MAZŌ - nyt dansk designbrand med dybe rødder

Den nye design-virksomhed bygger videre på en stolt arv fra dansk designs guldalder.

MAZŌ
© Kira Brandt

Nyt designbrand

Under den københavnske designfestival 3 Days of Design lanceres et nyt dansk designbrand med en fuld kollektion af både møbler og belysning.

Det nye design fra MAZŌ er en blanding af nyproduceret og relanceret dansk design, med inspiration fra den enkle Bauhaus-æra.

Designet er det perfekte billede på japandi, en stil som forener det bedste fra japansk og skandinavisk stil.

MAZO
© MAZŌ

Et familiefortagende

MAZŌ har eksklusive rettigheder til at relancere møbler af den danske arkitekt og møbelformgiver Magnus Læssøe Stephensen (1903-1984), så en del af den nye kollektion er kendte design fra hans hånd.

Herudover er Magnus’ søn, Snorre Læssøe Stephensen, manden bag lamperne i den første kollektion, mens designduoen BUNN har bidraget med en viderefortolkning af en af Magnus Læssøe Stephensens arbejdstegninger.

Bag MAZŌ står de 3 partnere Magnus Sangild, tidligere designchef i By Lassen, Louise Buus med en fortid i marketing i livsstilsbranchen, samt Magnus Stephensen med en lang historik i designbranchen, blandt andet hos GUBI - og barnebarn af føromtalte Magnus Læssøe Stephensen.

De 3 partnere har stor respekt for den arv, de har fået lov at løfte, og har ambitioner om at lave design med en lang levetid, som kan bestå gennem generationer.

– Vi forholder os både til den mere end 100årige historik, vi har med os, samtidig med at vi fornyer og forholder os til nutiden, fortæller Magnus Sangild.

MAZŌ
© Kira Brandt
MAZŌ
© Kira Brandt

Designfilosofien

Det er Magnus Læssøe Stephensens helt særlige designfilosofi, der er ånden i MAZŌ.

– Det der adskiller ham fra de andre store designere på den tid er, at han i starten af 30'erne vandt et studieophold i Japan. Her rejste han til med damptog og studerede japansk kunsthåndværk - det er tydeligt, at han tog en masse med hjem i bagagen, og at det har influeret hele hans tilgang til design, forklarer Magnus Sangild.

– Hans filosofi var, at komfort og funktion ikke kan stå alene. Der skal også være en æstetisk værdi. I hans design går de tre ting op i en højere enhed.

Det er derfor et krav, at al design under brandet MAZŌ, løfter den arv.

Tag et kig ind i et hjem, hvor det skandinaviske møder det japanske

MAZŌ
© Kira Brandt

Relancering

Blandt relanceringerne af Magnus Læssøe Stephensens design finder man blandt andet TMBO stolen og sofa, samt MZO stolene. Hvis du synes MZO stolen ser bekendt ud, så er det sikkert fordi, du har siddet i én.

Stolen blev oprindelig designet til Fritz Hansen, der ønskede en version af en Thonet-stol med dampbøjet træ. Stolen blev kaldt Dan-stolen og var en stor succes i sin samtid, måske også fordi det var en stol, som placerede sig i en prisklasse, hvor arbejderklassen kunne være med.

Viderebygning

Udover relanceringerne har MAZŌ også designsamarbejder, i den nuværende kollektion finder man de to Column borde, et spisebord og et sidebord.

Her har designerduoen BUNN, bestående af ægteparret Louise Sigvardt og Marcus Hannibal, ladet sig inspirere af en gammel tegning af en skammel, fundet i Magnus Læssøe Stephensens arkiver.

Også her spiller funktionaliteten smukt sammen med æstetikken.

Sidebordet har et gevind fræset i træ, som gør det muligt at justere højden på bordet, og hvor man samtidig ser en funktion, der bliver en æstetisk detalje.

MAZŌ
© Kira Brandt
Magnus Læssøe Stephensen
© Magnus Læssøe Stephensen - fra familie arkivet