Danmarks billigste slot er blevet solgt på bare 30 dage

Slottet var sat til salg til spotpris efter en konkurs, og nu er det solgt på en lille måned.

Standsmæssig indkvartering
© Ivan Eltoft Nielsen

Nede i det sønderjyske, hvor prins Joachim en overgang var herremand, ligger Grøngrøft Slot. Slottet blev sat til salg for en lille måned siden, og nu er det altså blevet solgt.

Slottet blev udbudt til 7,5 millioner kroner, men om det er den endelige salgspris vides ikke, før ejendommen er tinglyst.

Det sønderjyske slot har faktisk været sat til salg mere end én gang gennem de senere år. Først i 2009 til 22,5 million. Fra 2012 var det igen på markedet. Denne gang var der slået en tredjedel af prisen, så det nu kostede 15 millioner kroner.

Nu har Grøngrøft Slot med sine 1124 kvadratmeter bolig og 28 værelser altså været til salg for tredje gang, og denne gang er der igen hakket en tredjedel af salgsprisen.

Totalrenoveret slot til 7,5 million
© Ivan Eltoft Nielsen

For 7,5 millioner kan man knapt nok få en knaldhytte i nærheden af kysten nord for København, så det må siges at være lidt af et røverkøb for et slot.

Ifølge ejendomsmægler Ivan Eltoft Nielsen er hovedbygningen indvendigt totalrenoveret med lofter, gulve, nye køkkener, adskillige badeværelser, gæstetoiletter m.m. Særligt i ejendommens stueetage er det foretaget med eksklusive materialer.

Hovedbygningen er desuden renoveret og fornyet med nyt sortglaseret tegltag med kobberbeklædte tårn og spir samt nye altaner og terrasser.

Gymnastiksal følger med
© Ivan Eltoft Nielsen

Til ejendommen hører også to store udbygninger, som er opført i 1954. I den ene er der indrettet både gymnastiksal og flere værelser.

Slot med voldgrav
© Ivan Eltoft Nielsen

Til Grøngrøft Slot hører også en voldgrav og en storladen smedejernsport.

Hovedbygningen er fra 1883 og er opført, mens Sønderjylland var preussisk. På grunden har der tidligere helt tilbage fra 16-tallet ligget et slot, som oprindeligt tilhørte adelsfamilien Ahlefeldt.

Der hører 3,2 hektar til slottet. Jordarealerne benyttes ikke til landbrug.

Et lille drømmeslot
© Ivan Eltoft Nielsen

Boligens areal er 1124 kvadratmeter i to etager og med en kælder på 300 kvadratmeter.

Slottet har tidligere fungeret som både asylcenter og skolehjem, indtil det i 2007 blev købt og istandsat af Jens Erik Nyland.

To år senere satte han det til salg for 22,5 millioner, uden at slottet i den omgang fandt en køber. I 2012 blev prisen sat 7,5 millioner kroner ned. Det gav heller ikke noget resultat. Siden gik firmaet bag ejendommen konkurs.

Nu har slottet dog fundet sin nye ejer, så forhåbentligt kommer det ikke på markedet igen lige foreløbigt. Om slottet skal bruges til privatbolig eller indrettes til et andet formål, det melder historien ikke noget om, men der er uden tvivl masser af muligheder i det lille slot.

Kilde:Boliga, Ivan Eltoft Nielsen