Klassisk kræs for kendere

Et skatkammer af en lejlighed med et udsøgt udvalg af det ypperste inden for dansk møbeldesign. Kun 28 år gammel kender og elsker Thomas Schlosser sine klassikere, som er med ham 24 timer i døgnet.

© Anitta Behrendt

Den særlige stue gjorde det endelige udslag, da Thomas Schlosser så sin lejlighed på Frederiksberg første gang for tre år siden. Lejligheden ligger i en ombygget fabriksbygning fra 1930’erne, og netop stuens søjler, lavtsiddende vinduer og nærmest kapelagtigt bølgende loft passer også fremragende til Thomas Schlossers store passion: originale danske møbelklassikere.

Hele lejligheden er et møbelmæssigt skatkammer – en imponerende samling af ypperlige og ofte også sjældne møbler af Finn Juul, Arne Jacobsen, Kaare Klint, Børge Mogensen …

28-årige Thomas Schlosser har været forelsket i møbler “altid” og indledte sit liv i branchen som elev i CasaShop i København. Siden blev han ansat i forretningen Klassik i Bredgade, som han overtog i 2005. Han har med ihærdighed gjort forretningen så stor, at han i dag har 20 ansatte. For nylig kunne han åbne en søsterbutik i Aalborg. Fokus er udelukkende på de danske klassikere, som han har så stor en faible for.

© Anitta Behrendt

Thomas Schlossers ejer Danmarks førende forretning for klassiske møbler, Klassik.

© Anitta Behrendt

Yndlingshjørnet – det er her i Børge Mogensens store, sorte kupe?lædersofa med tilhørende skammel, at Thomas Schlosser slapper af efter en lang arbejdsdag i sin forretning Klassik. Zebraskindet skaber sammenhæng i lejlighedens sorte og hvide indretning. Det lille bord med musikanlægget på har Wegner tegnet.

© Anitta Behrendt

Det tidligere fabriksrum med søjlerne og det bølgende loft skaber på en gang både rå og fornem ramme for Thomas Schlossers samling af klassikere. Birte Weggerby har lavet både billedet og vasen ved siden af køkkenøen.

© Anitta Behrendt

Kaare Klints additions-sofaer i originalt nigerskind. Sofabordet er Arne Jacobsens i palisander. Vasen på bordet er skabt af Jørgen Mogensen i 1962.

© Anitta Behrendt

Den liggende kvinde er skabt af kunstneren A.A. Strand. Barbordet er af Finn Juul. Isspandene og bakken er Cylinda line fra Stelton.

© Anitta Behrendt

–Pas på med at købe samlede løsninger, vælg noget forskelligt, og vær ikke bange for fx at sætte noget let og noget tungt sammen, lyder Thomas Schlossers bedste indretningstip, som han selv efterlever til fulde.

© Anitta Behrendt

700 m2 fyldt med klassiske møbler gemmer sig bag Klassiks facade i Bredgade i København. Thomas Schlosser købte forretningen i 2005 og har i dag 20 ansatte – og en nya?bnet butik i Aalborg.

© Anitta Behrendt

Arne Jacobsen har skabt skrivebordet med palisanderplade. Den hvide læderbetrukne Syver-stol er med originalt vip. Den grønne vase er fra Holmegaard, og Kjeld Hansen har malet billedet i havfarver.

© Anitta Behrendt

Samlingen af Arne Jacobsens Cylinda line Stelton-kander her i nærbillede. På afstand – se det store billede – minder raden af kander nærmest om en New York-skyline.