Drøsselbjerg Klint
© Mads Mogensen

Vipp-ejer Jette Egelund inviterer indenfor i sit storslåede sommerhus

Umiddelbart kan det lyde ærgerligt at købe ét hus og renovere det for så endelig at finde drømmegrunden, købe og gå i gang med at bygge nyt. Men rejsen har klædt Jette og Mogens på til at tilgodese omgivelserne i deres nye drømme-sommerhus i særligt høj grad.

– Vi var slet ikke i tvivl om, at vi var nødt til at købe det

Da Jette Egelund blev bedstemor for første gang, gik det op for hende, at hun ville have et sted, hvor hun kunne have kvalitetstid med sit barnebarn – og de fire børnebørn, der kom efterfølgende. Hun vidste, at det ville blive for besværligt at tage dem alle med på ferie i udlandet, så derfor opstod idéen om et sommerhus, og det føltes med det samme som det helt rigtige.

Jette og hendes mand, Mogens Dahl, som hun havde mødt senere i livet, begyndte at lede efter et sted, som lå i passende køreafstand fra deres lejlighed i København, hvor de bor til daglig. Jette så en reklame i en avis, hvor en ejendomsmægler tilbød muligheden for at bytte ejendomme, og da Mogens ejede en lejlighed, fra før de to mødte hinanden, virkede det som den perfekte løsning.

Det ene førte til det andet, og de endte med først at leje og sidenhen købe et sommerhus i Drøsselbjerg, som ligger en time og et kvarter fra København. Men det er ikke helt slutningen på historien.

Parret havde boet i sommerhuset, som de var begyndt at renovere, i et stykke tid, da de en dag kom forbi en anden ejendomsmægler, der var ved at sætte et “til salg”-skilt op lidt længere nede ad vejen, fra hvor de boede. Der lå ganske vist et hus, men det var reelt grunden, der var til salg, da huset var faldefærdigt.

Det var den perfekte beliggenhed på kanten af Drøsselbjerg Klint med uforstyrret udsigt over havet og den smukke stenstrand. Parret kunne ikke tro deres eget held og købte huset på stedet.

– Vi var slet ikke i tvivl om, at vi var nødt til at købe det. Det sommerhus, vi havde købt, trængte til yderligere og omkostningsfulde renoveringer, og her havde vi så mulighed for at bygge et hus fra grunden, forklarer Jette, og således blev det ene hus byttet med et andet.

Drømmesommerhuset med uendelig havudsigt

Det er 12 år siden, de købte grunden og begyndte at bygge deres drømmesommerhus. Med den uendelige havudsigt er sommerhuset blevet det sted, hvor Jette føler sig mest lykkelig:

– Jeg starter mine morgener med en svømmetur i bugten efterfulgt af min morgen kaffe og havearbejde, som jeg egentlig ikke betragter som “arbejde”, da jeg både nyder det og finder det afslappende. Når jeg er her i disse omgivelser og denne atmosfære, føler jeg mig mest lykkelig, fortæller hun.

Arkitekturen er konsekvent og kombinerer moderne design og organiske materialer med klassiske sommerhustræpaneler og den vilde natur. Arbejdet er udført af arkitekt Mads Lund og Pia Ingemann Øigaard fra Yards Landskab, som er en landskabsarkitekt, Jette og Mogens tidligere havde samarbejdet med om deres taglejlighed i København.

Den elegante og moderne arkitektur komplementerer interiøret, som overvejende består af Vipp-design, inklusive lys, møbler og køkken. Indretningen kombinerer letvægtsmetal med bløde og tunge tekstiler. Den hvide, beige og brune farvepalet tilføjer elegance til det industrielle look og blødgør gulvets hårde betonfliser.

Interiøret skaber en afslappende og behagelig atmosfære, hvor der er plads til at værdsætte de arkitektoniske kvaliteter og detaljer, især hvordan arkitekten har arbejdet med at skabe flow imellem inden- og udendørs med skydedøre, ovenlys og gulv til loft-vinduer.

– Vi hyrede den samme arkitekt, som byggede vores søns hus, fordi beliggenheden ved havet er lignende, og vi kunne godt lide hans tilgang til arkitektur, fortæller Jette.

Når arkitektur og design højner livskvaliteten

Byggeprocessen startede med at støbe fundamentet og installere jordvarme, og derfra blev huset bygget fra bunden indeholdende et musikrum med et flygel til Mogens, som er komponist, et bryggers, et opbevaringsrum, et soveværelse, et gæsteværelse og et badeværelse.

Derudover blev der bygget et anneks med to gæsteværelser og to badeværelser for at have plads til hele den sammenbragte familie med fem børn og syv børnebørn.

– Vi havde lært, hvordan vejret i området er, efter at have ejet det første hus. Derfor vidste vi, hvad vi ville have, og hvor vi ville have det. Helt specifikt ville vi have en stor, overdækket terrasse med usynlige læskærme. Vi ville også have en gård, hvor vi kunne sidde hele året, forklarer Jette.

Parret vidste fra begyndelsen, at de ville have et køkken med udsyn til omgivelserne. De ønskede også havudsigt fra soveværelset, hvilket arkitekten løste med en glasvæg mellem soveværelset og stuen, som har direkte udsyn til haven med havet som bagtæppe.

Køkkenet og stuen er samlet i ét stort åbent rum i midten af huset med masser af plads – præcis som familiehuset var tilsigtet at være. Store vinduessektioner og glasskydedøre indrammer rummet, som fortsætter ud i den store og rummelige terrasse, når dørene generøst åbner til den frie natur.

Med en spektakulær havudsigt fra køkkenbordet viser sommerhuset, hvordan arkitektur og design kan højne livskvaliteten og omgivelserne til fulde.