Long Island i Lumsås

Umiddelbart synes der måske langt fra amerikanske Long Island til Lumsås i Nordvestsjælland, men ved hjælp af lidt håndværksmæssig snilde og kreative ideer har Jeanette Wichmann Lindberg og Niklas Lindberg skabt en perle ...

© Bjarni B. Jacobsen

I Sjællands nordvestlige hjørne ligger sommerhusområdet Lumsås ud til Sejerø Bugt. Området er kendetegnet ved et afvekslende og kuperet landskab med smuk natur og dejlige strande. På jagt rundt i området faldt Jeanette Wichmann Lindberg og Niklas Lindberg for en
charmerende grund. At sommerhuset på grunden så var skævt og faldefærdigt, var en anden sag. Der var kun én ting at gøre, og det var at rive huset ned og bygge et nyt op. Heldigvis har Niklas Lindberg hænderne godt skruet på, så han både tegnede og byggede selv. Og det skaber selvfølgelig et særligt tilhørsforhold.

  • Det jeg er mest vild med ved huset, er, at Niklas selv har tegnet og bygget det, for nu føles det virkelig som vores, og det er en fornemmelse, man ikke kan købe sig til, siger Jeanette Wichmann Lindberg, der er sales manager for Day Birger et Mikkelsens Home.
© Bjarni B. Jacobsen

Parret har selv bygget den 60 m² store terrasse, der binder de tre huse godt sammen. Terrassen er bygget af ipetræ, der er en særdeles slidstærk træsort, som ældes smukt med tiden.

© Bjarni B. Jacobsen

Jeanette Wichmann Lindberg i gang med madlavningen.

© Bjarni B. Jacobsen

Den glidende overgang mellem stue og køkken fungerer fint på grund af den stringente farveholdning. Sofaen er en gammel sofa, der er blevet ombetrukket med stof fra Tine K.

© Bjarni B. Jacobsen

Parret har selv bygget køkkenet af elementer købt hos Kvik. Bordpladen med klinker har de fået en murer til at lave. Det giver en god rustik charme til køkkenet. Den store porcelænsvask er købt i Ikea.

© Bjarni B. Jacobsen

Huset og annekset set fra haven.

© Bjarni B. Jacobsen

Stuens tilbehør er stort set udelukkende holdt i sølv og blå nuancer. Sofaen er en gammel sofa, der er blevet ombetrukket med stof fra Tine K. Ved terrassedøren står et traditionelt marokkansk tebord fyldt med stearinlys og en enkelt baseball, der er købt på en rejse til USA. De store vinduespartier, der kan åbnes ud til terrassen, giver en skøn sommerlig stemning.

© Bjarni B. Jacobsen

Den gamle skibstegning over sengen stammer fra B & W-skibsværftet og har været i Jeanette Wichmann Lindbergs familie i næsten 100 år. Den maritime stemning bliver fint gentaget i de gamle årer fra Wiingaard Boheme Interior.

© Bjarni B. Jacobsen

Kig fra terrassen ind i soveværelset i hovedhuset. Sengen er bygget af to karlekammersenge købt på den lokale møbelgård.

© Bjarni B. Jacobsen

Hyggekrog i haven med gamle liggestole og krydderurter i potter.

© Bjarni B. Jacobsen

Badeværelsemøblet er bygget af et gammelt svensk underskab fra et køkken. Håndvask og armatur er fra Lemérand.

© Bjarni B. Jacobsen

I cementgulvet er der støbt sten, som parret selv har samlet på stranden.

© Bjarni B. Jacobsen

De store vinduer sikrer maksimalt lysindfald i husene. Den nye terrasse er også bygget om på siden af huset, så parret kan rykke rundt med solen.

© Bjarni B. Jacobsen

Bogskabet fyldt med sommerhuslæsning, sommerfugle i rammer og masser af puslespil. Bænken stod i det oprindelige hus. Den kæmpe trådkurv bruges til praktisk opbevaring af hynder. Det store vinduesparti er lavet af gamle vinduer fra en københavner-lejlighed fundet i en container.

© Bjarni B. Jacobsen

Gæstesengen i annekset har Niklas Lindberg ligesom hovedhusets seng bygget af to karlekammersenge, der er forlænget med 30 cm og malet. Sengetøj og puder fra Tine K.

© Bjarni B. Jacobsen

Havens omkring sommerhuset lov til at leve lidt vildt.