Sacrecoeur design store/studio
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Pernille og datteren Josefine har indrettet sig på en måde, der tager vejret fra de fleste

En passion for vintagedesign, kunst og historie løber som en innovativ tråd gennem den cool og poetiske lejlighed i Frederiksstaden.

Elegant indretning med et strejf af det ydre rum

Verden er fuld af fantastiske former, og hvis du er åben, vil du se det og huske det, mener Pernille Hell, butiksejer, kunstner og designer.

Hendes private hjem, der også er en forlængelse af butikken og designstudiet Sacrecoeur Design Store/Studio, er netop en opvisning i, hvordan et anderledes blik på design kan skabe et uforglemmeligt univers, som ikke ligner noget, du har set før.

Sammen med datteren Josefine, der studerer ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, bor hun i en gammel lejlighed i Frederiksstaden i det indre København.

Rammen er klassisk med højt til loftet, og indretningen er trods tydelige referencer til 60’erne, 70’erne og 80’erne næsten futuristisk, ydre rum-agtig og alligevel elegant, poetisk og tidløs.

Eller sagt på en anden måde: Man kommer til kort, hvis man forsøger at placere stilen i en bestemt tidsalder eller bås. For det hele bliver netop opløst i et møde mellem klassiske elementer, avantgardemøbler, antikke silkesofaer, børstet stål, skrøbelige skulptu- rer i bambus og gips, utallige teksturer samt luftige og lette hvide farve- spil.

-At designe og lave kunst er lyst og et stort privilegium

Det er showroom, butik, kunstinstallation, privatbolig og noget sær- ligt og udefinerbart under ét tag. For ejeren handler det nemlig mere om en stemning end en bestemt stil.

– At designe og lave kunst er lyst og et stort privilegium. Det kommer indefra og er et produkt af det, jeg har med mig, alt det, jeg har samlet gennem sanserne, livet og tiden.

På den måde afspejler et møbel eller et stykke kunst der, hvor jeg befinder mig, siger Pernille Hell, der i mere end 20 år har stået bag det anerkendte interiørforetagende, der er kendt for at finde relanceringer af italienske og franske designere, som få andre har fået øje på.

Et hjem er, hvor livet leves

Designfilosofien flyder frit mellem butikken og det private hjem, hvor kunder bliver inviteret indenfor.

Deres interesse ligger primært i historisk design, især fra 1960-80’erne, og de blander futurisme med diametrale modsætninger som antikke sofaer og stole fra 1700-tallet og figurative skulpturer og kunst.

Lethed i former og funktionalitet er essentielt for mor og datter, der klart følger deres egen vision og intuition.

– Vi vil gerne huse det cool og anderledes, så længe det også er funkti- onelt design. Men i et hjem skal der også være plads til alle, og det skal kunne rumme børn, hunde, familie og venner. Et hjem er, hvor livet leves, mener Pernille.

Hjemmets uskrevne regler udfordres

At kunst og design er omdrejningspunktet for det liv, Pernille og Josefine lever, springer i øjnene overalt.

Meget af det design og den kunst, de sælger og omgiver sig med, har de selv designet – ofte opstået ud af spontane behov eller som en kommentar til der, hvor de lige befinder sig.

Den uskrevne regel om, at “alle har gardiner”, har de udfordret med en kollektion af stående skodder, skulpturelle søjler med huller, der får lyset til at falde i cirkler på gulvet.

Lyset spiller også en stor rolle i deres kollektioner af stålborde, Monogramme. De er helt spejlblanke og fanger og reflekterer lyset og udgør en skarp og fin kontrast til de polstrede sofaer og stole.

Under coronaepidemien skabte de nogle tre meter høje bambusskulpturer, der springer ud som liljer og kallablomster flere steder i hjemmet.

– Indretning af et hjem er en livslang proces

Kvalitet, langtidsholdbare materialer samt design hviler som et fundament under det kreative flow i det konstant foranderlige hjem.

– Indretning af et hjem er en livslang, skøn og lærerig proces, der udtrykker dig og din person i takt med tidens forandringer.

Den fantastiske afspejling, der bærer på en historie om sin ejer, er det skønne ved indretning. Herhjemme nyder vi, når øjet er tilfreds med det, det ser.