.

Lise Vester vandt sidste år 'Årets Talent' ved BO BEDRE Design Awards og står nu klar med et design, der ikke blot nytænker udtrykket i dansk møbeldesign, men som også tager højde for funktionalitet på en helt ny måde: Gyngestolen Munin.

– Det ligger mig nært at skabe design, der imødekommer samfundsrelevante behov hos mennesker. Munin gyngestolen tager udgangspunkt i senere års forskning, der viser, at rum og design kan være med til at fremme livskvalitet og helingsprocesser i sygdomsforløb. Med Munin har vi helt konkret arbejdet med sansestimulering og gyngeterapi, fortæller Lise Vester.

Udover at skabe en gyngestol i et design som ikke er set før, tilbyder Lise Vester yderligere et alternativ til en gruppe borgere, hvis sygdom er altoverskyggende.

Gyngestolen giver nemlig personer med demens samme forløsning som angstdæmpende medicin.

Munin - gyngestol til demente
© Farstrup Furniture

Når design giver livskvalitet en helt ny betydning

Gyngestolen er designet med fokus på stimulering af sanser, ved at den blandt andet omfavner dig og derved skærmer af for udefrakommende indtryk.

Tilbringer en person med demens 20-30 minutter i gyngestolen, kan det have samme virkning som angstdæmpende medicin.

Dette betyder, at stolen kan blive et godt alternativ til noget af den medicin, som personer med demens tager.

Munin - gyngestol til demente
© Farstrup Furniture

Kvalitetsmøbler med funktion

– Samarbejdet med Lise Vester har været meget inspirerende og er helt i tråd med vores strategi om at udvikle og bygge nye kvalitetsmøbler, hvor vi kombinerer kompromisløs siddekomfort med design og funktioner, siger Steen Lyhne-Johansen, adm. direktør i Farstrup Furniture.

Det tyder på, at fremtidens design i højere grad vil bevæge sig ind på områder, hvor der kan skabes en helt ny forståelse af løsninger på samfundsrelevante udfordringer og sygdomsforløb.

Vi glæder os til at følge med i udviklingen. Du kan læse mere om stolen her.