Englands mindste slot til salg

Little Woolford er bygget af arkitekten, der færdiggjorde Buckingham Palace for Dronning Victoria. Det er nok det eneste slot til salg for folk, der ønsker at downsize.

Little Woolford
© Savills

Little Woolford

Har du altid drømt at eje et slot, og går du samtidig med planer om at downsize, så kan de to behov nu mødes i slottet Little Woolford i England.

Slottet er beliggende mellem Oxford og Birmingham og er bygget af Edward Blore i 1834. Hans vigtigste claim-to-fame er, at det var ham, der senere i sit liv færdiggjorde Dronning Victorias kongeslot i London, Buckingham Palace.

Hall
© Savills

Hall

Little Woolford kaldes også Molly's Lodge og emmer af eventyr og gylden fortid. Her er vindeltrapper, der ligner noget fra Harry Potter, en slotshave, som indbyder til afternoon tee, og en slotsdam, hvor herskabet kan nyde karpernes stille liv.

Miniatureslot
© Savills

Miniatureslot

Minuatureslottet er opført i den ikoniske britiske limsten, der hører sig til på engelske slotte. Det er forsynet med skydeskår, et tårn med indvendigt pyramidetag og victorianske udskæringer med middelalder-look omkring døre og vinduer.

Little Woolford var i øvrigt oprindelig en portnerbolig til Weston Park Estate. Bygningen er fredet i klasse 2 (engelsk standard).

Master bedroom
© Savills

Master bedroom

Arealet indvendigt er kun på beskedne 72 kvadrameter, men der mangler ikke noget. Der er master bedroom med blotlagte spær og unikke vinduesrammer

Nutidigt køkken
© Savills

Nutidigt køkken

Køkkenet er der måske ikke så meget adeligt over, men det fungerer.

Verdens mindste park
© Savills

Verdens mindste park

Bygningens grundareal er på 2630 kvadrameter og rummer blandt andet denne romantiske hyggekrog med lav boxbom hæk udskårne parkbænke.

Annexet
© Savills

Annexet

Til Molly's Lodge hører der også også en træbygning, der både indeholder en garage og to carporte. Trapperne leder op til et annex med soveværelse, opholdsrum og et lille "køkkenette".

Listeprisen på Molly's Lodge / Little Woolford er 550.000 pund, men ejendomsmægleren modtager gerne bud.

Se mere om verdens mindste slot hosSavills.