Carl Hansen & Søn åbner nyt showroom på Manhattan i New York City

Nu kan designglade newyorkere shoppe møbelarkitektur af Wegner, Kjærholm og mange flere i det danske designbrands nye udstillingslokaler i hjertet af Manhattan.

Carl Hansen i New York
© Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn har stor succes i USA. I 2011 åbnede virksomheden sit første showroom i SoHo distriktet i New York. På de relativt få år har Carl Hansen & Søn femdoblet sin omsætning.

Nu kommer den danske møbelproducent den store efterspørgsel i møde ved at åbne et ny showroom på 700 kvadratmeter på Manhattan.

Showroomet er indrettet med fuldt møblerede rum med inventar fra virksomhedens imponerende bagkatalog. Her er møbelikoner af designere som Kjærholm, Wegner og Wanscher, som Carl Hansen & Søn har i sin stald, udstillet.

Klassikeren fra den danske møbelarkitekturs guldalder indgår i en atmosfærefuld indretning side om side med de adskillige toneangivende nutidige designere, som Carl Hansen & Søn i dag også er producent for. Det er designere som for eksempel den japanske mester Tadao Ando og den østrigste designtrio EOOS.

Manhattan
© Carl Hansen & Søn

Det nye showroom ligger centralt på Manhattan på 13. sal på 251 Park Avenue South. Det er tæt på Grand Central Station, hvor en anden dansk kulturel eksportsucces i øvrigt også har til huse, Claus Meyers meget velmodtagede gourmet-restaurant, Agern.

Direktør og ejer af Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen, der er tredje generation af Hansen-familien, udtaler selv om det nye showroom på Manhattan:

  • "Efter flere års succes og stor vækst på det amerikanske marked er tiden kommet til at styrke vores tilstedeværelse i New York med et nyt og større showroom. New York er et centrum for møbeldesign og base for nogle af verdens bedste arkitekter og indretningsarkitekter. Samtidig er interessen for sublimt håndværk af høj kvalitet også stigende i USA."
Receptionen
© Carl Hansen & Søn

Showroomet har både et såkaldt "spotlight"-rum med Carl Hansen & Søns ikoner indrettet i bløde, neutrale toner, og et Wegner-rum, som er en hyldest til virksomhedens mangeårige samarbejde med Hans J. Wegner.

Et særligt materialeområde giver arkitekter og opdragsgivere mulighed for at se og mærke prøver, strukturer og materialer til deres projekter.

Køkken- og spiseområde
© Carl Hansen & Søn

De kombinerede salgs- og udstillingslokaler har også et topmoderne topmoderne køkken- og spiseområde, hvor der kan afholdes events for arkitektur- og designbranchen og private kundearrangementer.

Kontraktrummet
© Carl Hansen & Søn

Showroomet på Manhattan omfatter også et såkaldt kontraktrum, der som navnet antyder er velekviperet til forretningsmøder med det store antal newyorkere, der i disse år også interesserer sig lidenskabeligt for skandinavisk møbeldesign.

Grundplan
© Carl Hansen & Søn

Grundplan for showroomet på 13. sal på Manhattan i New York City.

Frits Henningsen Heritage stol
© Carl Hansen & Søn

Frits Henningsens Heritage stol med fodskammel er også en af klenodierne i Carl Hansen & Søns bagkatalog. Den har også taget turen med til det nye showroom på 251 Park Avenue South på Manhatten i NYC.