Spartansk indrettet stue med sofa og sofabord
© Rod White / Studio Muk

På besøg hos chefdesigneren: Se det stilsikre hjem med fokus på rene linjer og rolige omgivelser

For Philips TV & Sounds chefdesigner, Rod White, kan det perfekte hjem bygges ud fra fire designprincipper.

Ned til den mindste detalje

Hjemme hos Rod White er der tænkt over alt. Lige fra formen på skrivebordet til en helt særlig farvepalet. Med over 10 år som chefdesigner for Philips TV & Sound er Rod White vant til at tilgå indretning på en helt særlig, metodisk vis, og der er tydelige paralleller at trække mellem hans professionelle virke og indretningen i hjemmet.

Revolutionerende kreativitet

Fra en meget ung alder har Rod White befundet sig i strategiske roller for prominente spillere i tech-branchen. Efter sin debut hos Toshiba blev han en del af Philips TV & Sounds designteam i 1996, og i dag står han med ansvaret for den kreative og strategiske ledelse af TP Vision, der producerer og distribuerer Philips' fjernsyn og lydprodukter.

Som chefdesigner hos Philips TV & Sound har Rod White stået bag udviklingen af techgigantens designsprog, der bygger bro mellem Asiens strømlinede design og den typiske nordeuropæiske minimalisme. Til det formål har Rod White udarbejdet fire designprincipper, der er udgangspunktet for alt fra fjernsyn til højtalere.

© Rod White / Studio Muk
© Rod White / Studio Muk

Princippet for godt design

De fire designprincipper bygger på Dieter Rams ti principper for godt design, som enhver designer har fået ind med modermælken. Hos Philips TV & Sound betyder det, at designet altid har en tydelig retning, materialevalget er innovativt og nytænkende, produktet har ingen unødvendig dekoration og endeligt at hver enkelt detalje fremhæver håndværket.

“De fire principper er også tydelige i indretningen af vores hjem, og for os har det klart været vejen til et hjem i balance. Vi har taget udgangspunkt i gode materialer, der så at sige er tro mod dem selv. Baseret på materialerne har vi udvalgt en farvepalet, der både komplementerer og udfordrer det naturlige, rolige udtryk, materialerne giver, men vi har gennem hele processen holdt for øje, at hjemmet skulle have en klar rød tråd," fortæller Rod White, og fortsætter:

“I stuen har vi valgt at have Philips’ OLED+986 tv, der virkelig komplementerer hjemmets udtryk og indretning med skarpe detaljer som Kvadrat-stof og Muirhead-læder. Vi har valgt at bruge samme model på vores hjemmekontor, fordi det visuelt virker så let og slankt takket være det strømlinede design og den vinklede kant.”

© Rod White / Studio Muk
© Rod White / Studio Muk

Et uventet lyspunkt

Gennem en gennemgående renovering af hjemmets øverste etage opdagede Rod White og hans kone, at der kunne åbnes for loft til kip og derved skabe et rum fyldt med naturligt lys.

“Det var faktisk fuldstændig uventet, at den øverste etage skulle være vores yndlingssted i hjemmet, men da vi opdagede, at vi kunne få så stort et rum med den mængde af naturligt lys, så gav alt mening. Vi plejer at sige, at det nærmest er en hel oplevelse at være heroppe, fordi kombinationen af dagslyset, mængden af naturligt lys og de 5,5 meter til loftet bare er så imponerende,” forklarer Rod White.

© Rod White / Studio Muk
© Rod White / Studio Muk
© Rod White / Studio Muk

Strømlinet og uforstyrret

Gennem hele hjemmet har parret prioriteret løsninger, der sikrede, at ingen overflødelige detaljer ville forstyrre øjet. Alle skabe og skuffer er udformet uden håndtag, pynt og nipsting er holdt på et absolut minimum og ledninger er gemt væk.

"Vi har været så heldige at arbejde med en snedker, der virkelig forstår sig på gemt teknologi, så lyskontakter og den slags er helt gemt væk. Vi har virkelig indrettet efter et princip om, at der ikke skal være noget unødvendig dekoration i hjemmet," uddyber Rod White.

© Rod White / Studio Muk
© Rod White / Studio Muk
© Rod White / Studio Muk
© Rod White / Studio Muk