9 af vores bæredygtige favoritter

Det er ikke altid nemt at finde godt design, der samtidig er bæredygtigt. Vi har derfor samlet vores favoritter, samt hvilke materialer du skal være på udkig efter.

duftlys kardemomme lys honest skincare
© Honest Skincare

Black Cardamom Candle

Duftlyset fra Honest Skincare dufter af en krydret varme og sød vanilje. Lyset er lavet af voks fra soya, der er renere og mere miljøvenligt end traditionel paraffinvoks.

30£, Honest Skincare

Matias Moellenbach stempelkande french press kaffe
© Matias Moellenbach

The Rooster Cafetiére

Stempelkanden i glas er i et funktionelt design, hvor bundens hvælving beskytter underlaget mod varme. Videre er kanden håndlavet af kunsthåndværkere i blyfrit, miljøvenligt glas.

600 kr., Mathias Moellenbach

bibliotheque reol bogreol kvadrat
© Really/Kvadrat

Bibliothèque

Bibliothèque er inspireret af skyskrapernes arkitektur, hvilket går igen i de skarpe linjer og valg af materiale. Reolen er udelukkende lavet af genbrugsmateriale, der står syletyndt og snorlige.

Claesson Koivisto Rune, Really/Kvadrant

Læs også: Design Awards 2018: Årets Design

lampe marset bicoca wine
© Marset

Bicoca Lamp

Den finurlige lampe har et optimistisk udtryk og er nem at tage med rundt. Den fleksible lampeskærm gør det nemt at justere, hvor skarpt lyset skal være, mens LED-pæren er et bæredygtigt alternativ til den ordinære pære.

Christophe Mathieu, Marset

sengetøj yai yai dynebetræk gots certificeret
© YAI YAI

Fading Dots

Det prikkede sengetøj er lavet i 100% økologisk bomuld, der er blødt, behageligt og absolut bæredygtigt. YAI YAIs sengetøj er også GOTS-certificeret, der sikrer, at produktionen er både miljømæssigt og socialt ansvarlig.

B: 140 cm., L: 200 cm, 700 kr., YAI YAI

Tip: Certificeringer som GOTS, PEFC og FSC indikerer, at materialet og produktionen er miljøvenlig og bæredygtig.

sofabord bowl xl sirka Mater
© Mater

Bowl Table XL

Bordet kombinerer det traditionsrige indiske håndværk med Skandinaviens simple elegance. Det er håndlavet i Indien af bæredygtigt høstet mangotræ, der er lakeret med vandbaseret lak.

Ayush Kasliwal, 3.995 kr., Mater

lænestol momotomombo masaya stol
© Masaya & Co

Masaya Lounge Chair

Den unikke stol er ment som en hyldest til skandinavisk design. Stolen er flettet i en gammel teknik fra landsbyen Masaya, mens stellet i mørk valnød er lavet i rene, skandinaviske linjer.

$850, Masaya & Co.

humdakin universal cleaner rengøringsmiddel miljøvenligt
© Humdakin

Universal Cleaner

Humdakins Universal Cleaner er en sand nødvendighed for et rent og miljøvenligt hjem. Rengøringsmidlet er uden parabener, hormonforstyrrende stoffer og farvestoffer, der er skånsomt for både mennesker og miljø.

135 kr., Humdakin

Tip: Undgå rengøringsmidler med skrappe kemikalier, da de skadelige stoffer bliver udledt i havet.

montana dream sengebord
© Montana

Dream Cabinet

Det enkle sengebord er både visuelt pænt og utrolig funktionelt. Det er håndlavet i Danmark i PEFC-certificerede MDF-plader, der både har lang levetid og er et bæredygtigt materiale.

Peter J. Lassen, Montana

Læs også: 8 bæredygtige alternativer til almindelige husholdningsredskaber