10 design-detaljer, du ville ønske dit skrivebord havde

Det er ærlig talt imponerende, hvor gennemtænkt et skrivebord kan være

Hvor skal du lægge blyanterne, gemme opladeren og sætte huskesedlen? Det smukke skrivebord AK 1330 fra Naver Collection kommer med svarene, før du når at stille spørgsmålene.

Ét spørgsmål kan skrivebordet dog ikke selv svare på, så vi må ty til møbeldesigneren bag: Ebbe Gehl fra tegnestuen Nissen & Gehl MDD.

Hvordan designer man noget så gennemtænkt?

"Det sker i designprocessen, i kommunikation med papiret. Jeg skitser op, hvad jeg tænker kunne være flot eller nydeligt, og så slår det én: Ån nej, nu mangler vi dét og dét, og så begynder jeg langsomt at flette nye løsninger sammen og rette til."

Han fortsætter med et konkret eksempel:

"Muligheder opstår pludselig, som da jeg fandt ud af, at klappen i bordet også kunne bruges som opslagstavle, hvis jeg satte en metalplade ind bag fineren."

Herunder kan du se den smarte opslagstavle og ni andre gennemtænkte detaljer, du vil sætte pris på år efter år.

1. I bordpladen er en diskret klap fræset ind i den hvide corian-plade. Den dækker over et rum, hvor du kan gemme de sædvanlige småtterier, der ellers så nemt roder. Den åbner automatisk med et let tryk på klappen.

2. Når klappen er slået op kommer en fin brevordner til syne, hvor du nemt kan holde styr på dine papirer.

3. En opslagstavlen er gemt på indersiden af klappen, hvor magneter holder dine huskesedler og billeder på plads.

4. I rummet under klappen er der et hul til ledninger på undersiden, så du kan gemme dine opladere i det lille rum, mens du lader din computer, tablet eller telefon op på bordet.

5. Materialerne af træ og det hvide corian føles blødt at røre ved – kendere kalder denne egenskab for taktilitet, men alle kan sætte pris på den lækre og bløde følelse.

6. Æstetisk er materialevalget til at falde i svime over. Kombinationen af et traditionelt materiale som træ med det mere eksperimenterende corian og bordbensafslutninger af massivt rustfrit stål får skrivebordet til at lyse af unik, skandinavisk stil.

NB. Under bordbenene er selvfølgelig små gummidutter, så skrivebordet ikke ridser gulvet.

7. Der er to skuffer: I den dybe skuffe til venstre er der inddelt rum til småting og blyanter, dybere inde i skuffen sørger en skiller i træ for, at papirerne ikke skrider frem og tilbage i skuffen, når du åbner den

8. Skuffen til højre er bredere og uden rumopdeling, så der er plads til større ting som en computer eller tablet.

  1. Møblet er så smukt og gennemført i sin helhed, at det er en fornøjelse at placere arbejdspladsen i stuen.

  2. Skrivebordet er sat sammen af nøje udvalgte dele og håndpudset af snedkere fra Naver Collection. Materialerne er af den højeste kvalitet, som kommer til at holde i mange år. Når skrivebordet derudover kandiderer som en af fremtidens antikviteter, får du et skrivebord for livet.

Skrivebordet er, som alle andre møbler fra Naver Collection, produceret i Danmark. AK1330s vejledende udsalgspris er 20.629 kr. for et bord i valnød, 19.759 kr. for ask og 19.507 kr. for eg. Du kan købe skrivebordet hos forhandlere over hele landet – se forhandlerlisten.