Moderne sommerhus
© Gert Skærlund Andersen

Midt i Mols Bjerge ligger et sommerhus med dristige design og modige modsætninger

Indretningsarkitekten Vivian Bojes sommerhus står helt rent og grafisk i de vilde omgivelser.

En naturpark med nyt liv

Fuglsøhøj er en gammel udstykning fra 1930’erne midt i Mols Bjerge. Den lå egentlig hengemt og glemt, da en lokal entreprenør pludselig opdagede det uberørte stykke land. Det drejede sig om ti grunde lige neden for det såkaldte Trehøje i det naturskønne område, som er en del af Naturpark Mols Bjerge.

Området har ligget brak siden istiden, blot som et afgræsningsområde for de lokale bønders kvæg og får. Nu har området fået nyt liv med seks huse i udstykningen, som alle er tilpasset diverse krav fra Syddjurs Kommune vedrørende udseende og placering på grundene.

Sommerhus med stort glasparti

Frem for en sofa har man valgt en daybed fra Zanotta. Som sofabord står en samling af småborde tegnet af Nanna Ditzel, Eero Saarinen og Alvar Aalto. De to lænestole er tegnet af Harbo Sølvsten til entreprenørskolen i Ebeltoft i 1968 og betrukket med stof fra Kvadrat. Sofagruppen bindes sammen af det rustikke tæppe Sumace i hamp fra Massimo. Midt mellem spise- og opholdsgruppen står den yndigste skulptur af Kaj Nielsen fra 1905. Skulpturen hedder To Søstre og er erhvervet på auktion hos Bruun Rasmussen.

© Gert Skærlund Andersen
Sommerhus med stor stue

Den høje langvæg er malet i en sandfarve, som giver blødhed og varme til rummet. Som kontrast hertil står et grafisk udseende rullebord fra Alias samt to store, markante gouacher af Viera Collaro. Værkerne lyser op i stærke farver og spiller godt op til den storslåede natur udenfor. Neonfarverne er med til at give liv og friskhed til huset.

© Gert Skærlund Andersen
Sommerhus med stort køkken

Det hvide HTH-køkken står rent, enkelt og underspillet i det højloftede rum. Det runde spisebord med hvidt laminat er fra Paustian. Bordet omkranses af en række armstole tegnet af Alterto Citterio for Halifax. Den skulpturelle papirlampe er fra &Tradition.

© Gert Skærlund Andersen
Enkel høj reol i træ

Den høje, smalle reol ieg, Lungangolo, er fra Karakter og tegnet af Castiglioni i 1991. Reolen er netop sat i produktion igen.

© Gert Skærlund Andersen

Et nedsænket længehus

Et af disse sommerhuse tilhører indretningsarkitekt Vivian Boje. Huset er et enkelt længehus – en urform, som man kender det helt tilbage fra stenalderbebyggelser.

Længehuset er gravet lidt ned i terrænet og omgivet af vedbend og bede med vilde markblomster. Med huset nedsænket i terrænet falder det naturligt ind i det kuperede terræn.

Bolig med skrå vægge

Oprindeligt var rummet for enden af det store køkken-alrum tænkt som et master bedroom. Ved at fjerne døren og åbne helt op er det nu blevet en del af stuen med plads til et stort arbejdsbord med udsigt over bakkerne til Ebeltoft Vig. Gavlvæggen har fået en fin rosa farve, som får det hvide møblement til at træde tydeligere frem. Ved bordet står igen et par spisestole fra Halifax, som naturligvis også anvendes ved spisebordet, når der er mange gæster. En skøn Snoopy-bordlampe fra Flos giver et godt arbejdslys. Tæppet foran terrassedøren er et beduintæppe fra Dubai. På hver side af døren hænger et par litografier af Richard Mortensen.

© Gert Skærlund Andersen

Effektive udendørs løsninger

Den enkle form på huset, med sin store glasfacade mod øst og Ebeltoft Vig, giver mulighed for to overdækninger i hver ende: en ved indgangspartiet og en mod den sydvestvendte terrasse.

På den måde undgår man parasoller og alskens forstyrrende solafdækning. Huset kommer på den måde til at stå helt rent og grafisk i omgivelserne.

Boligindretning med højt til loftet

Reolen i arbejdsrummet er fra MA/U i samarbejde med De Padova. Stellet er i sort jern, og hylderne i sort MDF. Over døråbningen mod stuen hænger et farverigt værk af Ruth Pankau.

© Gert Skærlund Andersen
Indret med kunst i din bolig

I nichen foran det store badeværelse står på gulvet et helt nyt, keramisk værk af Peter Linde Busk. Det blå maleri er af Torben Giehler.

© Gert Skærlund Andersen

Indretningsarkitektens opfindsomme stil

Indvendigt er der også masser af grafiske linjer, som på elegant vis blander sig med bløde, varme farver, vintage elementer, dristige møbeldesign og fluorescerende farvestænk på kunstværker og accessories.

Alle elementer i huset er sat sammen på en yderst opfindsom vis, som bærer præg af Vivian Bojes baggrund som indretningsarkitekt.

Badeværelse med store fliser

Selv badeværelset er shinet op med kunst over spejlet samt farverige accessories.

© Gert Skærlund Andersen
Soveværelse med farver på væggene

Gæsteværelset har fået en gul gavlvæg, som giver rummet masser af karakter. Bag sengen har man placeret endnu en Aalto bænk i hvidlakeret eg, og oven over denne finder man en Hang It All knage.

© Gert Skærlund Andersen
Soveværelse med skråvægge og farver

Soveværelset er lagt sammen af to rum for at skabe et mere luftigt rum. Ud over sengen er der blevet plads til en lille arbejdsplads og et antikt vitrineskab fra 1748. Rummet får mere karakter med en støvet blå farve på bagvæggen. Det elegante arbejdsbord med sort læder på pladen hedder Calamo og er fra Zanotta. De to gamle stole er arvegods – i stedet for mahogni står de nu mere grafiske i sortmalet. Bordlampen er både rustik og charmerende – fra &Tradition. Det store billede på højre væg er et print af Niels Nedergaard, som faktisk er vokset op på disse kanter.

© Gert Skærlund Andersen

Et sommerhus der favner det hele

Det varme, rolige, nostalgiske skaber følelsen af at være i et sommerhus og understøttes af de store vinduespartier, som åbner op mod den grønne natur og det kuperede terræn.

De legende design og de friske, næsten selvlysende farver stimulerer sindet og kreativiteten og danner den perfekte ramme for et hus, hvor der både slappes af og tænkes nye tanker.

Sommerhus med udsigt i naturskønt område

Længehuset er gravet lidt ned i terrænet og putter sig derfor godt ind i det omgivende landskab.

© Gert Skærlund Andersen
Sommerhus med stort glasparti

Den enkle form på huset med stor glasfacade mod øst og Ebeltoft Vig giver mulighed for to overdækninger i hver ende: en ved indgangspartiet og en mod sydvestterrassen.

© Gert Skærlund Andersen

LÆS OGSÅ