Design Awards talentpris banede vejen for Julies designeventyr

Talentprisen har banet vej for en praktikplads hos Søren Rose Studio i NYC, design af en lysestage for Nordic Tales og et kommende design for Woud.

Ny i NYC

Jeg ankom til New York sent om aftenen, hentede min tonstunge bagage, som jeg havde proppet med alt, hvad jeg kunne forestille mig at få brug for det næste halve år. Det var bidende koldt, og imens jeg stod der i taxakøen, blev det hele pludselig meget virkeligt. Nu var jeg kun en køretur fra min nye virkelighed. Jeg satte mig ind i taxaen og kørte mod Driggs Avenue i Williamsburg, Brooklyn. Mit nye hjem. Køreturen fra JFK til Williamsburg var nærmest magisk, jo tættere på byen vi kom, jo flere lysende skyskrabere viste sig. Jeg tog en video gennem taxaens rude, blot for at huske det her øjeblik. Jeg havde den bedste følelse af spænding og glæde i kroppen.

Jeg ankom til mit værelse, komplet mættet af indtryk og spændt på min første arbejdsdag allerede dagen efter. Som alt andet i USA var kontoret kæmpestort, en gigantisk legeplads for voksne. Kontoret var rent faktisk også BIG - Bjarke Ingels Group og Søren Rose Studio. Det var fyldt med modeller så høje som mig af realiserede og fremtidige projekter. Et materialebibliotek med prøver så langt øjet rakte, et værksted til modelbygning og ikke mindst en behagelig stemning. Allerede første dag på kontoret fik jeg min første opgave, hvilket var helt perfekt.

Vækstspurt

Jeg er blevet udfordret og støttet, og jeg har været med til at designe produkter til virksomheder, som jeg personligt ser meget op til. Jeg har fyldt manifoldruller med skitser svarende til Manhattan på langs, opbrugt flere permanent tuscher, end jeg kan huske, og jeg har til tider været totalt udmattet og overbevist om, at jeg aldrig ville kunne finde på en god idé igen, men denne oplevelse har været så lærerig for mig, og jeg kan allerede nu mærke, hvor meget jeg som designer har udviklet mig i løbet af de seks måneder. En oplevelse jeg aldrig ville være foruden!

Søren Rose Studio deler som sagt kontor med BIG - Bjarke Ingels Group, hvilket gjorde at jeg, udover at være en del af designteamet hos Søren Rose Studio, ligeledes fik indblik i, hvordan BIG er opbygget, og hvordan de tilgår deres opgaver samt fik udvidet mit internationale netværk. Jeg fik et indblik i, hvordan en international tegnestue opererer, og jeg blev bekendt med den arbejdsmentalitet og energi, som byen er berygtet for. At sidde på et stort kontor fyldt med kompetente og søde mennesker fra branchen har været en kæmpe inspirationskilde for mig. Jeg har set, hvordan projekter kommer til live, hvordan modeller bliver bygget, og oplevede på nært hold hvordan alle kan lukke verden ude for udelukkende at fokusere på deres projekt.

"Jeg har lært meget på denne rejse, men især én ting giver mig en ro, som jeg vil tage med mig i mit fremtidige arbejde: Lige meget hvor stort kontoret, byen, konceptet eller opgaven er, så starter det hele altid med en idé og en skitse."

© Elements, Nordic Tales

Nyt design på vej

Mens jeg har boet i New York har jeg sideløbende til mit praktikophold designet lysestagen Element for Nordic Tales. En lysestage der både henvender sig til privatpersoner, og som ligeledes er designet med henblik på at kunne blive benyttet som et taktilt og visuelt materialeværktøj for virksomheder i branchen. Derudover har jeg, i samarbejde med Ditte Vad, signet et produkt ved Woud, som bliver lanceret i slutningen af 2018.

Jeg er i skrivende stund netop kommet hjem fra mit praktikophold i New York. Jeg er stadig fyldt med energi, gåpåmod og motivation efter mit fantastiske ophold, og jeg har fået erfaringer, oplevelser og bekendtskaber med hjem, som jeg aldrig vil glemme. Jeg er meget taknemlig, og så stolt over og glad for, at jeg gjorde det, og jeg vil opfordre alle til at rejse ud i verden, hvis muligheden byder sig!