Byd roen indenfor med et mørkt designloft

Varme og mørke farver vinder frem på hjemmets større flader. Se, hvordan et akustikloft med langsgående spor og dunkle nuancer skaber en særlig fornemmelse af ro og intimitet.

Tungere materialer som velour og messing har gjort deres indtog i den moderne bolig, samtidig med at de dybe farver har fundet vej ind i arkitekturen. Tendensen viste sig først i interiørdetaljer som puder, plaider og potter. Men over de seneste år har varme og mørke farver indtaget nye territorier og større flader.

Et godt eksempel er denne totalrenoverede bolig med panoramaudsigt over Skanderborg Sø. Et håndlavet snedkerkøkken i massivt egetræ og sildebensparketgulv bidrager til den elegante indretning. Og så er en specialtonet grå variant af akustikloftet Troldtekt® line med til at tilføre den hyggelige atmosfære et ekstra lag.

Ejerne har valgt designløsningen fra Troldtekt på grund af det æstetiske udtryk med langsgående spor i overfladen. Men de er samtidig blevet positivt overrasket over, hvor god akustik hele huset har fået. Foto: Troldtekt

Varmt og mørkt er her for at blive

Rikke Skytte er trendforsker, foredragsholder og rumdesigner i eget firma samt konsulent ved Pej Gruppen. Om valget af mørke flader siger hun:

"Det er blevet en udbredt tendens at have en eller flere malede vægge, ofte i en varm farve, i et eller flere rum i sit private hjem. Det samme ser vi med køkkener, ofte i mørkere kvalitetsmaterialer eller en varm og dyb farve, der er kommet for at blive de næste mange år. En stigende tendens er også at tage lofter og gulv i brug til farver som for eksempel sort eller dybgrøn. Det giver en fornemmelse af ro og intimitet i hjemmet."

"Når vi investerer i farvede sofaer, lofter og køkkener, elementer som man sjældent udskifter, så er det et tydeligt tegn på, at tendensen har bidt sig fast," uddyber Rikke Skytte.

Et loft af danske naturmaterialer

Loftet Troldtekt line er en del af den nye Troldtekt designserie, som tager de velkendte, originale Troldtekt akustiklofter til et nyt æstetisk niveau. Alle seriens ni løsninger er produceret af træ fra ansvarligt drevne skove i Danmark og cement fra den danske undergrund. De fås i både mørke, lyse og varme farver. Og så taler de ind i en anden af tidens tendenser: Flere lokalt producerede naturmaterialer i hjemmet.

"Den nye designserie giver rum til at gøre noget ekstra i indretningen, mens man samtidig holder sig inden for et fornuftigt budget. Nogle af de nye løsninger passer godt ind i det nordiske design med rette linjer og vinkler, mens andre er mere ekspressive i deres udtryk," fortæller Michael Christensen, som er inhouse-arkitekt hos Troldtekt A/S og manden bag de ni nye design.

Også velegnet i de små rum

Det er ikke kun i de store opholdsrum, at et mørkt designloft tilfører karakter og elegance. Under deres omfattende totalrenovering af en murermestervilla ved Aarhus valgte parret Nadja Fischer og Thomas Krogh grå Troldtekt line til kælderetagen. Herunder både i etagens lille køkken og på badeværelset.

I Nadja og Thomas' kælder er der mange hårde flader, men med lofterne fra Troldtekt er der nu en langt bedre klang i rummet. "Man kan høre stor forskel på før og efter," fortæller Nadja. Foto: Troldtekt

"Til at begynde med var det Thomas, der faldt for Troldtekt lofterne, men da jeg så udvalget af designløsninger, var jeg helt med på idéen. Nu hvor loftet er sat op, er vi begge meget tilfredse. Ud over at det rent æstetisk bidrager til rummet, kan vi mærke stor forskel på akustikken," siger Nadja Fischer.

I Troldtekts nye inspirationsmagasin kan du se flere fotos fra både disse og en række andre hjem, hvor akustik, indeklima og design spiller elegant sammen. Download det gratis magasin her.