Et hjem omgivet af glas

Midt i København har arkitekterne Nils Holscher og Claus Sivager bygget et prisvindende hus til dem selv og deres familier. På husets 4. og 5. sal – og omgivet af glas – bor Claus Sivager med sin kone Carina Jo Sivager.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Brugen af glas som vægge er insisterende i billedkunstner Carina Jo Sivager og arkitekt Claus Sivagers lejlighed.

Det gennemsigtige materiale giver et fantastisk lys i hele lejligheden og mulighed for at følge med i gadens liv. Men omvendt har det også givet udfordringer i forhold til, hvor meget Carina og Claus Sivager har lyst til at invitere resten af byen indenfor i deres familieliv.

Til deres held er den store bygning lige overfor lejligheden en del af Københavns Universitet, så der ser de sjældent mere end et hurtigt glimt af en kittel efter klokken 16.

Alligevel er afskærmning kodeordet, og hvide gardiner kan derfor trækkes for, så hele lejligheden bliver lukket af for nysgerrige blikke.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Spiseafdelingen er i direkte forbindelse med den ene af lejlighedens to altaner. Møblerne i form af Arne Jacobsens Myre-stol er holdt i hvidt for at understrege den rene, enkle stil.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Der er en fantastisk finish overalt i lejligheden. Her ses samlinger, hvor trappen og hullet med køkkenbord og kogeplader mødes.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Lejlighedens badeværelse på 4. sal er godt udnyttet med det elegante, svævende møbel med integreret vask. Ligesom køkkenet er badeværelsesmøblerne arkitekternes eget design i samarbejde med Sorø Møbler.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Mellem soveværelset og badeværelset på 5. sal er store garderobeskabe gemt bag de hvide skydedøre.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Soveværelset har en overvældende udsigt mod Østre Anlæg. Ved vinduet står Poul Kjærholms PK22.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Hele familien bor nærmest i den store gulv til loft-reol. Børnenes legetøj rives lige så hurtigt op af opbevaringskasserne, som det gemmes væk, for der er masser af gulvplads at boltre sig på for de små.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Carina Jo og Claus Sivagers to drenge har fået det ene hjørne af soveværelset, og uden for de store vinduer ses den ene af lejlighedens to altaner.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Midt i København har arkitekterne Nils Holscher og Claus Sivager bygget et prisvindende hus til dem selv og deres familier. Her bor de i arkitektur i verdensklasse, i niveau med byens tage, med åbne planer og glas til tre sider.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Holscher Arkitekter Ud over at være deres egne bygherrer, tidligere medstuderende, venner og nu også over- og underboer er Nils Holscher (tv.) og Claus Sivager også nære kolleger i arkitektfirmaet Holscher Arkitekter, der ud over de to drives af Mikkel Nordberg. Firmaet løser opgaver for både private og offentlige, og kernekompetencerne er byplanlægning, projektering og detaljering. Se mere på holscherarkitekter.com.