Et legende og overraskende sommerhus
Ud over at tegne huset har hun også indrettet med eget design. For Karen arbejder i et grænsefelt mellem kunst, håndværk og arkitektur, hvor hun på en nytænkende måde udfordrer de standardiserede arkitektoniske praksisser. Derfor er der et legende og overraskende element i alt, hvad hun rører ved.
Således breder hun sig over flere faggrænser, som har udmøntet sig i en blanding af møbeldesign og konceptuelt design, ligesom hun arbejder som kurator på arkitektur- og designudstillinger samt med indretningsopgaver.
Bæredygtighed var et krav
Huset har en helt arketypisk grundform med sadeltag og ét vindueshul pr. side, der er tilpasset de fire verdenshjørner. På den måde falder lyset løbende og naturligt ind gennem vinduerne, som solen bevæger sig rundt.
Kravet til arkitekturen og rumfordelingen var, at huset skulle rumme en person og samtidig åbne op og have seks sovepladser. Yderligere skulle det være bæredygtigt, også økonomisk, og af god kvalitet.
Ét stort rum
Løsningen blev ét stort rum på 5,5 x 11 meter, hvor der er lavet en kerne med en hems i midten. Kernen fungerer som rumdeler og gæsteværelse, ligesom der er et indbygget køkken, bad, vandvarmer, vaskemaskine og kosteskab her.
Da konstruktionen er let forskudt, giver den god køkkenplads til den ene side og en mindre entré til den anden side.
Et sommerhus i stål
Et must ved huset var, at det skulle være let at vedligeholde. Derfor valgte Karen en front af lakerede lysegrå stålprofiler fra DS Stålprofil. Normalt bruger man ikke denne type plader til private boliger og slet ikke som her på både facade og tag, hvor de i
Karens hænder er blevet til en gennemført stålkasse, der ser ud, som om den er i ét stykke.
Udtrykket forstærkes af, at der er tale om en ny pladetype, hvor skruerne er skjulte, og af, at Karen har gennemtænkt alle detaljer og hjørneprofiler. Størrelsen og detaljeringen på vinduerne og dørene er dog defineret af pladernes bredde på 27,5 cm. Og da alt skulle gå op, så pladerne kunne forblive hele striber, har de derfor været udslagsgivende for husets endelige design.
Fokus på materialerne
Det grå hus’ stramme, ensartede, monokrome ydre er videreført indvendigt med et konsekvent valg af materialer. Polsk krydsfiner dækker alle vægge og lofter samt husets kerne og køkkennichen for at skabe et ensartet udtryk. Træelementet fortsætter i vinduesrammerne, som er udført i massivt og ubehandlet kernefyr. Som et samlende underlag for de varme træfarver er et lysegråt betongulv. Huset er topisoleret, og det opvarmes i vinterhalvåret udelukkende af Antonio Citterios stilige Shaker-brændeovn.