Hvordan får vi den bedste indretning i et nybygget sommerhus?

Frank og Gitte er ved at bygge sommerhus og er i tvivl om, hvordan de får indrettet et køkkenalrum og en stue, der både er praktisk og hyggelig. Vores indretningsekspert giver her sit bud.

Hej Lone

Vi er ved at bygge et sommerhus, og håber på inspiration fra dig til indretning af køkken/alrum og stue.

Vægge og lofter bliver lud fyr, mens døre, karme og lister er hvidmalet. Køkkenet er hvidt og alle klinker mørkegrå.

Huset skal både lejes ud og bruges af vores egen familie, så det skal gerne både være praktisk og hyggeligt.

Vi vil gerne have spiseplads til 10, og hvis der kan blive plads til et vitrineskab, vil det være fint.

I stuen er vi i tvivl om det er bedst med en hjørnesofa, eller om det er bedre med en eller to sofaer og nogle stole?

Har du et bud på farver og materialer til møblerne, når vi gerne vil have en varm og rar stemning - men ikke træ overalt på både loft, gulv, vægge og møbler.

Vi håber, du har en god løsning.

Frank og Gitte

Hej Birgitte.

Detaljer i forhold til møbelvalg er lidt for specifikt og personligt til at have generel interesse i brevkasseøjemed. Der skal helst være en god tegning og ikke en indkøbsliste, så det kan jeg ikke helt hjælpe med, desværre.

Men: Jeg vil foreslå at I kikker på modulsofaer, så I kan møblere sofapladser på hele endevæggen og ud i den kortere vinkel. Hertil flere småborde og en enkelt lænestol. Alt samles med et gulvtæppe. Det eneste sted der reelt er plads til en vitrine, er på væggen imellem badeværelse og værelset for enden. Der er angivet en "indvendig vp", som ligner noget højtsiddende teknik, så det vil influere på skabets højde.

Mht. spisebord, så skal der som minimum være en meters penge hele vejen rundt om bordet, og mere, hvor der er megen færdsel, så det vil bestemme størrelsen.

Et bord på 90 x 220- 230 cm med god plads til 8 er nok bedst og så med en udtræksmulighed til festlige lejligheder.

Tænk lyst og lidt afslappet når I vælger møbler: ikke noget med læder og krom til et sommerhus men gerne træ og polster møbler kombineret med lidt helt moderne og lidt retrostil også.. Eames skalstole i grå til et gedigent egetræbord og måske en mellemgrå sofa med puder i beige- gråblå og lidt natur... - kan være I kan finde nogle indskudsborde i teak til sofahjørnet.

Vh Lone