Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Se lejligheden, hvor hjemme- og arbejdsliv forenes i helt nye toner

Carolina Martinelli og Vittorio Venezias har designet en hyggelig lille lejlighed i lejligheden, som når den er lukket ned, fremstår som en smuk installation i træ, og når den er åben, er alt, hvad man behøver i et hjem.

© Silvia Tenenti - En lille lejlighed i lejligheden: Træmodulet indeholder både en seng, et badeværelse og et køkken – det hele kan åbnes op og lukkes af efter godtbefindende.

© Silvia Tenenti - Martinelli Venezia udforsker i høj grad forholdet mellem det moderne og det traditionelle og mellem lokal kulturhistorie og materialers egenskaber og de tekniske udfordringer i produktionsprocessen.

Milano-studio skaber nye muligheder

Carolina Martinelli og Vittorio Venezia er blandt de mest interessante nye navne på den milanesiske design- og arkitekturscene. Sammen har de grundlagt et studio i eget navn, Martinelli Venezia, som holder til i henholdsvis Milano og Palermo. Og deres nye Milano-studio er et vidnesbyrd på duoens idéer og kompromisløse eksekvering. Det ligger i en lille, stemningsfuld lejlighed på 50 m2 med have i en gammel bygning i kvarteret Città Studi, der betyder studiebyen, navngivet efter universiteterne i bydelen.

© Silvia Tenenti - Carolina Martinelli er uddannet arkitekt og har en ph.d. i indretningsarkitektur og udstillingsdesign fra Polyteknisk Universitet i Milano. Hendes makker, Vittorio Venezia, er uddannet designer fra universitetet i Palermo. Deres praksis strækker sig over møbel-, udstillings og indretningsdesign samt arkitektur.

Arbejdsrum transformeres til hyggeligt hjem

Alt, man ser i studioet, er designet af Carolina og Vittorio, og det usædvanlige er, at selvom det er deres arbejdssted, kan det på ingen tid transformeres om til noget, der minder om et hjem. Det meste af inventaret er nemlig indbyggede moduler, der gemmer på både et fuldt udstyret køkken, badeværelse og en opredt dobbeltseng.

© Silvia Tenenti - Alt er holdt helt minimalt og uden dikkedarer i det lille træmodul. Her vasken på badeværelset – så enkelt kan det gøres.

© Silvia Tenenti - Der er indsat et aflangt, smalt vådrum mellem sengen og køkkenet, som udgør badeværelset.

© Silvia Tenenti - Den perforerede dør sørger for, at der både kommer cirkulation og lys ind på badeværelset, der ikke har noget vindue.

Oldschool stil i innovativ form

Det er et sted fyldt med kontraster: rene linjer i de store træmoduler, detaljeret stuk i loftet, blødt lys, der kommer ind fra terrassedørene, og liv fra planter og blomster op imod de industrielle møbler i jern, gulv i beton og fritlagte rør.
Foruden møbler og inventar kommer resten af interiøret også fra duoens hænder – alt lige fra vaser på gulv og bord til hylder og print på væggene er designet og tegnet af dem. Indretningen er på en gang oldschool med Murphy-sengen og innovativ i forhold til at tænke design, der optimerer og udnytter de få kvadratmeter, som et storbyliv ofte byder på.

© Silvia Tenenti - Hylder, borde og stolen i jern er designet af Martinelli Venezia – sidstnævnte er inspireret af den klassiske Thonet-stol.

© Silvia Tenenti - Med til lejligheden hører en lille terrasse, som har kæmpebetydning, når nu studioet kun er 50 m2. Alle terrakottakrukkerne har designduoen lavet.

Håndplukket til dig