Design Awards 2018: Årets Design

Prisen gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden. Se de nominerede her.

Design Awards 2018: Årets Design

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet og Costume Living de bedste designs og designere i årets løb. I den forbindelse kårer vi "Årets Design". Se de nominerede her.

© Cathrine Raben Davidsen

Triangle Table

Design: Cathrine Raben-Daviden. Endnu ikke i produktion.

En kunstner krydser grænser og bevæger ind på nyt terræn. Nøjagtig som det sker overalt idag. Cathrine Raben-Davidsen viser med sit bord at hun kan omsætte sit kunstneriske virke til contemporary design. Hendes lille bord et et spændende miks af materialer, og med en form, vi på ingen måde har set før. Et gallery piece, som vi ser masser af poteniale i. Vi glæder os til at se mere fra hendes hånd!

© Royal Copenhagen

Blomst, stel

Design: Wouter Dolk/Royal Copenhagen. Producent: Royal Copenhagen.

Med blomst bygger Royal Copenhagen og den hollandske kunstner bro mellem fortid og fremtid. Med et delikat blomstermotiv og et nyt formsprog har man opdateret det gamle Blomst-stel til nye målgrupper. Det er resultatet af research, af tæt dialog med en kunstner og med respekt for arven. Og endnu engang et vidnesbyrd om at Royal Copenhagen kan balancere mellem traditioner, altså det klassiske, og det visionære. Hertil kommer en imponerende og overbevisende smuk lancering med inddragelse af en danser, en modedesigner og en jazzmusiker, som fortolker det nye stel. Sådan skal man lancere et nyt produkt i dag!

© Cecilie Manz

Gateau, displays

Design: Cecilie Manz. Endnu ikke i produktion.

Små platforme til kager eller andre objekter, skabt til soloudstillingen på Maison & Objet i Paris, hvor Cecilie Manz var Årets Designer. Det er design, der er oppe i tiden – displays og fade til udstilling af mad eller yndlings-småting. Som altid mestrer hun at være på forkant, men også at formgive på en helt særegen måde. Platformene er i ahorn- og pæretræ og aluminium. Det er indbegrebet af skandinavisk simplicity. Med Gateau ser hun bordet som en scenografi … dét er innovativt.

© Stelton

The Foster Collection

Design: Norman Foster. Producent: Stelton.

Arkitektonisk og superæstetisk. Den verdensberømte arkitekt har med succes fortolket den danske designarv, og suppleret Steltons kollektion med dette tableware, hvor hvert objekt kan illuderer huse, biler og mennesker i en lille by på bordet. Linjerne og kurverne er både bløde og stramme. En tidløs, men moderne serverings-serie. Og spændende at se hvordan stjernearkitekten formår at tegne både i stor og lille skala.

© Mette Schelde

Reflect Wall Lamp

Design: Mette Schelde. Endnu ikke i produktion.

Hvad er det? En dekoration, en lampe, et ur? Reflect Wall Lamp signalerer naturligvis med sit navn er der er tale om en lampe. Men ved første øjekast er det svært at afkode hvad det er. Tanken bag er leg med lysreflektioner. Når man drejer på skiven vil lyset ændres. Lysstyrkenes intensitet afhænger af, hvor lysbølgerne rammer disken. Et interessant stykke design, simpelthen.

© Skagerak

Vent

Design: Chris Liljenberg Halstrøm. Producent: Skagerak.

Et lille, stille mesterværk. Først tegnet og produceret til Snedkernes Efterårsudstilling, og siden sat i produktion af Skagerak. Et stringent småmøbel, godt håndværk og med en klar skandinavisk profil.

© Unoform

Reflect køkken

Design: Søren Rose. Producent: Unoform.

Et banebrydende nyt køkken-design. Her er der virkelig tale om at køkkenet bliver et møbel. Søren Rose har med Reflect skabt nye muligheder for brugen af træ i køkkenet. Det er ganske enkelt bare smukt, og vi nominerer det for dets dekorative værdi og kvaliteter.

© Really/Kvadrat

Biblioteque, reol

Design: Claesson Koivisto Rune. Producent: Really/Kvadrat.

Fremtidens design er bæredygtigt. Det vil være en selvfølgelighed. Really har fået den erfarne svenske trio til at eksperimentere med de nye materialer skabt af tekstilrester, og resultatet er denne reol, som er et vellykket bud på et møbel, der gør en forskel. Et seriøst statement og budskab – at up cycling ikke kun er for de idealistiske unge på skolerne, men også for de helt store spillere på markedet.

Stem på årets Læserfavorit og deltag i konkurrencen om en fed præmie.