
10 gode råd når du skal bygge sommerhus
Blogger og arkitekt Erik Juul fortæller her om et unikt sommerhus, han netop har bygget: et både lille og stort hus skabt til moderne menneskers liv.
Af — 25. april 2017Sommerhussæsonen begynder
Foråret nærmere sig med forsigtige og tøvende skridt. Men inden længe kommer det løbende imod os, hvorefter vi ikke kan gøre andet end tage imod med åbne arme, holde det tæt ind til os, og lade dets lune sjæl varme vores, efter en lang vinter, noget køligere sjæl.
Og sammen med foråret kommer også sommerhus sæsonen. Nu åbnes der forsigtigt. Har sommerhuset overlevet vinteren, er det uskadt? Vi har måske ikke været der længe, og for dem af os der har meget gamle og u-isolerede sommerhuse, er det altid spændene at se hvordan det klarede vinteren og frosten.
Fik vi tømt alle vandrørene, f.eks.? Det gjorde vi så ikke, kunne det konstateres, da der blev åbnet for vandet. Utroligt hvor meget vand der kan komme ud på et køkkengulv på meget kort tid. Det fortalte mine sommerhusvenner i hvert fald, fordi jeg var arbejdsramt og måtte blive hjemme.
Hjælp til at få tegnet sommerhus
En anden forårsbebuder er at vi på tegnestuen får en del spændende henvendelser fra folk, der gerne vil have vores hjælp til at få tegnet et sommerhus. Enten et helt nyt eller en omfattende ombygning af et eksisterende sommerhus.
Opgaverne og bygherrerne (arkitektens kunder) er forskellige, men alligevel er der nogle fælles træk, fordi der er nogle grundlæggende elementer, som jeg synes man bør prioritere, når man bygger sommerhus.
Dem vil jeg gerne dele med Bo Bedres læsere og konkretisere ved hjælp af to sommerhuse. Det ene tegnede vi til fotografen Ditte Isager og hendes familie. Huset forventes at stå færdigt i løbet af foråret. Og det andet er til David og Maria og deres tre børn. Den opgave er vi lige startet på, og processen og forløbet vil blive delt her på bloggen.
Her er med udgangspunkt i disse to sommerhusopgaver 10 råd til dig, der gerne vil have bygget et nyt sommerhus.