Årets sidste designauktion byder på sjældne unika-møbler

Se de yderst sjældne Kaare Klint møbler og find ud af, hvad de er vurderet til her.

© Bruun Rasmussen - Tre tidlige og sjældne armstole af egemaser. Vurdering: 250.000 – 300.000.

Unikamøbler med royale forbindelser

Årets sidste traditionelle auktion hos Bruun Rasmussen bliver en særlig en af slagsen: Det er nemlig unikamøblement fra Kaare Klints tidlige år, som blandt andet auktioneres.

Kaare Klint er en af de væsentligste arkitekter i dansk møbelhistorie, og kaldes også “dansk møbelkunsts fader”. Du kender højst sandsynligt hans ikoniske designs som Safaristolen og Faaborgstolen, men på Bruun Rasmussen er det stort set ukendt og sjældent møblement fra Kaare Klint, som skal under hammeren.

Det udbudte møblement stammer nemlig fra den ikoniske arkitekts tidligste år som møbelarkitekt fra 1916. Møblementet blev oprindeligt designet til bridgestuen i Estruplund Gods på Djursland, som var indrettet til kong Christian X, som ofte besøgte godset med sin familie.

Møblerne fra bridgestuen, som auktioneres, er tre stole, en sofa, et spillebord, reoler og et bakkebord. Møblerne er yderst sjældne, hvilket vurderingen også afspejler - sofaen er eksempelvis vurderet til 600.000 – 800.000 kroner.

Årets sidste auktion ved Bruun Rasmussen foregår fra d. 26. november til d. 5. december i Bredgade 33, København.

© Bruun Rasmussen - Et tidligt unika spillebord af egemaser. Vurdering: 100.000-150.000.
© Bruun Rasmussen - En tidlig og unik fritstående tre-personers sofa med kasseformet korpus af egemaser opsat på profilerede ben. Vurdering:600.000-800.000.
© Bruun Rasmussen - Unika reoler af egemaser med profileringer på kant ved front. Vurdering: 80.000-100.000.
© Bruun Rasmussen - Usædvanligt unika bakkebord med underliggende hylde af egemaser, kanter og ben med profileringer. Vurdering: 75.000.