Sommer i ét rum

Arkitekt Knud Holscher valgte den enkle løsning, da han tegnede sit sommerhus: at samle alle boligens funktioner i ét stort rum på 100 m2 møbleret næsten udelukkende med Alvar Aalto.

© bobedre.dk

Det er de færreste danskere, der har havudsigt mod både nord og syd. Arkitekt Knud Holscher er en af de få heldige. Beliggenheden af hans sommerhus på halvøen Ordrup Næs ved Sejrøbugten er intet mindre end enestående. Midt imellem løv- og nåletræerne og det høje græs på den uspolerede 11.000 m2 store naturgrund ligger huset som støbt ind i landskabet.

Efter dansk standard er der forbløffende langt til de nærmeste naboer, og dermed bliver udsigten gennem de store termoruder ikke hæmmet af andet byggeri. Så langt øjet rækker, er det skøn natur og blåt hav, der toner frem mellem buske og træstammer.

Da Knud Holscher for mange år siden købte grunden, var den bebygget med en lille, primitiv hytte. Den fungerer i dag som gæstehus, når familie og venner er på besøg, og i stedet fik Knud Holscher for fem år siden opført sommerhuset her. Naturligvis har han selv tegnet det!

© bobedre.dk

Sommerhuset set fra nord. På taget kan man se lyskasserne, som er med til at give det flotte lysindfald.

© bobedre.dk

Taget er udkroget, så husets interiør ikke opvarmes af sommersolen. Til gengæld når den lave vintersol langt ind i huset.

© bobedre.dk

Lænestolene, skamlen og rumdeleren er af Alvar Aalto.

© bobedre.dk

Dobbeltsengen har hjul under det gør den nemmere at flytte ved rengøring. Sengen er en prototype designet af Knud Holscher.