Design Awards hylder igen i år talenterne

Kig godt på disse 4 unge kvinder. De er fremtidens store design-stjerner.

© Thomas Dahl

Unge talenter

De 4 unge kvinder på billedet er 4 ud af de 5 unge talenter, der ved Design Awards 2018 både fik en pris og et rejselegat.

Det er BO BEDRE, Bolig Magasinet, Costume Living og Nordic Living, der står bag Design Awards, som er en fejring af dansk designs fortid, nutid og ikke mindst fremtid. Og det er i den sidste sammenhæng, at prisen som Årets Talenter kommer ind i billedet. For man kan ikke leve på fortiden, og hvis man kun fokuserer på nutiden, glemmer man den helt nødvendige udvikling, der skal til for at ruste dansk design til nye udfordringer.

Årets Talenter kåres i samarbejde med Lauritz.com. I 2011 afholdt BO BEDRE og Lauritz.com i samarbejde en auktion, der indsamlede rundt regnet 500.000 kr. De penge har gjort det muligt at uddele rejselegater hvert år siden, til fremtidens store designere.

Men nu er kassen tom.

Mette Rohde Sundstrøm, medejer af Lauritz.com og Erik Rimmer, chefredaktør for BO BEDRE, løftede dog fra scenen sløret for, at et nyt samarbejde om en auktion er undervejs, så der også næste år til Design Awards kan uddeles priser til de nye talenter.

Priserne gik i år til:

  • Lise Vester
  • Tanya Kirst
  • Anne Brandhøj
  • Sofie Genz
  • Eva Fly

Læs her en beretning fra sidste års vinder af talentprisen, Julie Begtrup, der beretter om, hvad rejselegatet har betydet for hendes spirende karriere

Se de øvrige vindere her.