Et anderledes juleunivers med glas og bøjet neon

Den traditionsbundne højtid bliver smukt udfordret i sit udtryk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Pernille Hell med datteren Josefine foran skulpturen The Blues, Boys, der er fra SacreCoeur Studio.

En eventyrlig lysfest i space age

Hos Pernille Hell, der er indehaver af SacreCoeur Design Store, er julen hvid i alle afskygninger. Med glas og bøjet neon har hun skabt et anderledes juleunivers. For hun sætter stemning højere end stil. Derfor er hun ikke bange for at prøve grænser med den traditionsbundne højtid.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Det fire meter høje juletræ er fyldt med levende lys og en neonkæde, der er en kreativ fortolkning af en lyskæde med et futuristisk udtryk. Gaverne skal helst være hjemmelavede eller delvist lavet af den glade giver. Bordet, Steel no. 1969, der kan tilpasses i størrelse, er designet af SacreCoeur Studio og er en hyldest til fransk 1970’er-design. Lampen i baggrunden er designet af franske Serge Mouille i 1953 og er fra SacreCoeur Design Store.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Glas, glas, glas i alle afskygninger i en blanding af vintage og designet glas, hvor alle er fra SacreCoeur Design Store. Bordpynten består også af små postkort fra Thorvaldsens Museum og Rodin-museet i Paris. Som en juletradition skriver hver gæst nogle vise ord og får et kort med hjem, når de er læst højt ved bordet og debatteret livligt.

Julepynt hentet fra fremtiden

Julen er altid en forunderlig overraskelse hos Pernille Hell som på 20. år med en yderst stilsikker hånd styrer den ikoniske designbutik SacreCoeur Design Store i Charlottenlund nord for København.

Hendes store kærlighed til kunst og design fornægter sig ikke i hendes og familiens jul. I år bydes julens gæster velkommen til en eventyrlig lysfest i en atmosfære, der kunne minde lidt om Space Age med neonlys og lysslanger.

– Jeg er meget fascineret af neon og lyskunst, så det var åbenlyst dette tema, julen skulle svøbes ind i her i år. Det, jeg har villet skabe, er et snehvidt designeventyr, hvor en smuk blanding af interiør, design og kunst fra hele verden danner rammen om en hvid jul. Universet er krydret med brug af det transparente i form af vaser, glas og andet pynt, fortæller Pernille Hell.

– Med en passion for vintagedesign, kunst og historie bliver jeg inspireret til at nytænke hele tiden. De tanker danner base for indretningen i min butik og mit hjem, da det for mig handler mere om at indfange en stemning end om at finde en stil, forklarer Pernille, når hun bliver spurgt ind til sin stil.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Et lyshav er sat i scene i spisestuen af transparent glas, der reflekterer lyset fra den store Taccia-lampe fra Flos og den lille, ledningsfrie udgave af Pipistrello-­lampen fra Martinelli Luce designet af Gae Aulenti i 1965. Det lange glasbord, Doge, er designet af Carlo Scarpa i 1968 og kan købes hos SacreCoeur Design Store, hvor skamlen i børstet stål med gråt marmor også er fra. Stolene med lammeskind er designet af Gio Ponti og produceret hos Cassina. Hunden Selma afventer spændt sine gæster.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Som et kunstnerisk objekt står skærmen Piano, der også fungerer som en skulpturel afskærmning. Den polerede gulvlampe, Loop, af rustfrit stål fra FontanaArte roterer som en lysskulptur. Begge dele er fra SacreCoeur Design Store.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Skulpturen er en del af en skulpturkollektion fra SacreCoeur Studio.

En butik lidt ud over det sædvanlige

Butikken i Charlottenlund er altid i forandring, og der kræses for kunderne fra det sekund, de træder ind ad døren.

– Vi holder meget af vores kunder og byder dem ofte velkommen i de private gemakker til inspirationsindsamling og en dialog om kunst og design. Med min passion for indretning er en indlevelse i mine kunder og deres ønsker en selvfølgelighed, men også en nødvendighed for at frembringe det bedste resultat i deres hjem, fortæller Pernille.

Indkøb af objekter og designmøbler af høj kvalitet til butikken foregår ofte på auktioner. Og så finder Pernille sine ting i Italien og Frankrig, hvor der er en ret vild, anderledes stil og historik. Samtidig synes hun, at landene er førende inden for møbeldesign.

Det, at ting er unikke, gør dem bare i hendes øjne mere interessante, fordi de indgår i et samspil med alle de design, som hun selv udvikler. I den proces er dynamik og fornyelse en selvfølgelighed.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Lys, glas og spejlrefleksioner blandes som et hvidt designet vinterlandskab i Pernille Hells julehjem. Det venetianske antikke spejl er fra Murano, og Nagel-stagerne er stablet op til en høj skulptur. De kan fås hos SacreCoeur Design Store.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Et gennemgående tema i lejligheden er glas og metal, som skaber en gennemført stil. Det stramme design fra Arne Jacobsens sofa Svanen og et Warren Platner-sofabord af stål og glas, begge fra SacreCoeur Design Store, får blødt modspil fra et fransk spejl med guldramme. Vintageglasvaserne kan købes hos SacreCoeur Design Store.

God stil afføder uendelige muligheder og bæredygtighed

I SacreCoeur Design Store arbejdes der flittigt med skulpturer og andre kunstelementer sideløbende med nye design og kollektioner af funktionelle møbler. Tanken er at skabe unikke design, som man vil nyde og holde af for altid. Men i julen er det lyset, spejlet, glasset og refleksionerne, som er i fokus.

– Jeg forlanger hele tiden af mig selv at få mere viden – at blive dygtigere inden for mit felt. Min higen efter viden om designverdenen og kulturen bringer mig rundt i hele verden. Selvom verden jo synes mindre efterhånden, er den alligevel stor og evigt rig på nye spændende design, der venter på at blive opdaget, støvet af og taget frem igen og brugt. Når allerede eksisterende design ses i en ny kontekst, bliver de interessante på ny, forklarer Pernille, som efterhånden er utrolig velorienteret og vidende inden for sit område.

– Vores tid er banebrydende ved sin mangfoldighed i sammensætninger af stilretninger og tidsepoker, der kan kombineres uendeligt – alt er tilladt, så længe det er udført med stil, siger Pernille.

Når der ikke er dækket op til stor middag, ligger der i hendes hjem altid åbne bøger på det lange bord, så de dagligt kan ligge og tale til den heldige læser, som kan fyldes med deres visdom. Og få inspiration til nytænkning. For Pernille mener, at hvis vi hele tiden nytænker og bruger det, vi har, til at sammensætte på nye måder, er der en basis for altid at skabe et hyggeligt rum.

– Du skal forestille dig, at du kaster alle dine ting, møbler og lamper op i luften, og at de lander tilfældigt ned i din bolig, men stadigvæk passer sammen. Hvis og når dette lykkes, kan du skabe uendelige forandringer og muligheder i dit hjem. Det er lige det, god stil, indretning og bæredygtighed handler om, forklarer Pernille.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

TGR Revolving hedder sofabordet med en indbygget champagnebowle. Det kan dreje omkring sin sokkel og er designet af fotografen og designeren Willy Rizzo i 1970. Sammen med glasvaserne kan det købes i SacreCoeur Design Store.