Indret med sukker for øjnene

Modemanden Uffe Buchard bor i en lejlighed fra 1732 midt i København. Hjemmets skæve vinkler danner rammen om en sjældent vellykket indretning.

© Tim Bjørn

Fra lejligheden er der en sjælden smuk udsigt til magtens Danmark. Højesteret, Statsministeriet og Folketinget på Slotsholmen ligger der i den blege vintersol, som også kaster små lysstriber ind i Uffe Buchards lejlighed, der har fri udsigt over Christiansholms Kanal.

Modemanden Uffe Buchard er en farverig personlighed. Han er skarp og vittig debattør i Mads og Monopolet i radioen, redaktør på det ambitiøse magasin DANSK og har ikke mindst via sit firma Style Counsel været så absolut en af hovedårsagerne til, at Copenhagen Fashion Week har fået den status, den har opnået i modeverdenen.

Farverig kan man til gengæld ikke kalde hans hjem. Derimod er den farvekonsekvent. Gråtoner, jordfarver og sort med lidt okkergullige anstrøg hist og pist og med hvide paneler, døre og lyse løse tæpper som basis.

© Tim Bjørn

Den svenske kakkelovn stammer sandsynligvis helt tilbage fra 1732 og lejlighedens første beboere. Her har Uffe Buchard stillet en klassisk Wegnerstol, som han har fundet på Lauritz.com. Den hvide plaid i mink er fra Kopenhagen Fur. Kunsten er fra venstre af Lars Ahlström fra CDS Art & Visibility, erotiske billeder af Jeff Ibbo og et lille maleri af den hedengangne gravhund Rollo, som Uffe Buchard fik foreviget af en kunstner i New York, hvor der er tradition for malerier af kæledyr.

© Tim Bjørn

Uffe Buchard er 43 år og ejer sammen med Kim Grenaa Style Counsel, der i en årrække har været toneangivende især i modeverdenen med shows og kommunikation. Farveholdningen, han har valgt til sin lejlighed, sikrer ro og fordybelse, når han kommer hjem.

© Tim Bjørn

Her i hjørnet i spisestuen stod der oprindelig en brændeovn, men Uffe Buchard havde brug for noget opbevaringsplads. Valget faldt på dette danske skab fra 1800-tallet fundet hos Green Square. Det er valgt i mørkt træ for at mikse forskellige træsorter hele boligen igennem – og her som kontrast til Wegners Y-stol.

© Tim Bjørn

B&O-anlægget har fulgt Uffe Buchard i rigtig mange år, og hvis det skulle gå i stykker, vil han vælge præcis det samme igen, for efter hans mening er det et lille kunstværk i sig selv. Under ses en lille samling af karafler, som han gerne ser vokse sig større de næste år. Her står også en kande fra Georg Jensen og en sølvafstøbning af kunstneren Hornslets egen penis, et nummereret kunstværk, dette er nr. 3 …

© Tim Bjørn

På sofabordet af Poul Kjærholm står en skindvase fra Armani, vaser fra Royal Copenhagen og figur fra samme. Uffe Buchard bruger symmetri som princip i opstillingen og er her inspireret af New Yorks skyline. Bagved en sølvopsats fra Georg Jensen, der altid er fyldt med passionsfrugter. Fyrfadslamperne fra H. Skjalm P. Lampen er af Vilhelm Lauritzen. Plaiden er fra Hermès og den trebenede skammel af Poul Kjærholm.Tæpperne i stue og spisestue er vigtige for indretningen, mener Uffe Buchard. De er med til at holde sammen på de to rums udtryk.

© Tim Bjørn

Spisestuen samler fund fra fortid og nutid Det sorte spisebord er fra Hay, den store lædervase er fundet i Afrika, hjorten er af Knud Kyhn for Royal Copenhagen, og vaserne er fra Holmegaard – og alle fundet på loppemarkeder og auktioner.

© Tim Bjørn

Uffe Buchards arbejde i modeverdenen smitter kraftigt af på hans soveværelse. Han holder meget af pels, og den passion leves fuldt ud i soveværelset med sengetæppe i mink og zobelpuder fra Birger Christensen. Det stribede tapet i to nuancer kommer fra Tapet-Café og er engelsk. Sengen er fra Ikea.

© Tim Bjørn

Lidt industristil sniger sig ind med to skuffedarier i letmetal. Lampen kommer fra Bestlite og den høje grønne vase er fra Holmegaard.

© Tim Bjørn

Tableauet her er fra arbejdsværelset ved siden af soveværelset. Vasen med de hvide syrener er fra en ældre kollektion hos Royal Copenhagen, og landskabsmaleriet er fra Lauritz.com.

© Tim Bjørn

Stilen à la engelsk landsted har altid fascineret Uffe Buchard, hvor bl.a. luksusfirmaet Mulberrys kollektioner hører til hans favoritter, og læderbrevmappen fra Dunhill er ikke kun til pynt, for han holder af at sidde her og skrive gammeldags breve med sin fyldepen, eller arbejde på den bærbare computer, som dog pakkes væk ligesom fjernsynet, der står i et skab. Som han siger det, er han ikke fladskærmstypen. Skrivebordet er et dansk snedker-møbel, og Wegners Y-stol er fra Carl Hansen & Søn. Malerierne har han fundet ved over et år at følge med på netauktioner på Lauritz.com.

© Tim Bjørn

Køkkenet står grundlæggende som fra den tidligere ejer, men Uffe Buchard har givet rummet en lettere update. Elementerne omkring vasken er blevet malet sorte for at passe til de åbne hylder. Kunst er vigtig i køkkenet, mener han og har derfor både oliemalerier og en stor indrammet plakat fra hans eget magasin DANSK på væggene. Porcelænet er fra Royal Copenhagen, dels Sort Musselmalet Mega og Sort Riflet.

© Tim Bjørn

Idéen om hele tiden at have noget smukt for øjnene gælder også i køkkenet, hvor rødløg bliver en dekoration i sig selv.

© Tim Bjørn

Den ultralille entré bliver større med spejlet og det lille elegante bord som er fundet på en auktion. Uffe Buchard bemærker, at intet sted i lejligheden er der et helfigursspejl. For en modemand helt uundværligt, men måske præcis rart, hvis der skal holdes fri.