Projekt Sommerhus

Det triste, gulmalede gasbetonhus ved Hald Strand skreg på forvandling. Ejer af interiør- og møbelbutikken Bo-Tikken Søren Rydahl kastede sig med glad begejstring over opgaven.

© Kennet Havgaard

Huset lignede mest af alt et nedrivningsprojekt. Trist og bleggult lå det godt gemt af vejen. Tilsyneladende var ingen interesseret i det lille hus af ældre dato ved Hald Strand mellem Hundested og Liseleje. Men så kom Camilla og Søren Rydahl forbi. Og de var på udkig efter et renoveringsparat sommerhus, de kunne forvandle. Et Projekt Sommerhus.

– Det lignende simpelt hen noget, der var løgn. Et gulmalet gasbetonhus med blyindfattede ruder. Fuldstændig håbløst, men med muligheder, fortæller Søren Rydahl, indretter og ejer af møbelforretningen Bo-Tikken i Hellerup. Huset var ude af trit med tiden. Det helt perfekte projekt for Søren Rydahl, der træder til der, hvor de fleste løber skrigende bort. Til gengæld var både den 2000 m² store grund og beliggenheden i top. Et af områdets højest beliggende punkter med masser af lys og luft.

© Kennet Havgaard

Hvem kommer først hjem? En lang og stejl trappe leder ned til og op fra stranden, som Søren Rydahl og sønnerne Sebastian og Christian her netop har aflagt et visit.

© Kennet Havgaard

Hele vejen rundt om huset har Søren Rydahl anlagt terrasse i sibirisk birketræ. Vippe-liggestolene, som Søren Rydahl har i Bo-Tikken, er fra italienske Fiam.

© Kennet Havgaard

Sommerhus og hybenbuske i haven hænger sammen.

© Kennet Havgaard

Før renoveringen Det er svært at kende det lille hus, der før stod med gule gasbetonsten, blyindfattede ruder og uden den så oplagte terrasse. Forvandlingen tog syv måneder, og Søren Rydahl fik, hvad han ville have.

© Kennet Havgaard

Den 36 m² store overdækkede terrasse er inddelt i tre zoner: køkken, spisesektion og lounge med retro-bambusmøbler. Den overdækkede terrasse har tilført huset et ekstra rum.

© Kennet Havgaard

Indretningen er et miks af nyt, gammelt, retro og vintage. På den gamle kirke- bænk i køkkenet ligger nye multistribede puder fra Bo-Tikken.

© Kennet Havgaard

Blus og ovn er flyttet udenfor, så indretningen af det indendørs køkken er bevidst gjort så lidt køkken-agtigt som muligt. Fx har Søren Rydahl monteret kommodegreb fra Bo-Tikken på lågerne. Nye døre og vinduer fra gulv til loft giver et smukt lys og lader naturen træde ind.

© Kennet Havgaard

Græsplænen er stor og dedikeret til leg og spil. Sebastian, ni år, giver sin lillebror Christian på syv år en tur på gyngen, mens far slapper af.

© Kennet Havgaard

Stuen vender mod syd og er smal, men hyggelig. Lænestolen Rimini fra Bo-Tikken. Overalt er lagt ens fliser. Det skaber sammenhæng i indretningen.

© Kennet Havgaard

Parrets soveværelse Nye døre fra gulv til loft leder masser af lys indi rummet.

© Kennet Havgaard

Køkkenet er flyttet udenfor på den store overdækkede terrasse. I køkkenet har Søren Rydahl indrettet integreret gasgrill og vask på et mobilt element. Det er her, familien kokkererer alt lige fra majskolber og skumfiduser til bøffer og sprængt and.

© Kennet Havgaard

Søren Rydahl og drengene på vej til stranden, der ligger ganske tæt på huset.

© Kennet Havgaard

Søren Rydahl er ejer af interiør- og møbelforretningen Bo-Tikken i Hellerup. Butikken har et miks af håndplukkede møbler fra både ind- og udland. Søren Rydahl har arbejdet med møbler og indretning gennem 20 år og indretter både private boliger, hoteller og kontorer. Se mere på bo-tikken.dk.