Bag kulissen i tegnestuen

Henning Larsen Architects er en af Danmarks - og europas - førende tegnestuer. Peer Teglgaard inviterer indenfor i på hans arbejdsplads, som ikke er defineret af et enkelt rum.

© Anna Mas

Peer Teglgaard Jeppesen har siden 2003 været partner og en del af ledelsen i Henning Larsen Architects. Han er kreativ direktør for det nordiske marked og ansvarlig for konkurrenceforslag til danske og store udenlandske projekter med særligt fokus på koncert- og kulturhuse, samt masterplaner.

HVORFOR SER DIT ARBEJDSRUM NETOP SÅDAN UD?
© Henning Larsen Architects

Mit arbejdsrum skifter meget. Med min IPad og et stykke hvidt papir kræver det ikke noget særlig rum, så jeg kan i virkeligheden opholde mig der, hvor jeg har lyst til i forhold til lys, udsigt og inspiration.

HVORDAN KAN MAN SE, AT DET ER DIT ARBEJDSRUM?
© Peer Teglgaard Jeppesen

Det kan man faktisk overhovet ikke. Alle rum har en anden funktion end et arbejdsrum. Tit er rummene udnyttet på enten to eller tre andre måder. Jeg har et bord på tegnestuen, men der sidder jeg faktisk sjældent.

HVAD INSPIRERER DIG?
© Anna Mas

Dagslyset inspirerer mig i mange forskellige henseender. Det har stor indflydelse på vores velbefindende, og jeg bruger bevist dagslyset arkitektonisk til at skabe ”den rette stemning” i vores byrum og bygninger. Jeg har altid fokus på det enkelte menneske, og vi forsøger altid at arbejde med de menneskelige proportioner i alle vore projekter. Det er naturligt og skaber normalt altid en ligetil simpelhed og stor tryghed.

Derudover inspirerer det mig, at vi bevist på tegnestuen arbejder med bygningens stoflighed, form og lyssætning for herigennem at give vores bygning en særlig sjæl - der ikke er ligegyldig. Vi rejser meget på tegnestuen, og det er en meget vigtig inspirationskilde for os at møde og forstå andre mennesker og kulturer. vi ville ikke være kommet hertil i dag, hvor vi er, hvis vi ikke tidligt var rejst ud for at opleve verden.

HVAD ER DET STØRSTE, DU HAR OPNÅET I DIT ARBEJDE?
© Henning Larsen Architects

Det er klart at få Mies van der Rohe Award. Prisen der ikke kan søges og uddeles kun hvert andet år. I alt er prisen kun uddelt 13 gange i alt. Vi opnåede den for Reykjaviks nye koncert- og kongrescenter Harpa på Island.

HVAD ER EN KLASSISK OVERSPRINGSHANDLING I DIT ARBEJDSRUM?
© Peer Teglgaard Jeppesen

Fra vores to huse kan vi altid se havet og himlen. At se på havet og himlen er altid fantastisk og oplevelsesrigt.