© Swedoor

Fra klinik til drømmehjem: Intet er overladt til tilfældighederne i denne stilrene lejlighed

Kom med indenfor i den gamle gynækologklinik, der i dag er forvandlet til et stilfuldt hjem med byens smukkeste udsigt.

Første gang Lotte og Mads Hertz trådte ind i den 144 kvadratmeter store erhvervslejlighed i hjertet af Viborg, vidste de, at det var her, de skulle bo.

Udsigten til Søndersø betagede dem med det samme, og de så endeløse muligheder i den tidligere gynækologklinik, som i dag danner rammerne for parrets hjem.

– Allerede første gang vi blev præsenteret for ejendommen, kunne vi forestille os, hvordan vores fremtidige drømmehjem skulle se ud. Vi ser som regel muligheder frem for begrænsninger, så det faktum, at lejligheden skulle omdannes fra erhverv til privatbolig, var ingen hindring, fortæller Mads Hertz.

I maj 2021 begyndte den store omdannelse fra klinik til drømmebolig, og i dag er lejligheden gennemrenoveret efter parrets ønsker.

© Swedoor

Parret Lotte og Mads Hertz arbejder til dagligt som henholdsvis direktør i Designhuset Wertz og Formue- og Investeringsrådgiver. Specielt Lottes stærke passion for boligindretning kommer tydeligt til udtryk i lejligheden.

Minimalisme og moderne linjer

– Vores indretning er minimalistisk og moderne, men vi tør også godt provokere lidt og skille os ud med vores løsninger. Vi har eksempelvis fået lavet vægge i specialdesign med forskellige udtryk, der passer til de enkelte rums funktioner, forklarer Mads.

Mens Mads har været ansvarlig for byggeprocessen, har Lotte stået for indretningen af hjemmet. Hun har nænsomt udvalgt alt interiør, så det komplimenterer den enestående udsigt fra de store vinduespartier i stuen.

© Swedoor

Sorte døre skaber kontrast til de hvide vægge, og sammen med detaljerne i rustfrit stål skaber det et industrielt look. I lejligheden har parret valgt modellen Stable Nature i sort eg fra Swedoor.

Et look, der passer til historien

I det nyrenoverede hjem er intet overladt til tilfældighederne. Parret har blandt andet valgt et miks af to forskellige grå nuancer til deres polyuretangulve, så det ligner et råt betongulv.

Alle rum har desuden sorte egetræsdøre med synlige årer, som matcher køkkenfronterne og bidrager til den minimalistiske stil.

– Vi har taget stilling til hver enkelt detalje i hjemmet, herunder dørene som er en stor del af lejlighedens samlede udtryk, forklarer Lotte og fortsætter:

– De synlige årer skaber et flot spil i dørenes overflade, og kombineret med de flotte detaljer i rustfrit stål har vi fået skabt et industrielt look, som værner om lejlighedens historie.

© Swedoor

Skydedøre optager mindre gulvareal end almindelige døre og giver samtidig en større rumfornemmelse, når de er åbne. Alle Swedoors døre fås som skydedør, og her har parret valgt modellen Stable Nature i sort eg.

Funktionalitet og stil

Alle døre i lejligheden er fra Swedoor og nøje udvalgt, så de både matcher parrets ønsker og lejlighedens stil.

Lotte og Mads har valgt en blanding af skydedøre, som er pladsbesparende, og døre med høj støjisolering, der kan skærme for larm mellem lejlighedens rum.

Den støjisolerende og brandsikre hoveddør har parret valgt i en flerfarvet model, der er hvid udvendigt og sort på indersiden, så den matcher til resten af lejlighedens indvendige døre.

Derudover har de valgt specielle, kvadratiske håndtag til dørene, som matcher alle stikkontakter i lejligheden for at fuldende stilen.

© Swedoor

Lejligheden med udsigt til Søndersø rummer i alt 144 kvadratmeter fordelt på et stort køkkenalrum, et soveværelse med walk-in-garderobe, kombineret entré og bryggers, to badeværelser samt et kontor.