Draculas mystiske slot er det store samtaleemne - igen

Bran Castle i Rumænien er en legende, blandt andet fordi det siges at have været residens for Grev Dracula. Måske er dét grunden til, at borgen er svær at sælge i dag.

Grum borg med blodig historie til salg
© Bran Castle

Vedvarende rygter har i de seneste år insisteret på, at Draculas slot i Rumænien er til salg. Man kan tilsyneladende købe det grumme sted midt i Transsylvanien, hvor dunkle skove og små middelalderlandsbyer er nærmeste naboer.

Men måske er det svært at sælge den krogede borg fra 1100-tallet, eller også er det en falsk historie skabt på nettet, for nye ejere har ikke meldt sig.

Vampyr-stemplet har en baggrund i romanen Dracula, som i mere end 100 år har skræmt sine læsere fra vid og sans.

Vlad Impaler blev til Vlad Dracul
© Bran Castle

Den irske forfatter Bram Stoker valgte Transylvanien som setting for sin figur, Prins Vlad Dracul.
Bogen er fra 1897, så Stoker kunne ikke ligefrem google en god location til hovedkarakteren – han måtte læne sig op ad rygter og historier fra forskellige egne i Europa.

Valget faldt på Transsylvanien på grund af de mange middelalderslotte og rå, skovklædte bjergegne.
Desuden fortaltes der vilde historier om en vis Vlad Impaler, som i 1400-tallet regerede med stor grusomhed i en bestemt region. Impaler blev til Dracula i bogen.
Hans borg eksisterer ikke længere, men Bran Castle ligger tæt på og passer endnu bedre til Stokers beskrivelse af slottet med stejle stenmure, tunge jernporte og spidse tårne.

Især sjovt at besøge til Halloween
© Bran Castle

Bran Castle har altså ikke helt fortjent sit blodige rygte, selvom det som turistattraktion har levet fint op til historierne, ikke mindst til Halloween.
Læs om slottets vanvittige historie her - og få mere at vide om stedets åbningstider mv.